Εγώ ξέρω ότι έχουμε υποτίθεται το καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης (sic) και στις σελίδες του προγράμματος πτήσεών του βλέπεις αγγελίες από Turkish, Uzbekistan, Aerosvit και κλάιν μάιν να διαφημίζουν πτήσεις σε όλο τον κόσμο με connecting flights στα άθλια, άχρηστα και ετοιμόρροπα hubs τους.
Η Ολυμπιακή, αν δεν απατώμαι, δεν διαφήμισε ποτέ πτήσεις από Δυτική Ευρώπη προς Ντουμπάι ή άλλους ασιατικούς προορισμούς. Μέσες άκρες, δεν θυμάμαι και ποτέ να υπήρχε άνθρωπος στο έρημο transfer desk του LGAV, το οποίο και ήταν το ανέκδοτο της παρέας κάθε φορά που προσγειωνόμουνα Αθήνα με την βραδινή της KL από AMS.
Η ΟΑ έχει το στρατηγικό πλεονέκτημα να πετάει σε έναν από τους πιο lucrative προορισμούς για διακοπές εντός Ε.Ε., όμως σε καμία περίπτωση δεν κοίταξε να εκμεταλλευτεί αυτό που έκανε την KLM ξέρω γω μεγάλη εταιρεία, ή που ψιλοέσωσε την Alitalia - τη δυνατότητα να σε πάρει από το Λονδίνο και να σε πάει στη Τασκένδη μέσω Αθήνας (αντικαταστήστε με οποιουσδήποτε δύο προορισμούς της Ολυμπιακής.
Και όσον αφορά το τι θα κάνω εγώ, ναι προφανώς θα πετάξω με EZS για Παρίσι όταν το εισητήριο είναι 200 ευρώ κάτω και είμαι σίγουρος ότι θα με πάει και θα με φέρει με ασφάλεια. Γιατί τη μοναδική φορά που πήγα με ΟΑ Παρίσι είχα την υπάλληλο-παλιάντζα της ΟΑ στο CDG να μου απαγορεύει (!) την είσοδο στο αεροπλάνο επειδή δεν είχα Ελληνική ταυτότητα μαζί μου αλλά Αυστραλιανό διαβατήριο με θεωρημένη σφραγίδα εισόδου στη ζώνη Σέγκεν με άλλους 5,5 μήνες επάνω της.
Αίσχος.