LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

• Thread starter Thread starter Junior
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGTS/SKG Θεσσαλονίκη "Μακεδονία"

Νομίζω πως η ASTRA εκτελουσε δρομολογια προς Βιεννη και ΒΑρκελωνη,τα αεροπλανα τα ξερεις..

ΙΑΤΑ/ΤΑΣΟΣ, δεν ήταν επίθεση σε σενα αυτα που είπα, απλα βγάζω αγανάκτηση που το "Μακεδονία" αλλά και άλλα αεροδρόμια στη χώρα, επειδή δεν έχουν ιδιωτικοποιηθεί, παραπαίουν σε μια τραγελαφική κατάσταση..πότε θα ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση/αναβάθμιση τους με ΣΔΙΤ, ΨΙΤ,ΚΙΤ κι ό,τι άλλο θέλει;επιτελους ας κάνει κάποιος κάτι..όχι άλλα θα και εξαγγελίες..Έχω φτάσει να εύχομαι "ας το παρει κι αυτό η Χοχτιφ,αλλά τουλάχιστον να μας φτιάξουν ενα αεροδρόμιο της προκοπής,σύγχρονο,λειτουργικό.

Έτσι είναι φίλε spotterakis, δυστυχώς τα έχω πει πολλές φορές, αλλά δε βλέπω το Δημόσιο να θέλει να αλλάξει οικειοθελώς τα χούγια του... Αν δεν υπάρχει έλεγχος και κίνητρο απόδοσης δεν υπάρχει αποτέλεσμα, πώς να το κάνουμε. Ο Έλληνας θέλει το Γερμανό του. Και στα λέει αυτά δημόσιος υπάλληλος, ε, υπ'όψιν. :?

Προς το παρόν, στο Μακεδονία αγρό αγοράζουν και κάθε φορά που προσγειώνομαι εκεί όλο και χειρότερο μου μοιάζει. :cry:

Οπότε συνεχίζουν να ισχύουν δυο φράσεις τέως πρωθυπουργών:

"Αυτή η χώρα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο" (ή κάπως έτσι) Καραμανλής ο Α΄

και η αντίστοιχη με του IATA
"Αυτή είναι η Ελλάδα, δυστυχώς" (όταν οι συνδικαλιστές κάναν το δικό τους, όπως πάντα) Σημίτης

Την προηγούμενη βδομαδα που κατέβαινα Αθήνα, στον έλεγχο επιβατων ήταν μπροστά μου ένας κύριος με μωρό,ξένος,και του είπανε να βάλει και το καροτσάκι στο μηχανημα ελέγχου,το οποίο φυσικά δεν χώραγε. Είπε ο υπάλληλος της Γκρουπ4,ο οποίος καθόταν μπροστά στην οθόνη κ έλεγχε,να πει η κοπέλα του ελέγχου στον κύριο με το καροτσάκι να αφαιρέσει τις ρόδες για να χωρέσει..Απάντηση "Μα θα πρέπει να του το πω στα Αγγλικά,πως θα το πω?" :shock:
Μπορεί να σας φαίνεται χαζό, αλλά εκουφάθην..Σε προσλαμβάνουν σε διεθνές αεροδρόμιο, και μάλιστα στο τμήμα ελεγχου επιβατών, όχι σαν καθαρίστρια,όπου καθημερινά έρχεσαι σε επαφή με ξένο κόσμο και δεν ξέρεις να μιλήσεις Αγγλικά;(και δεν εννοώ καλημέρα κ χαου μπουγιουμπού)..Δεν λέμε ναχεις Phd στην αγγλ.φιλολογία αλλά ένα ικανοποιητικό επίπεδο αγγλικών δεν πρέπει να το κατέχεις,καθως μπορεί να έρθεις αντιμετωπος με διάφορες καταστάσεις καθημερινά όπου θα πρεπει να...μιλήσεις σε ξένους επιβάτες;Μουκανε αλγεινή εντύπωση για το πως γίνεται η πρληψη τους κ με ποια κριτήρια(αν έχει ωραίες γάμπες.. :x )

Εμενα δεν μου κανει εντυπωση αυτο που λες. Για σεκιουριταδες μιλας.

Spotterakis και μένα μου χτυπάει άσχημα το γεγονός αυτό αλλά δυστυχώς είναι καθημερινότητα....Σε διεθνές αεροδρόμιο θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικότερες οι εταιρείες για το ποιούς επιλέγουν και με τί κριτήρια(τουλάχιστον να μιλούν αγγλικά)....Να μη σου πώ οτι θα έπρεπε να ελέγχονται κιόλας γι'αυτό...Μήπως γίνομαι λίγο γραφικός???? :oops:

seven4seven εννοεις για σεκιουριταδες στη Μπανανια.

Οταν ειχα στειλει το Μαρτιο 2009 το βιογραφικο μου στην εν λογω εταιρεια στη Θεσσαλονικη (συνολικα 15 σελιδες με συνοδευτικο γραμμα κουλουπου) με πηραν τηλεφωνο και με ρωτησαν αν τους δουλευω που ενα απο τα χαρτια μιλαει για εταιρικη αδεια οπλοκατοχης και οπλοφοριας (δλδ εφοσον η - γερμανικη - εταιρεια εχει αδεια η ιδια να εχει οπλα στην κατοχη της, εχω την εξουσιοδοτηση - στη Γερμανια - για την περιπτωση που επιβαλλεται να φερω οπλο εν ωρα υπηρεσιας, με τα απαραιτητα χαρτια βεβαια)! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, οταν ημουν εδω στο Μοναχο το χρειαζομουν και το εκανα, και εκανα με βαση αυτο υπηρεσια!!! Θα με φανε δλδ? Βεβαια με εξαιρεση το συνοπτικο βιογραφικο και το συνοδευτικο γραμμα ολα τα αλλα ηταν στα γερμανικα μιας και εκει ημουν στην προηγουμενη ζωη μου, αλλα τελικα με ειπαν οτι τα δωσαν και τα μεταφρασανε. Και μετα με ρωτησαν σε τι θεση θελω να προσληφθω (εδω καπου με ξενισε γιατι ειχα την εντυπωση οτι δεν ειχαν διαβασει το συνοδευτικο γραμμα οπου ολα ηταν μεσα και με τους κωδικους θεσεων - γιατι να πρεπει να τους θυμαμαι απεξω?). Στο τελος με ειπε οτι θα πρεπει να απολυσουν 3 για να μπορεσουν να με πληρωσουν με βαση την εμπειρια και την εκπαιδευση που αναφερονται στα χαρτια. Δλδ τους ημουν πολυς (με δεδομενο οτι για να δουλεψεις σεκιουριτας στην Ελλαδα φτανει ενα τρελοχαρτο για να βγαλεις "αδεια"), με 3 γλωσσες, πρωτες βοηθειες σε επιπεδο βιομηχανιας, εκπαιδευση για πυρασφαλεια, βιομηχανικη ασφαλεια, εκπαιδευση στην ψυχολογια, τεχνολογικα θεματα σε σχεση με το επαγγελμα, νομικα, και τροπου διεκπεραιωσης υπηρεσιας (Dienstkunde - πως να το μεταφρασω ελληνικα - Ακηηηηηηηη βοηθεια! λολ) αλλα και το προηγουμενο αναφερθεν χαρτι, πολυ καλες γνωσεις Η/Y (Windows, οχι Linux :P ), 11 χρονια υπηρεσιας στο εξωτερικο με εμπειρια (και) σε εκδηλωσεις με μεγαλες συγκεντρωσεις πληθους, 7 χρονια σε μια εταιρεια στην οποια τα 3,5 τελευταια ημουν υπευθυνος για την πολη του Μοναχου (προσωπικο - αντικειμενα)!!! Για να μην αναφερω το επιπεδο συνεργασιας που ειχα και το ποσα αντικειμενα ειχα σωσει για την G4S εδω στη Γερμανια γιατι συνεργαζομασταν μαζι τους, οταν οι δικοι τους κανανε "πατατες" και ο προϊσταμενος μου με παρακαλουσε να σωσω την κατασταση για την G4S χαριν καλης συνεργασιας!!!!

2 μηνες αργοτερα ενας απο τους σεκιουριταδες της εταιρειας προσπαθησε στο "Μακεδονια" χωρις να με ρωτησει να ανοιξει την τσαντα της καμερας μου για να δει εαν λειτουργει και ειναι πραγματικη (οπως οφειλε να ελεγξει) και κοντεψε να του φυγει απο τα χερια οταν του γκαριξα οτι εαν πιασει ιδιοκτησια μου χωρις αδεια μου θα τον στειλω απο εκει που ηρθε και την ανικανη εταιρεια θα της βαρεσω μηνυση για την προσληψη ανικανου προσωπικου χωρις εκπαιδευση στο ευαισθητο σημειο του ελεγχου αποσκευων ή και σωματος. Το παιδακι κοκκινησε, ζητησε συγγνωμη, αλλα εγω ειχα παρει την εκδικηση μου για την G4S... :evil:

Δεν νομίζω ότι έχετε δίκιο και μάλλον υπερβάλλουμε. Αντίστοιχοι υπάλληλοι σε μεγάλα διεθνή αεροδρόμια ΔΕΝ μιλάνε και δεν καταλαβαίνουν γρι αγγλικά. Πρόσφατα προσωπικά μου παραδείγματα σε Μαδρίτη, Φρανκφούρτη, Ρώμη, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη. Για να μην αναφερθώ σε αεροδρόμια εκτός πρωτευουσών...

Μπορώ να σου πω ότι οι Έλληνες υπάλληλοι αεροδρομίων είναι οι πλέον Αγγλομαθείς σε συντριπτικό ποσοστό, όπως και γενικότερα οι Έλληνες μιλάνε περισσότερο Αγγλικά από κάθε άλλον μέσο Ευρωπαίο. Προφανώς o spotterakis έπεσε στην περίπτωση της μειοψηφίας.

GP707 θα συμφωνήσω μαζί σου περί της κατάστασης ακόμα και σε μεγάλα αεροδρόμια του εξωτερικού. Ειδικά στην Ισπανία, νομίζω ποτέ μου δεν έχω πετύχει αγγλομαθή κατά τον έλεγχο, αγενείς δε πολλάκις. Ωστόσο, το σωστό θα ήταν σε ένα διεθνές αεροδρόμιο, σε μια χώρα τουριστική που η γλώσσα της ακούγεται ακαταλαβίστικη για τον υπόλοιπο κόσμο, οι υπηρεσίες του να μιλούσαν τουλάχιστον αγγλικά σε κάποιο μέσο επίπεδο, ώστε σε μια περίπτωση ανάγκης, πέρα από τις καθημερινές συνδιαλλαγές, να υπάρχει συνεννόηση.

Οπότε συμπερασματικά (και δεν αναφέρομαι προσωπικά εννοείται), όταν κάτι το κάνουν έξω και όχι στην Ελλάδα ας συνεχίζουμε να γκρινιάζουμε (μήπως και γίνουμε άνθρωποι), αλλά όταν κάτι που θα 'πρεπε να γίνεται, δεν γίνεται ούτε εδώ αλλά ούτε και έξω, δικαιολογημένα ας γκρινιάζουμε με την πάρτυ μας (μήπως και γίνουμε άνθρωποι).

Νομίζω ότι γενικά το επίπεδο Αγγλικών των Ελλήνων είναι σαφώς καλύτερο απο των Ευρωπαίων, πέρα από Ολλανδών κ Σκανδιναβών (+ Κυπρίων). Από το Μόναχο που πετάω δεν μου έχει τύχει ποτέ να μην μιλάει κάποιος αγγλικά κ δεν νομίζω οτι πρέπει να συγκρίνουμε με τους Ισπανούς που είναι υπό το μηδέν. Το σημαντικό για να κολλίσουμε κ στο θέμα είναι ότι η τύπισσα σαφώς κ δεν είναι η καταλληλότερη για την δουλειά μιας κ είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άλλοι χίλιοι που θα θέλαν να δουλέυουν εκεί κ ας μιλάνε έστω μέτρια.

spotterakis":2zx9oykx said:
Σε προσλαμβάνουν σε διεθνές αεροδρόμιο,

Διεθνές στο όνομα: κ η Καλκούτα διεθνές το ονομάζει το κοτέτσι της. Ναι μεν πετάμε εξωτερικό αλλά το επίσημο site του SKG είναι ακόμα το Wikipedia (ίσως υπάρχει κάποιος νόμος του 1960 που δεν επιτρέπεται σε κρατικό αερολιμένα να έχει site..). Επίσης μπορείς να περάσεις από ασφάλεια ότι θες αρκεί να γράφει Τερκενλής ή τρίγωνα πανοράματος...Το wifi είναι (ήταν;) προσφορά κάποιας δημόσιας αρχής που δεν ξεχνά να το διαφημίσει σε στυλ σοβιετιας..Καλά τα σχέδια για wide bodies κτλ αλλά θέλει δουλειά κ αλλού..

Το ότι αυτή η εταιρεία έβαλε την συγκεκριμένη εκεί μαρτυρά ξανά κ το άρπακολατζηδικο της υπόθεσης, πάλι καλά που δεν έχουμε τον στρατό να κάνει το έλεγχο όπως σε κάποιες του πρώην ανατολικού..

βασικά συμφωνώ κι εγώ. ότι οι έλληνες μιλάνε πιο ευκολα την αγγλική γλώσσα απο ότι οι υπολοιποι ευρωπαιοι.
(δεν αναφέρομαι σε Ολλανδουσ,Σκανδιναβους που αυτοί είναι σαν την μητρική τους)
αλλα σε σχεση με Ιταλούς, Γαλλους και Ισπανους είμαστε πολύ μπροστά σε αυτό το θέμα.
Τουλάχιστον εμείς αν δε μπορούμε να συνενοηθούμε κάνουμε την προσπάθεια να βοηθήσουμε τον ξένο (οποιαδηποτε χώρα)...με κινήσεις με χαζομάρες κάτι κάνουμε.
Σε άλλες χώρες μπορει και να σου την πούν γιατί δεν μιλάς τη γλώσσα τους.
Σίγουρα spotterakis αυτό που άκουσες δεν ήταν καλό, αλλά πιστευω ότι υπάρχουν πολλά χειρότερα αεροδρόμια απο το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.