LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

• Thread starter Thread starter Junior
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGTS/SKG Θεσσαλονίκη "Μακεδονία"

Θα ρθεις εσύ με μετάθεση και θα τους κατεβάζεις όλους :wink:

Εμένα το Μακεδονία μου φαίνεται μια χαρά αεροδρόμιο. Δηλαδή θα μας πέσει ο κ.... αν ανεβούμε σε λεωφορειάκι και δεν επιβιβαστούμε από φυσούνα? Σκεφτείτε πως αν κάνουν καινούργιο αεροδρόμιο στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να πληρώνουμε φόρους τύπου σπατόσημο όπως στο Βενιζέλος (απαράδεκτο!!!) και θα δίνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας τζάμπα στους Γερμανούς... Προσωπικά δεν έχω καμία όρεξη να δίνω 5 ευρώ για εισιτήριο εσωτερικού και 30 ευρώ για φόρους αεροδρομίων!!

Καλά, ας πάνε 5euro τα εισιτήρια για εσωτερικό και ας είναι και 30euro οι φόροι αεροδρομίου :lol: :mrgreen:

Πέραν της πλάκας όμως, με την ίδια λογική μπορούμε και να προτιμάμε σαράβαλα αεροπλάνα από καινούρια γιατί κι αυτά είναι κόστος για την εταιρία, λιγότερους υπαλλήλους στο check in κλπ κλπ κλπ. Δεν είπαμε να περπατάμε σε διαδρόμους από χρυσό και διαμάντια. Ένα αεροδρόμιο επαρκές για μια πόλη 1 εκατομυρίου κατοίκων που φιλοδοξεί να είναι σημαντική στον χάρτη των αερομεταφορών "ζητήσαμε".

menelaos":5zjweo8r said:
Πέραν της πλάκας όμως, με την ίδια λογική μπορούμε και να προτιμάμε σαράβαλα αεροπλάνα από καινούρια γιατί κι αυτά είναι κόστος για την εταιρία

Off topic... Μπα αυτό δεν ισχύει. Κόστος συνήθως για μια εταιρεία είναι να έχει σαράβαλα αεροπλάνα, και όχι το αντίθετο...

Δεκτόν, αλλά you get the point. Ας το αλλάξουμε σε... "να προτιμάμε αεροπλάνα με σκληρά και άβολα αλλά φθηνότερα καθίσματα" :D

niogr":1folkssh said:
Εμένα το Μακεδονία μου φαίνεται μια χαρά αεροδρόμιο. Δηλαδή θα μας πέσει ο κ.... αν ανεβούμε σε λεωφορειάκι και δεν επιβιβαστούμε από φυσούνα? Σκεφτείτε πως αν κάνουν καινούργιο αεροδρόμιο στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να πληρώνουμε φόρους τύπου σπατόσημο όπως στο Βενιζέλος (απαράδεκτο!!!) και θα δίνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας τζάμπα στους Γερμανούς... Προσωπικά δεν έχω καμία όρεξη να δίνω 5 ευρώ για εισιτήριο εσωτερικού και 30 ευρώ για φόρους αεροδρομίων!!

Φίλε μου έχεις δίκιο άλλα σου ξεφεύγει κάτι. Τα λεφτά υπήρξαν και "έπεσαν" για τέτοιου είδους αναπτυξιακά έργα, εδώ και 30 χρόνια. Δεν είναι το θέμα ότι "δεν έχει φυσούνες". Το θέμα είναι ότι θα "έπρεπε να είχε".

Αν πάς σε ένα εστιατόριο και δεν έχεις λεφτά να φάς ότι καλύτερο έχει, δεν τρέχει τίποτα να συμβιβαστείς με μιά σαλάτα. Αν όμως έχεις πληρώσει (ή σου έχουν κεράσει) φασιανό, και φάς τελικά σαλάτα, υπάρχει θέμα.

Και όχι, το Μακεδονία ΔΕΝ είναι μιά χαρά αεροδρόμιο. Ένα βαρέλι δίχως πάτο είναι, που για τα λεφτά που πέσανε ή θα μπορούσαν άνετα να πέσουν, είναι τριτοκοσμικό ή έστω μή ευρωπαικό. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι απλά η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Τυχαίνει να είναι και η πύλη αφίξεως της Χαλκιδικής, ενός από πιό δημοφιλή θέρετρα της Ευρώπης.

Αν και τα έχουμε ξαναπεί όλοι, ας τα ξαναπούμε :mrgreen: μιάς και τα Α/Δ είναι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση που παίρνει ο επιβάτης μαζί του...
To "Μακεδονία" και ο "Καζαντζάκης" είναι κόλαφος, όνειδος και ότι άλλο "κοσμητικό" της ίδιας κατηγορίας. Βέβαια, όταν η Αθήνα έχει Α/Δ εδώ και μόνο 10 χρόνια, τι μπορούσαμε να περιμένουμε?
Κανονικά, όπως είπε και ο Gonso, θα έπρεπε να έχουν σύγχρονα Α/Δ απο την δεκαετία του '80... Και το κακό είναι ότι στο Μακεδονία συνεχίζουν να ξοδεύουν αρκετά μεγάλα ποσά για μπαλώματα :wall: ενώ με τα λεφτά αυτά θα μπορούσε εδώ και 10-15 χρόνια να είχε ξεκινήσει η κατασκεύη Α/Δ σε άλλη, καλύτερη, τοποθεσία... Τουλάχιστον το Ηράκλειο έχει μπει στην όλη διαδικασία και αργά ή γρήγορα :roll: θα αποκτήσει νέο. Η Θεσσαλονίκη όμως :( ?

menelaos":xjcljscy said:
Καλά, ας πάνε 5euro τα εισιτήρια για εσωτερικό και ας είναι και 30euro οι φόροι αεροδρομίου :lol: :mrgreen:

Πέραν της πλάκας όμως, με την ίδια λογική μπορούμε και να προτιμάμε σαράβαλα αεροπλάνα από καινούρια γιατί κι αυτά είναι κόστος για την εταιρία, λιγότερους υπαλλήλους στο check in κλπ κλπ κλπ. Δεν είπαμε να περπατάμε σε διαδρόμους από χρυσό και διαμάντια. Ένα αεροδρόμιο επαρκές για μια πόλη 1 εκατομυρίου κατοίκων που φιλοδοξεί να είναι σημαντική στον χάρτη των αερομεταφορών "ζητήσαμε".

Μα ήδη έχουν πάει 5 ευρώ τα εισιτήρια εσωτερικού. (Αν κλείσεις με Aegean μέχρι και σήμερα εισιτήρια για τη θερινή περίοδο πληρώνεις 5 ευρώ εισιτήριο, 4 ευρώ service fee και μετά έξτρα τους φόρους αεροδρομίων). Και ήταν και ακόμη φθηνότερα όλο το περασμένο φθινόπωρο, που είχαν πάει στο 1 ευρώ και με Ολυμπιακή και με Αιγαίου!!
Το μοναδικό φέσι ήταν οι φόροι του Ελ. Βενιζέλος που το πληρώνουμε λες και πάμε ποιός ξέρει σε τι αεροδρόμιο. Και σιγά το αεροδρόμιο για να έχει τόσους φόρους, μία φορά τόλμησα να πάω στις τουαλέτες των αφίξεων πέρσι το καλοκαίρι (εκεί που περιμένεις τις βαλίτσες) και οι συνθήκες ήταν άθλιες, για να μη πω για τη μυρωδιά. Εν αντιθέσει με το κρατικό SKG που οι τουαλέτες όσες φορές τις επισκέφτηκα έλαμπαν από καθαριότητα.
Όσον΄αφορά αυτό που λες για σαράβαλα αεροπλάνα, τότε τίθεται θέμα για την σωματική μας ακεραιότητα. Με το να επιβιβάζεσαι με λεωφορείο δεν τίθεται κίνδυνος της ζωής σου, ενώ με το να πετάς με ετοιμόρροπο αεροπλάνο τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Μη συγκρίνουμε και ανόμοια πράγματα.
Για να μην αναφέρω ότι ακόμη και στο Ελ.Βενιζέλος σε αρκετές πτήσεις εσωτερικού κυρίως η Aegean δεν σταθμεύει σε φυσούνα αλλά πάλι κάνει την επιβίβαση και αποβίβαση με σκάλες και λεωφορείο. Δεν γνωρίζω αν εξακολουθεί να το κάνει και στην εποχή του 2010 αλλά 2 χρόνια πριν γινόταν αρκετά συχνά.

niogr":2ly928p3 said:
...Εν αντιθέσει με το κρατικό SKG που οι τουαλέτες όσες φορές τις επισκέφτηκα έλαμπαν από καθαριότητα...

Εγώ πάλι, όσες φορές έχω επισκεφθεί τις τουαλέτες του Μακεδονία, τόσο πριν, όσο και μετά από τον έλεγχο, δεν έχω μείνει και με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σαπούνι πάντως δεν έχω δει ποτέ...

OA701":yjlfzn9h said:
Αν και τα έχουμε ξαναπεί όλοι, ας τα ξαναπούμε :mrgreen: μιάς και τα Α/Δ είναι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση που παίρνει ο επιβάτης μαζί του...
To "Μακεδονία" και ο "Καζαντζάκης" είναι κόλαφος, όνειδος και ότι άλλο "κοσμητικό" της ίδιας κατηγορίας. Βέβαια, όταν η Αθήνα έχει Α/Δ εδώ και μόνο 10 χρόνια, τι μπορούσαμε να περιμένουμε?
Κανονικά, όπως είπε και ο Gonso, θα έπρεπε να έχουν σύγχρονα Α/Δ απο την δεκαετία του '80... Και το κακό είναι ότι στο Μακεδονία συνεχίζουν να ξοδεύουν αρκετά μεγάλα ποσά για μπαλώματα :wall: ενώ με τα λεφτά αυτά θα μπορούσε εδώ και 10-15 χρόνια να είχε ξεκινήσει η κατασκεύη Α/Δ σε άλλη, καλύτερη, τοποθεσία... Τουλάχιστον το Ηράκλειο έχει μπει στην όλη διαδικασία και αργά ή γρήγορα :roll: θα αποκτήσει νέο. Η Θεσσαλονίκη όμως :( ?

Όταν μιλάμε για άλλη καλύτερη τοποθεσία, εννοούμε προς τη δυτική πλευρά της πόλης? Η συγκεκριμένη τι προβλήματα αντιμετωπίζει? Νομίζω είναι αρκετά καλή για να φτάνουμε εύκολα στο αεροδρόμιο. Αν μπουν σχέδια για νέο αεροδρόμιο θα το χτίσουν εντελώς απόκεντρα, γιατί οι κάτοικοι της εκάστοτε περιοχής θα διαμαρτύρονται, κάτι που θα κάνει την πρόσβαση σε αυτό δυσκολότερη.
Αν έκαναν κακή διαχείριση των κονδυλίων του αεροδρομίου, αυτό δεν το ξέρω, ξέρω όμως ότι πληρώνω πολύ φθηνότερους φόρους από το Ελ. Βενιζέλος. Και για εμένα προσωπικά η επιβίβαση με φυσούνα δεν σημαίνει και πολλά. Εντάξει αν κάποιος βαριέται να κατεβαίνει 15 σκαλοπάτια για να μπει στο λεωφορειάκι, δεκτόν, εγώ τι φταίω όμως κάθε φορά που θέλω να ταξιδέψω να πληρώνω διπλάσιους φόρους? Αν είναι να πληρώνω τους ίδιους φόρους δεν έχω κανένα πρόβλημα, ας χτίσουν στη Θεσσαλονίκη και το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, απλά όταν κάνουν κάποιο έργο, κάποιος αναγκαστικά θα πληρώσει τη λυπητερή, και αυτοί μάλλον θα είναι οι επιβάτες...

AirNewZealand":yjlfzn9h said:
Εγώ πάλι, όσες φορές έχω επισκεφθεί τις τουαλέτες του Μακεδονία, τόσο πριν, όσο και μετά από τον έλεγχο, δεν έχω μείνει και με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σαπούνι πάντως δεν έχω δει ποτέ...

Εγώ προσωπικά στο SKG πάντα έβρισκα υγρό σαπούνι (ή κρεμοσάπουνο κατ' άλλους) και σε ώρες αιχμής αλλά και μη-αιχμής μέσα στα άγρια χαράματα στις 4-5 το πρωί. Και ο χώρος μυρίζει καθαριστικό και απολύμανση.
Την άσχημη μυρωδιά όμως στις τουαλέτες του Ελ. Βενιζέλος που την πας? Είναι συνθήκες τουαλέτας για ένα "σύγχρονο" αεροδρόμιο??