Νέα διαβατήρια

• Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας
H παλιά μου ταυτότητα είχε εκδοθεί το 1984 και δεν έγινε δεκτή στο τμήμα διαβατηρίων...(εμμ, υπήρχε και μία δυσκολία αναγνώρισης μέσω της φωτογραφίας... :oops: )
Επειδή ρώτησα για τα σχετικά, μου ειπώθηκε ότι πρέπει κάθε ταυτότητα πέραν της δεκαετίας να ανανεώνεται οπωσαδήποτε για να γίνει δεκτή σε έκδοση διαβατηρίου. Κάθε αντίθετο είπαν απαγορεύεται....αλλά...στην τελική δεν ξέρω και την βούληση του κάθε διοικητή. Εγώ έφαγα πόρτα.

Νέα ταυτότητα σου ζητάνε μόνο όταν έχει αλλάξει κάτι από τα δεδομένα της παλιάς... πχ αν έχεις ψηλώσει :D

Η σειρά μου λοιπόν. Σήμερα μιας και βρισκόμουν κοντά το Προξενείο πήγα με τα χαρτιά. Ρώτησα έναν κύριο που έβγαλε τις φωτογραφίες που κρατούσε και έτσι πήγα στο φωτογραφείο. Μέσα στο φωτογραφείο ήταν μπροστά μου άλλοι 6 Έλληνες με ακριβώς τον ίδιο στόχο. Μέχρι να τελειώσω ήρθαν άλλοι 4 Έλληνες. Καλές δουλειές κάνει ο φωτογράφος (12 EUR οι τέσσερις φωτο).

Τέλος πάντων, πήγα στο Προξενείο. Δεν είχα ραντεβού οπότε αφού έκανα μια προσπάθεια ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

- Έχει λήξει το Διαβατήριό σας;
- Όχι, αλλά τέλη Δεκέμβρη έχουμε σύντομα
- Μα αφού έχετε Ταυτότητα
- Ναι έχω, αλλά την παλιά
- Ταξιδεύετε εκτός ΕΟΚ (!);
- Συμβαίνει κυρία μου (πλέον εκνευρισμένος). Για πότε μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού;
...
- Στις 1/12
- 14 ή 15 μπορώ μόνο
- Τα ραντεβού δεν είναι όποτε μπορείτε εσείς!!!
- Έχουμε και μια δουλειά και η άδειά μας δεν είναι απεριόριστη!
...
...
- Καλά, στις 15/12 στις 9 με 74 EUR!

Έλεος!!!! Τώρα πρέπει να δικαιολογηθώ κιόλας που θέλω να εκδώσω Διαβατήριο. Πέρα του ότι το θέμα με τα ραντεβού το έχουν παραχέσει μας λένε κιόλας ότι τα ραντεβού δεν είναι όποτε μπορούμε εμείς αλλά αυτοί!!!

to be continued!!!

Ελλαδα εισαι, να πηγαινες στην αστυνομια να το βγαλεις! :p Αλλα δεν πιανω το νοημα: στο προξενειο σε εμας δεν μπορουσα να βγαλω διαβατηριο (σκαστε με τα οποια σχολια περι Βαυαριας! ;)), μου ειχανε πει (με ενα πολυ αγενεστατο τροπο) να παω Ελλαδα να βγαλω!

Δεν είμαι Ελλάδα (και όταν ήμουν δεν ήμουν Καβάλα). Και στο κάτω-κάτω, σιγά μην προλάβαινα στην Ελλάδα μέσα σε δύο μέρες να βγάλω Διαβατήριο! Να εκδώσουν Διαβατήριο ΔΕΝ μπορούν οι Προξενικές Αρχές, απλά παίρνουν τα δικαιολογητικά τα στέλνουν Ελλάδα, εκεί εκδίδουν το Διαβατήριο και μετά τα ξαναστέλνουν στην Προξενική Αρχή όπου πας και το παίρνεις. Αυτό δεν το σχολιάζω!!!

Akis":3tbifmqp said:
Δεν είμαι Ελλάδα (και όταν ήμουν δεν ήμουν Καβάλα). Και στο κάτω-κάτω, σιγά μην προλάβαινα στην Ελλάδα μέσα σε δύο μέρες να βγάλω Διαβατήριο! Να εκδώσουν Διαβατήριο ΔΕΝ μπορούν οι Προξενικές Αρχές, απλά παίρνουν τα δικαιολογητικά τα στέλνουν Ελλάδα, εκεί εκδίδουν το Διαβατήριο και μετά τα ξαναστέλνουν στην Προξενική Αρχή όπου πας και το παίρνεις. Αυτό δεν το σχολιάζω!!!

Οκ, δεν ηξερα και ποσο ησουνα κατω.. Εδω ουτε καν αυτο κανει το προξενειο (τουλαχιστον το Μαιο και μετα) Κατι πληροφορειες μου στειλανε τι χρειαζομαι, και ητανε και ελλειπης!!!

Σήμερα, Σάββατο, πήγα μετά τη δουλειά και κατέθεσα τα δικαιολογητικά. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν υπήρχε κόσμος στο αστυνομικό τμήμα και με εξυπηρέτησαν αμέσως... για να δουμε και τη συνέχεια...

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα, όλοι έχουμε ακούσει για τις "αυστηρές" προδιαγραφές περί φωτογραφιών στα ευρωπαϊκά διαβατήρια. Έχετε δει τα νέα αμερικανικά διαβατήρια; Γιατί τους βγάζουν όλους με ένα ηλίθιο χαμόγελο;

Τώρα ...μπερδέυτηκα εντελώς !!!!

Είδα κατά τύχη αυτό σήμερα:

Από 26.8.2006 η Ελληνική Αστυνομία εκδίδει ηλεκτρονικά διαβατήρια (e-passports), οποία ενσωματώνουν ολοκληρωμένο μικροκύκλωμα (microchip). Οι κατέχοντες ελληνικά διαβατήρια εκδοθέντα από την Ελληνική Αστυνομία πριν από τις 26.8.2006 μπορούν να ζητήσουν την αντικατάστασή τους με νέα ηλεκτρονικά διαβατήρια, επανυποβάλλοντας τα σχετικά δικαιολογητικά και καταβάλλοντας μόνον την αξία του διαβατηρίου £31,50(ΕΥΡΩ 45)

Δεν κατάλαβα. Καινούρια είναι αυτά? Εγώ έβγαλα από τα "καινούρια" διαβατήρια τον Ιούνιο του 2006. Τώρα υπάρχουν και πιό καινούρια????

Δηλαδή όσοι βγάλανε από Ιανουάριο2006 μέχρι Δεκέμβριο2006 έχουν τα "limited edition"?

Τι είναι αυτοί Ρεεεεεεε ???

Τουλάχιστον λέει ότι "Οι κατέχοντες .... μπορούν να ζητήσουν την αντικατάστασή τους με νέα ηλεκτρονικά διαβατήρια" και δεν λέει "οφείλουν" . Πλάκα θα είχε και αυτό, να μας λέγανε ότι δεν ισχύουν κιόλας.

Ελλάς ....η χώρα του...ποδαριού. Κάθε σεζόν και διαβατήριο!

Ναι,το δικό μου, που το έβγαλα το Νοεμβριο, έχει πιο σκληρό εξώφυλλο (σχεδόν άκαμπτο) και μάλλον είναι η τελευταία λέξη στο φακέλλωμα... Έχει επίσης και ένα σηματάκι που υποδεικνύει ότι έχει ενσωματωμένο RF τσιπάκι με φωτό σε jpg. (Υποψιάζομαι ότι εντέχνως μου πήραν και τα δακτυλικά αποτυπώματα που αναπόφευκτα άφησα πάνω στην Υπεύθυνη Δήλωση του νόμου 105 -α, καλό ε!-) Επίσης, ένα πράσινο λαχανί πουκάμισο που φορούσα στη φωτογράφηση (απόχρωση "ΠράσινοCOSMOTE") βγήκε πεθαμενομουσταρδί στο διαβατήριο. Τέτοια πιστότητα χρωμάτων και απεικόνισης...

Πάντως οι δημοσιογράφοι έβγαλαν λαυράκι από την ανακοίνωση και άρχισαν να λένε ότι τα παλαιότερα από τα νέα διαβατήρια προκειται να λήξουν και άλλα τέτοια εσχατολογικά...

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς πάντως. Ακόμα και αν θελήσεις να επισκεφτείς "τη χώρα" που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά, θα φροντίσει η ίδια -με δικά σου έξοδα- να σε φωτογραφήσει και να σου πάρει τα δακτυλικά αποτυπώματα με την κατάθεση της αίτησης της βίζας...

aakunz":r16omvsm said:
Ναι,το δικό μου, που το έβγαλα το Νοεμβριο, έχει πιο σκληρό εξώφυλλο (σχεδόν άκαμπτο) και μάλλον είναι η τελευταία λέξη στο φακέλλωμα... Έχει επίσης και ένα σηματάκι που υποδεικνύει ότι έχει ενσωματωμένο RF τσιπάκι με φωτό σε jpg.
Αυτός και ο λόγος που πλέον το νέο Διαβατήριο κοστίζει 74 EUR και όχι 54 EUR :evil: