Νέα διαβατήρια

• Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας
xristos":2x5qe2rk said:
Hunting a Shadow":2x5qe2rk said:
Έχω μια απορία, που δεν είναι φιλολογική αλλά εξαρτάται αν θα κάνω το ταξίδι από αυτό:

Τα ισχύοντα διαβατήρια λήγουν ως γνωστόν τέλος του χρόνου. Τί γίνεται αν κάποιος φύγει από τη χώρα με το παλιό διαβατήριο και επιστρέψει το νέο έτος; και δε μιλώ για μεγάλα διαστήματα, αλλά να φύγει π.χ. 28/12/2006 και να επιστρέψει 3/1/2007. Με απόκλιση 1-2 μέρες το παραπάνω schedule. Θα μπορέσει να φύγει; και αν ναι, θα έχει πρόβλημα όταν επιστρέψει;

Μη μου απαντήσετε, γιατί δε βγάζεις καινούργιο διαβατήριο...για κάποιους προσωπικούς λόγους it's not possible πριν το γύρισμα του χρόνου. Αν γνωρίζετε κάτι, ή γνωρίζετε ποιος θα μπορούσε να μου λύσει την απορία, παρακαλώ ενημερώστε με εδώ ή μέσω πμ αν θέλετε. Σας ευχαριστώ θερμά!

ΥΓ: Δε ξέρω αν έχει σημασία, ο προορισμός είναι η Κοπεγχάγη.

Αν φύγεις πριν την λήξη του διαβατηρίου, χρησιμοποιείς το διαβατήριο. Στον γυρισμό χρησιμοποιείς τη ταυτότητά σου. Απο τη στιγμή που η Κοπενγχάγη είναι intra-Schengen χώρα μπορείς να το κάνεις έτσι. Η κοπέλα μου τον Αύγουστο ταξίδεψε για ακόμη μια φορά με τη παλια ταυτότητα της απο το Λονδίνο.Ταξίδευε έτσι τα τελευταία 2 χρόνια.

Το καλύτερο σημείο για να ρωτήσεις είναι στην αστυνομία. Μόνο με ταυτότητα δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα.

Εγώ έχω το πρόβλημα οτι έκανα αίτηση για καινούργιο διαβατήριο αλλα βρίσκομε ήδη εκτος Ελλάδος και σε 2 βδομάδες θα φύγω Λατινική Αμερική και πρέπει να βγάλω βίζα με το παλιό αναγκαστικά. Το καινούργιο δεν θα το παραλάβω όλο αυτο το καιρό. Με την έκδοση του καινούργιου ακυρώνετε αυτόματα το παλιο? Στην αστυνομία μου έιπαν ότι το παλιό ακυρώνετε τη στιγμή που πας να παραλάβεις το καινούργιο. Ελπίζω να μην κάνουν καμια ανάποδη πάλι και ξεμείνω στην άλλη άκρη του κόσμου.

Hunting a Shadow,
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα να επιστρέψεις με την παλιά σου ταυτότητα από Κοπεγχάγη. Επιπλέον, πάμε ένα στοιχηματάκι με όποιον τον σηκώνει η τσέπη του ότι η λήξη ισχύος των παλιών διαβατηρίων θα πάρει παράταση. Γιά να σας δώ. :cool:

thanosp,
με το που παίρνεις το καινούριο διαβατήριο, σου....διακορεύουν το παλιό. Δεν στο παίρνουν όμως. Άρα όποια βίζα εν ισχύ έχεις εκεί μέσα ισχύει. Απλά πρέπει να κουβαλάς και τα δύο διαβατήρια στο ταξίδι σου.

Πολυ ενδιαφερον το θεμα σας παιδια αλλα μερικα πραγματα που γραφετε μου φαινονται απιστευτα...

Εγω τα τελευταια 4 χρονια ζω στην Μελβουρνη της Αυστραλιας (που μαλλον ειναι και η μεγαλυτερη σε ελληνικο πληθυσμο πολη του εξωτερικου) και δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα να ανανεωσω το διαβατηριο μου!

Πηρα τηλ, μου ειπαν τι να φερω και εκλεισα ραντεβουδακι. Εκτος απο καποια χαρτια που επρεπε να μου σταλλουν απο ελλαδα απο τους δικους μου, ολα πηγανε ρολοι!
Μαλιστα με στειλανε σε ειδικο φωτογραφο που ξερει ακριβως τι ζητανε για ελληνικο διαβατηριο (δυο στενα πιο κατω απο την πρεσβεια) και εβγαλα εκει τις φωτο με κανενα απολυτως προβλημα.
Κατεθεσα τα χαρτια μου, πληρωσα το 50αρικο μου και 20 μερες μετα με πηραν τηλ. να μου πουνε να περασω να το παραλαβω!!Δηλ μεσα σε 20 μερες τα χαρτια μου ειχανε παει αθηνα, το διαβατηριο εκδοθηκε και ξαναβρεθηκε στη μελβουρνη!
Ουτε ταλαιπωρια ουτε τιποτα...

Το μονο αρνητικο της υποθεσης, το γεγονος του οτι και εγω οπως και πολλοι αλλοι, ειχα μολις ανανεωσει το διαβατηριο μου πριν απο ενα χρονο...Και αυτο ειχε εκδοθει αμεσως απο την πρεσβεια μπροστα μου!

Μονο καλες εντυπωσεις μου αφησε η εμπειρεια αυτη!Ολα γιναν ευκολα και γρηγορα! Πρωτοτυπο πραγμα για ελληνικη δημοσια υπηρεσια! Μπραβο τους!Εγω υπεθεσα οτι εχει να κανει με το γεγονος οτι ημουν στο εξωτερικο!

Μόλις επέστρεψα από Κοπεγχάγη και παρατήρησα ότι ζητούν απαραιτήτως διαβατήριο ή οποιοδήποτε κρατικό έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία ακόμα και στις intra-scandinavian πτήσεις (προφανώς γιατί κάποια από τις παραπάνω χώρες δεν εκδίδει ταυτότητες-νομίζω η Δανία- στους πολίτες της). Αυτό το κάνουν στο gate. Στο check in δε ζηούν τίποτα. Εγώ συνιστώ νέα ταυτότητα΄προκειμένου να εκμηδενιστουν οι πιθανότητες να μείνεις εκτός.

Βασικά την ταυτότητα την παίρνεις εντός ολίγων ωρών. Όμως ... πρέπει να κλείσεις ραντεβού για να πας. Τους γονείς μου στην Καβάλα τους έκλεισαν ραντεβού για περίπου 10 ημέρες αργότερα και αφού πήγαν με όλα τα χαρτιά και τις φωτογραφίες εντός 1-2 ωρών ήταν έτοιμες.

Πάντως τον Νοέμβριο κι εγώ θα πάω για νέο διαβατήριο στο Προξενείο του Ντίσελντορφ. Για να δούμε τι θα ζήσω ;)

Προσωπικά έβγαλα την νέα μου ταυτότητα χτες (για να μπορέσω να βγάλω νέο διαβατήριο :rolleyes: ) με την διαδικασία να γίνεται το πρωί και να την παίρνω το βράδυ. Επαρχία γαρ ;) Ο νόμος ητά τονίζει αυθημερόν. :!:

captainjumbo":35bpc1z8 said:
Προσωπικά έβγαλα την νέα μου ταυτότητα χτες (για να μπορέσω να βγάλω νέο διαβατήριο :rolleyes: ) με την διαδικασία να γίνεται το πρωί και να την παίρνω το βράδυ. Επαρχία γαρ ;) Ο νόμος ητά τονίζει αυθημερόν. :!:

pws akrivws to ennoeis?
xreiazetai nea taytotita gia na vgaleis neo diavatirio?

Διαβάστε ρε παιδιά πιό πάνω. Το έχω γράψει για τις ταυτότητες. Εξαρτάται από τον διοικητή του τμήματος :evil:

Πχ . Αγία Παρασκευή δεν ζητάνε καινούρια ταυτότητα, στην Κερατέα ζητάνε.