Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για τη διαφορά στη τιμή: μήπως οι φτηνές τιμές ήτανε κάποιο promotion με έκπτωση των 30-50% που η Α3 το έχει τακτικά;

Angel Aviation":3dm28ara said:
και επίσης αναφέρει στο site πως μπορείς με miles να κάνεις ανάβμιση θέσης με 15.000 μίλια και σε star alliance πτήση.
Φαίνεται ότι ο αποκλεισμός αναβάθμισης των T, U κλπ ισχύει σε όλη τη Star Alliance. Πρόσφατα προσπάθησα να μετατρέψω σε business μια κράτηση T των Τουρκικών από Τασκένδη προς Κων/πολη με μίλια και το σύστημα αρνήθηκε με ένδειξη "wrong class".

Το "T" βρίσκεται γενικά στον «πάτο» των ναυλολογίων της Star Alliance.

Το τυπικό availability ναύλων της LX, LH, OS είναι:
K, L, E, T, S, W, V, Q, H, U, M, B, Y για την οικονομική

Στην OA/Α3 είναι:
P, U, T, S, K, L, W, Q, H, M, Y

Στην ΤΗΥ είναι:
W, P, V, L, T, Q, E, S, H, M, B, Y

sv1xv":msd6lhc3 said:
Angel Aviation":msd6lhc3 said:
και επίσης αναφέρει στο site πως μπορείς με miles να κάνεις ανάβμιση θέσης με 15.000 μίλια και σε star alliance πτήση.
Φαίνεται ότι ο αποκλεισμός αναβάθμισης των T, U κλπ ισχύει σε όλη τη Star Alliance. Πρόσφατα προσπάθησα να μετατρέψω σε business μια κράτηση T των Τουρκικών από Τασκένδη προς Κων/πολη με μίλια και το σύστημα αρνήθηκε με ένδειξη "wrong class".

Εμένα πάντως σε ναύλο Κ μου είπαν αυτήν την δικαιολογία!

Χαίρετε και καλώς σας βρήκα!
Όντας νέο μέλος miles and bonus και προσφάτως silver, έλαβα κι εγώ το συγκεκριμένο email που με ενημέρωνε ότι έχω 2 κουπόνια αναβάθμισης θέσης, το οποίο γράφει ρητά ότι εξαιρούνται ΜΟΝΟ οι ναύλοι U, P, T.
Όλα καλά ως εδώ...
Το ερχόμενο Σάββατο πετάω με AEGEAN με ναύλο X, ο οποίος αποκτήθηκε με εξαργύρωση μιλίων.
Πριν λίγο κάλεσα την AEGEAN για να κάνω αναβάθμιση θέσης επικαλούμενος το εν λόγω email, και η θεϊκή απάντηση που έλαβα από την ευγενέστατη κατά τα άλλα υπάλληλο της AEGEAN, είναι ότι ποτέ δεν γινόταν αναβάθμιση θέσης σε ναύλο που είχε αποκτηθεί με εξαργύρωση μιλίων.
Όταν της ανέφερα και πάλι ότι είμαι νέο μέλος και για το τυπικό κομμάτι της υπόθεσης θα επιθυμούσα να το δω κάπου γραμμένο κόλλησε... Μου επανέλαβε και πάλι το ίδιο και μου σύστησε να ψάξω μέσα στο site της εταιρίας...

Προσωπικά, αφενός μεν δεν μπόρεσα να το βρω κάπου γραπτώς, αφετέρου ακόμη και να υπάρχει κάπου, το συγκεκριμένο email που είναι η πιο πρόσφατη ενημέρωση και εφόσον τονίζει το "ΜΟΝΟ", δεν αναιρεί οτιδήποτε προηγούμενο;

Συγνώμη για το μακροσκελές post και καλές πτήσεις σε όλους!

Αυτό αναγράφεται στους όρους του κουπονιού πάνω στο κουπόνι

Web/mobile check in διατίθεται σε αυτά τα εισιτήρια;

Διατίθεται.

Κατανοώ πως είναι ενοχλητικό που δεν διατίθενται upgrades πλέον για όλες τις κατηγορίες, αλλά δεν το θεωρώ παράλογο, και είναι και σχετικά standard practice διεθνώς.

Αυτό που ΘΕΩΡΩ παράλογο είναι πως ένα χρόνο τώρα έχω προσπαθήσει ούτε ξέρω πόσες φορές να χρησιμοποιήσω αυτά τα τιμημένα κουπόνια και ποτέ δε βρίσκω availability. Δηλαδή οκ, αν είναι να δίνουμε ένα προνόμιο να ισχύει και στην πράξη.

Επιπλεόν και από πλευράς πρακτικής θεωρώ χαζομάρα να μπαίνω σε αεροπλάνο με κενές θέσεις J και να μη μου δίνουν upgrade με το κουπόνι. Το λογικό είναι να διαθέτουν πχ 2 θέσεις J για upgrade εξ αρχής, μετά να κλειδώνουν τις υπόλοιπες μόνο για revenue tickets μπας και τις πουλήσουν, αλλά στο τέλος να σου δίνουν δυνατότητα για airport upgrade, κοινώς αν έχουν μέινει ελεύθερες θέσεις στην J μια ώρα πριν την απογείωση να τις κάνουν release όλες για κουπόνια. Επίσης standard practice (e.g. EK, QR) και φοβερά λογικό, μια και ο επιβάτης μένει ικανοποιημένος, opportunity cost δεν υπάρχει, οπότε σε κάνουν upgrade με ελάχιστο πραγματικό κόστος στους ίδιους.

Εμένα με παραξενεύει το πως σου δινει το συστημα ευκαιρία πχ αυτόματα να κάνεις upgrade ή να αιτηθείς upgrade σε πτήση της star alliance, αλλά για πτήση Aegean (μέλος της Star alliance οπως φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν σε κάθε πτήση), πρέπει να μιλήσεις με το τηλεφωνικό κέντρο, να υπάρχει διαθεσιμότητα, να ξέρεις το ναύλο αν ειναι P,K,U,, η οτιδήποτε, να ειναι flex, να μην εχεις πτήση στον ιδιο ticket με εταιρία εκτός Aegean (ακόμα και Olympic operated by aegean), να εχεις ανάδρομο Ερμή, και να πέσεις σε υπάλληλο που ίσως ξέρει ίσως δεν ξέρει (επιβεβαιωσαν σε φίλο μου αναβάθμιση θέσης, και 20 λεπτά αργότερα μίλησαν μαζί του και είπαν οτι ξερετε τελικά δε γίνεται γιατί πετάτε το πρώτο σκέλος με Olympic).

Σίγουρα παλαιότερα ήταν υπερβολή το πρόγραμμα, και κάποιος γινόταν gold και silver πολύ εύκολα, αλλά ή δυσκολεψέτε το για όλους, αλλά μη δίνεις φρούδες ελπίδες γιατί περισσότερο εξοργίζεται ο κόσμος που "αποκτά" άπιαστα προνόμια.
SAS δίνει δυνατότητα με πόντους να έχεις πρόσβαση στα lounge της,, με 2.500 μίλια. Για κάποιους η είσοδος στο lounge ειναι πιο σημαντικό από την αναβάθμιση, ειδικά αν έχεις 5 ώρες στο αεροδρόμιο αναμονή, για μια πτήση 2-3 ώρες.

Ασχολίαστο βέβαια το οτι η αναβάθμιση ακόμα δεν διατίθεται προσωρινά στις πτήσεις Olympic Air.