Minoan Air

Γεια σου Ανδρέα και πάλι,

Όπως σου είπα και στο προσωπικό μήνυμα, τα δρομολόγια που βλέπεις στην σελίδα είναι ενεργά. Και δουλεύουν από από το καλοκαίρι. Αυτά θεωρούνται τακτικά δρομολόγια, δεν είναι τσάρτερ.

Το καταλαβαίνω ότι δεν είχε πολύ διαφήμιση, και για αυτό ίσως δεν έχει διαδοθεί αρκετά.

Πέρα από αυτό, η εταιρία δεν είναι καινούργια, όπως έχω πει πολλές φορές μέχρι τώρα. Τα στελέχη είχαν την Sky Express ποιο πριν, και αυτή υπήρχε 6 χρονιά και εξυπηρετούσε τον κόσμο - πριν φτιάξουνε την Minoan. Πέρα από αυτό.. Τα ίδια άτομα δουλεύανε στην Olympic πριν την Sky Express. Δηλαδή έχουν πάρα πολλά χρόνια στον χώρο.

andreasl":1baqedww said:
...Μέχρι να τη δούμε ενεργή στην Ελλάδα, να ανοίξει τακτικά δρομολόγια που να εξυπηρετούν τον κόσμο, καλύτερα να μη λέμε μεγάλα λόγια.
Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου. Δλδ αν δεν τη ξαναδούμε να πετάει στη διαλυμένη εσωτερική αγορά μας είναι κατακριτέο να λέμε τα καλά? Απο πότε αποτελεί κριτήριο το να είναι ενεργή στην Ελλάδα και να ανοίξει τακτικά δρομολόγια που να εξυπηρετούν τον κόσμο? Άσε που νομίζω ότι όλοι εκθειάσαμε την εξωστρέφεια τους κι όχι το προϊόν τους, αυτό θα το κρίνουν οι επιβάτες τους.

Πάντως, έως τώρα, πτήσεις στο HER-RHO εμφανίζονται μέχρι 31/10, από Νοέμβρη γιόκ. Αν στείλουν 3 α/φη στην Οξφόρδη κ 1 στη Σουηδία, περισσεύει κανένα για εδώ?

ΥΓ
Έχει ψωμί η Οξφόρδη

OA701, έχω ακούσει ότι παράγγειλαν άλλα 3 Φοκκερ, και θα έχουν συνολικά 7 μόλις έρθουν.

Μάλλον άκουσες καλά Aidis καθώς και στο ενδιαφέpoν στόρι του ΑΤW γίνεται αναφορά για 4+3 F50. Το στόρι έχει και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες,
CCO Marcos Caramalengos said OXC’s runway is short and “not extendable,” creating a barrier to competition with larger aircraft.
...
“Because of the nature of our airline, we will fly almost exclusively business passengers. We will be a full-service airline, with no extra charges for bags. It won’t be the cheapest solution, but it will be a reasonable solution for business travelers and the high-end leisure market,”
...
MAV is owned by Greek private equity fund Oxygen TANEO Neoventures, which is 49.99% controlled by the Greek state and 50.01%-owned by the Restis family.
...
The airline started with €2.25 million ($2.89 million); Mavrantonakis expects to invest another €2 million over the coming year to support the new UK venture.
...
“There are opportunities everywhere in Europe and we are prepared to even go beyond Europe,” Mavrantonakis said. “We like the Italian market a lot and Scandinavia is a good market.”
Mάθαμε και τους χρηματοδότες... :!:

:arrow: http://atwonline.com/airports-routes/news/new-greek-regional-minoan-air-launch-uk-start-1003

MAV is owned by Greek private equity fund Oxygen TANEO Neoventures, which is 49.99% controlled by the Greek state and 50.01%-owned by the Restis family.

Aγαπητέ ΟΑ701, για να καταλάβω καλύτερα με τα φτωχά μου εγγλέζικα, η εταιρεία είναι κατά το 49,99% κρατική :?:

Όσο δε για το επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας, προσωπικά με βρίσκει θετικό στην αξιοποίηση των κεφαλαίων της (άυλα κα εμπράγματα) και αρκετά ενδιαφέρουσα η εστίαση σε δεδομένες αγορές χωρίς γεωγραφικά όρια και με συνθετική ευελιξεία. Δεν το κρύβω ότι θα ήθελα κάποια στιγμή στο μέλλον να διαβάσουμε και κάναν ισολογισμό της εταιρείας.

δικός σου

Κρύβε λόγια payneful_tales μη μας πάρει χαμπάρι η τρόικα και ζητάει αποκρατικοποιήσεις!

Aidis":k6nf4tdj said:
OA701, έχω ακούσει ότι παράγγειλαν άλλα 3 Φοκκερ, και θα έχουν συνολικά 7 μόλις έρθουν.
Δηλαδή το 4 αεροσκάφος SX-BRT http://www.planespotters.net/Aviation_Photos/search.php?tag=SX-BRT θα έρθει...γιατί ένας γνωστός μου είπε ότι μάλλον πάει για scrap λόγο πολύ μεγάλου κόστους για να ξαναπετάξει και αυτή είναι η αιτία που δεν το χούμε δει στο Ηράκλειο :?

Καλησπερα!!!Με τοσα δρομολογια και τα αεροσκαφη που θα φερει θα παρει πιλοτουσ και αεροσυνοδουσ η εχει ηδη stby?Ευχαριστω!! :great:

Απο οτι καταλαβαινω (κι ας μας διαφωτισει καποιος πιο σχετικος), μετοχος της εταιρειας ειναι το εν λογω αναπτυξιακο fund που εχει συσταθει απο το Ρεστη και το οποιο ειναι μερος αναπτυξιακου νομου και εχει επιδοτηθει απο το κρατος ΤΑΝΕΟ).

Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο αυτο που αναφερεται για το συγκεκριμενο τουλαχιστον fund ισχυει, γιατι τουλαχιστον για το 2011, δεν αναφερει οτι εχει επενδυσει σε οποιαδηποτε εταιρεια που να σχετιζεται με το χωρο...

Γεια σου Μάριος, ισχύει, σύμφωνα με εσωτερική πηγή.