Miles & Bonus

• Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν κοιτάζω μόνο σε ημερομηνίες που υπάρχει ζήτηση. Κοιτάζω και σε άσχετες ημερομηνίες.
Δοκίμασα κι άλλους μακρινούς προορισμούς και δε βγάζει τίποτα.
Δεν υπάρχει πάντως γενική δυσλειτουργία γιατί εμφανίζει επιλογές σε κοντινές πτήσεις Ευρώπης.
Ελπίζω να μην έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα έκπληξη από την Aegean

Δεν είναι θέμα Aegean. Είναι θέμα συστήματος Star Alliance. Η Aegean δεν παρεμβαίνει σε αυτό

Ένα πολύ εύχρηστο σάιτ για τη διερεύνηση των award εισιτήριων της staralliance είναι της UNITED .

Ενδεικτικά για τη διαδρομή ATH-NRT , δίνει διαθεσιμότητα σε πολλές ημερομηνίες.

Η AEGEAN πράγματι φαίνεται να έχει πρόβλημα στα award με ενδιάμεσο σταθμό. Σπάνοντας όμως το εισιτήριο σε ATH-VIE και VIE-NRT π.χ , δίνει διαθεσιμότητα και στα 2 σκέλη ( πράγμα ασύμφορο ).

Last edited by a moderator:
Που σημαίνει ότι η Star Alliance βάζει προτεραιότητες βάσει αεροπορικής εταιρίας; Δηλαδή δίνει στις πιο μεγάλες (UA, LH κλπ) μεγαλύτερη διαθεσιμότητα και σε κάποιες όχι; Αν ισχύει αυτό τότε υπάρχουν κι άλλες διαφορές στα εκάστοτε προγράμματα μιλίων των εταιριών της Star Alliance από όσες υποθέταμε ως τώρα

Δε νομίζω.
Η διαθεσιμότητα και στην AEGEAN υπάρχει, όχι όμως σε ολοκληρωμένη μορφή.
Μερικές φορές το τηλεφωνικό της κέντρο βλέπει επιπλέον πτήσεις από αυτές που εμφανίζονται στο σάιτ της, οπότε και δεν χρεώνει τα 20€ της κράτησης.
Πάντως το πρόβλημα ( να μη δίνει σε ένα εισιτήριο) πτήσεις με μια ανταπόκριση , συνδυαστικά με άλλες εταιρείας της συμμαχίας υπάρχει εδώ και βδομάδες.

Σωστά, η *Α δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτό. Παρόλα αυτά, η κάθε εταιρεία επιλέγει ποιες και πόσες θέσεις θα είναι διαθέσιμες στο pool των υπολοίπων (π.χ. η SQ δε δίνει ποτέ First διαθεσιμότητα πλην του δικού της προγράμματος ή η LH δίνει First διαθεσιμότητα μερικές μέρες πριν). Δε ξέρω έαν εταιρείες που έχουν joint venture (π.χ. LH/UA για Αμερική) έχουν και άλλα bilateral agreements.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα είναι (ήταν;) μάλλον ΙΤ καθώς η πλατφόρμα της Α3 περιορίζει τις πτήσεις που εμφανίζονται και έτσι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις φαίνεται (φαινόταν;) μόνο 1 πτήση τη μέρα. Δεν είμαι σίγουρος αν λύθηκε.

Υπάρχει κάπου διαθέσιμο η πολιτική των εταιρειών αναφορικά με Star alliance awards; Εδώ αναφέρεις SQ & LH για παράδειγμα. Για τις υπόλοιπες;
Ευχαριστώ

Δε νομίζω πως υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Αυτά που έγραψα βασίζονται σε πληροφορίες από άλλα φόρουμ (π.χ.flyertalk) και από ίδια παρατήρηση.

πριν λίγες μέρες είχε φτιάξει, τώρα πάλι δε βγάζει τίποτα

Σωστά. Και δεν βλέπουν ούτε στο τηλεφωνικό κέντρο κάτι παραπάνω.