Re: LGTS/SKG Θεσσαλονίκη "Μακεδονία"
Μάλλον η ερώτηση μου είναι εντελώς τετριμμένη, αλλά μια και δεν το γνωρίζω... στο Μακεδονία σκοπεύουν να συνεχίσουν να μας ανεβοκατεβάζουν για πάντα με σκάλες και να μας πηγαίνουν στο αεροπλάνο με λεωφορειάκια; Προχθές που έπρεπε να αλλάξω αεροπλάνο εκεί (Α3510 και Α3511) κοψομεσιάστηκα να ανεβοκατεβάζω βαλίτσες και duty free με τις σκάλες. Ήταν και μια γιαγιούλα που ερχόταν μαζί, πάνω από 90 πρέπει να ήτανε, την κρατούσανε δύο για να μπορέσει να κατέβει τις σκάλες. Και μου έκανε πάρα πολύ κακή εντύπωση, να πρέπει ένας άνθρωπος αυτής της ηλικίας να έρθει σε τόσο δύσκολη θέση να χρειάζεται δυο άτομα να τον κρατάνε για να μπορέσει να πάει τελικά στο αεροπλάνο. Και μετά βέβαια να ανέβει και τη σκάλα ΣΤΟ αεροπλάνο, έτσι;
Ας μην υπερβάλλω τέλος πάντων
αλλά.... δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να το εκσυγχρονίσουν λίγο το αεροδρόμιο; Δεν είναι μόνο ότι δείχνει λίγο παρακμή, ούτε ότι κρυώνουμε/ιδρώνουμε/βρεχόμαστε, ούτε ότι πρέπει να κουβαλάμε πράγματα γύρω γύρω και να στριμωχνόμαστε μέσα σε λεωφορειάκια. Το βασικότερο θέμα είναι ότι για ανθρώπους που δεν είναι 26 χρονών και αρτιμελείς όπως εγώ... είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται έτσι στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Εντάξει να είναι έτσι στη Ζάκυνθο και στη Σαντορίνη. Αλλά.... στη Θεσσαλονίκη;;
ps. όντως στην Ισπανία είναι φρίκη η εξυπηρέτηση στα αεροδρόμια. Εμένα δε, ένας έξυπνος τσαντίστηκε κιόλας που δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε (επί πέντε λεπτά του εξηγούσα ότι είμαι έλληνας και δε μιλάω ισπανικά) και μου την είπε ότι και καλά "με δουλεύεις φίλε; ότι δεν καταλαβαίνεις ισπανικά; αφού Ιταλοί δεν είστε; αφήστε τις εξυπνάδες λοιπόν"...
Αλλά βέβαια αυτό είναι γενικό θέμα στην Ισπανία. Off topic: Εδώ πήγα στο δημαρχείο στη Μάλαγα να διαμαρτυρηθώ για μια κλήση που μου είχαν κόψει (σε σημείο που δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ διεθνής σήμανση για απαγόρευση παρκαρίσματος, παρά μόνο μια ταμπέλα -όχι πινακίδα- που έγραφε -όπως αποδείχθηκε- ότι "στο χώρο αυτό παρκάρουν οχήματα του τάδε καταστήματος" - μόνο στα Ισπανικά φυσικά) και η απάντησή τους στο "καλά ρε άνθρωποι, δε μπορείτε να το γράψετε και στα αγγλικά αυτό το πράγμα δηλαδή;" ήταν "γιατί εγώ αν έρθω στην Ελλάδα θα βρω γραμμένα τα πάντα και στα
ισπανικά; να μάθετε ισπανικά αν θέλετε"