LGRX/GPA Araxos

• Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Λίγο off-topic αλλά...

Σήμερα πολλές από τις εταιρείες που πετάνε προς Άραξο αποκαλούν το αεροδρόμιο ως "Πάτρα", το οποίο είναι λογικό καθώς είναι το πλησιέστερο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και 3η πόλη της Ελλάδας (31 χλμ.). Η βάση του Αράξου είναι και στους Έλληνες πιο γνωστή απ' ότι το ομώνυμο χωριουδάκι, οπότε για τους ξένους Άραξος δεν θα πει τίποτα, αλλά η Πάτρα είναι γνωστή. Τα 30 χλμ. περίπου δεν είναι μεγάλη απόσταση για τα δεδομένα αεροδρομίων, άμα κρίνουμε πόσο απέχουν πολλά αεροδρόμια από την πόλη που εξυπηρετούν.

Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό είναι ότι την δεκαετία του 1980, ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, με καταγωγή και αυτός από την Πάτρα, είχε εξαγγείλει την κατασκευή αεροδρομίου μέσα στην πόλη, στον χώρο που βρίσκεται σήμερα η νέα προβλήτα επιβατικών πλοίων απέναντι από το Praktiker. Τότε ήμουν πολύ μικρός για να θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά το αεροδρόμιο προοριζόταν να δέχεται και επιβατικές πτήσεις με jet αεροπλάνα, και όχι μόνο εσωτερικού με turboprops.

Φέτος, το καλοκαίρι 2016 τι πτήσεις προγραμματίζονται για αυτό το αεροδρόμιο;

Εγώ τις μόνες που ξέρω είναι:
TUIfly
FRA-GPA X34608 15:-19:20 5
DUS-GPA X34762 06:10-10:05 5

με κόστος εισιτηρίου από €169 με επιστροφή

Πρώτη επίσκεψη της aegean στον άραξο προερχόμενη από παρίσι με αριθμό πτήσης 4035. Charter πιθανόν με το sx-dvq!!! :banana:

Charter για την ολυμπιακή φλόγα, υποθέτω.

Τι λόγο εχει η ολυμπιακή φλόγα να παει Παρίσι-Αραξο;

Τουρίστες; Δημοσιογράφους; Κόσμο γενικότερα;
Τι λόγο ήθελες να 'χει; Έχεις πάει καμιά φορά Ολυμπία να δεις τι φάση παίζει; Το GPA είναι το κοντινότερο διεθνές αεροδρόμιο. :mad:

Μάλλον εννοεί ότι έφερε επισήμους για την τελετή της αφής της φλόγας στην Ολυμπία... :?:

Edit: Με πρόλαβε...

Intercontinental":38t0yorv said:
Τουρίστες; Δημοσιογράφους; Κόσμο γενικότερα;
Τι λόγο ήθελες να 'χει; Έχεις πάει καμιά φορά Ολυμπία να δεις τι φάση παίζει; Το GPA είναι το κοντινότερο διεθνές αεροδρόμιο. :mad:

Ααααα... Για "την αφή της φλόγας", οχι για "την ολυμπιακή φλόγα". Τη βλέπεις κι εσυ τη διαφορά, ε; :D

(επειδη ο γραπτός λόγος παρεξηγείται, εχω βάλει το σμαιλακι, ετσι; )

Φέτος το καλοκαίρι τα δρομολόγια για το αεροδρόμιο

GPA-DME Y77754 Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή NordStar περίπου στις 10:00
GPA-BRU JAF2632 Δευτέρα Jetairfly στις 11:00
GPA-CDG JAF6302 Σάββατο Jetairfly στις 23:25
GPA-NTE JAF7681 Κυριακή Jetairfly στις 11:00
GPA-DUS X34763 Παρασκευή TUI στις 11:05
GPA-FRA X34609 Παρασκευή TUI στις 11:45
GPA-HAN X34933 Παρασκευή TUI στις 16:45
GPA-MUC X34869 Παρασκευή TUI στις 09:55
GPA-STR X34983 Παρασκευή TUI στις 09:55
GPA-TLL MYX582 Δευτέρα SmartLynx στις 10:30
GPA-VIE OS9078 Κυριακή Austrian Airlines στις 08:10