Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Ακούγεται κάτι για παράταση του gold status; Μου είχαν πει από το ΤΚ πως έχουν παραταθεί έξι μήνες όσοι έληγαν 01/2022. Εγώ λήγω αρχές Μαρτίου και αγωνίζομαι να κλείσω πτήσεις, άλλες ακυρώνονται από την Aegean, άλλες λόγω μέτρων στις χώρες προορισμού.

Εμένα έληγε 1/2/2022 και την ανανέωσα κανονικά με τα ταξίδια που έκανα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, κυρίως λόγω των air miles από ακριβά εισιτήρια της τελευταίας στιγμής. Μέχρι στιγμής δείχνει ισχύ έως 1/2/2023 χωρίς κάποιες παρατάσεις.

Δεν νομίζω να πάρει άλλη παράταση γιατί και τα μίλια μειώθηκαν στις 7.500 και αυξήθηκε ο καιρός πέρυσι.
Προσωπικά με το κούρεμα και την επέκταση περιοδου εμένα έληγε στις 3/1/22 και ανανεώθηκε για το 23 στις 28/12 π συμπλήρωσα τα μίλια αναβάθμισης …

Το θέμα με τις εξαργυρώσεις μιλίων σε πτήσεις με παραπάνω από ένα σκέλος εξακολουθεί να υπάρχει. Προτού μπω στη διαδικασία να ψαχτώ με το τηλεφωνικό κέντρο της aegean, έχει κανείς κάποια παραπάνω πληροφόρηση;
Μάλλον δε πρόκειται για τεχνικό λάθος για να κρατάει τόσο καιρό...

Για ποιο δρομολόγιο ενδιαφέρεσαι; Πρόσφατα πέταξα CHQ-ATH-HEL με εξαργύρωση μιλίων, στο star alliance rate 15.000 είχε διαφορετικές τιμές μιλίων της aegean ανάλογα με το fare golight saver flex. Αλλά με τα 15.000 είχε και βαλίτσα αλλά χωρίς επιλογή θέσης, παρά μόνο στο τσεκ ιν. Η κράτηση είχε γίνει μέσω site, σχεδόν την μέρα που προστέθηκε το δρομολόγιο, δηλαδή 7-8 μήνες πριν.

Στο παρελθόν, ενώ μου έβγαζε Χανιά Αθήνα και Αθήνα Ελσίνκι δεν το έβγαζε σαν εννιαιο, ενώ πχ για Στοκχόλμη έβγαζε. Κάλεσα στο κέντρο ή έστειλα Mail δεν θυμάμαι και μετά από 2-3 μέρες είδα ότι άνοιξε διαθεσιμότητα για ενιαίο εισιτήριο το οποίο και έκλεισα μετά.

Το πρόβλημα είναι στις πτήσεις (ενός ή δύο σκελών) που δεν έχει δρομολόγια η ίδια η Α3 και κυρίως στα εκτός Ευρώπης. Κάνε μια προσπάθεια στο τηλεφωνικό κέντρο. Η απάντηση σε δική μου επικοινωνία είναι ότι πιθανώς δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι ημερομηνίες για τις συγκεκριμένες πτήσεις. Αλλά δεν ισχύει αυτό καθώς δεν βγάζει ούτε για πολύ κοντινές ημερομηνίες.

Σχετικά με τις πτήσεις με πάνω από μια στάση, υπάρχει όντως τεχνικό πρόβλημα, που βάσει του τηλεφωνικού κέντρου προσπαθούν να το επιλύσουν. Τώρα πραγματικά δεν ξέρω γιατί ακριβώς παίρνει τόσο χρόνο…

Αν χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο site για να δεις διαθεσιμότητα (πχ το site της UA η το expertflyer) μπορείς να τηλεφωνήσεις και να το κλείσεις έτσι (επειδή είναι τεχνικό πρόβλημα της Α3 δε θα σου χρεώσουν το τηλεφωνικό service fee)

Καλησπέρα σε όλους. Μήπως ξέρετε ποιά χρονιά ξεκίνησε το Miles + Bonus γιατί δεν το βρίσκω κάπου;

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά ,
θα ήθελα να μου πεί κάποιος αν ίσχυε παλαιότερα οτι αν έχεις κάποια συνεχόμενα χρόνια τη χρυσή κάρτα αυτομάτως γίνοταν για πάντα

Αν δεν κάνω λάθος, δεν απαιτούνταν κάποιο χρονικό διάστημα. Οποιοσδήποτε γίνονταν χρυσό μέλος διατηρούσε το status για πάντα. Το προνόμιο σταμάτησε πριν μερικά χρόνια κι απαιτείται ετήσια ανανέωση με συγκεκριμένους όρους

Last edited by a moderator: