LGRX/GPA Araxos

• Thread starter Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Το δρομολόγιο Ηράκλειο-Αραξος κόβεται!
Ετσι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο γίνεται πια αποκλειστικά "τσαρτεράδικο" για λίγες πτήσεις κάθε χρόνο!
ΥΓ: Με αφορμή το ότι η SkyExpress ενδιαφέρθηκε να πάρει μερίδιο από τις άγονες γραμμές: Γιατί να μη μπεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο σ' αυτές;
Απλά συγκρίνετε το δρομολόγιο αυτό με το Σητεία - Ακτιο. Συγκρίνετε τη δυναμική του ενός και του άλλου!

Με αφορμή τη διακοπή των τακτικών πτήσεων στον Αραξο, δημιούργησα ένα group στο facebook ("Τακτικές πτήσεις από το αεροδρόμιο του Αράξου τώρα!").
Οσοι πιστοί προσέλθετε.

Μόλις ανακάλυψα ένα άρθρο της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Πάτρας "Σύμβουλος Επιχειρήσεων" της 16/10/2009 με τίτλο: "Ο Αραξος δεν πετάει".
Στο άρθρο αναλύονται οι λόγοι που δε στέριωσε καμιά γραμμή από Αραξο.
Εκπρόσωποι τουριστικών φορέων της Αχαϊας καταλογίζουν στη Sky Express:
- Πανάκριβο εισητήριο, χωρίς έκπτωση για φοιτητές.
- Ελλιπή (έως ανύπαρκτη) διαφήμιση.
- Αραιά δρομολόγια (για να κρατηθεί μια γραμμή χρειάζονται 3-4 πτήσεις την εβδομάδα, λένε).
Επίσης τονίζεται ότι η πιο ελπιδοφόρα γραμμή ήταν της Θεσσαλονίκης
Παραδέχονται, βέβαια, ότι οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται στην Ηλεία με κοντινότερο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Μερικά δικά μου σχόλια:
- Πράγματι δεν υπήρξε επαρκής διαφήμιση.
- Η γραμμή για Ηράκλειο έπρεπε να βασιστεί στους φοιτητές που ΦΟΥΛΑΡΑΝ το αεροπλάνο την Παρασκευή πριν το Πάσχα του 2009 (πετούσα κι ο ίδιος και ξέρω).
-Στην αρχή η γραμμή είχε καλή συχνότητα. Σταδιακά αυτή μειωνόταν.
- Αν η τουριστική ηγεσία της Αχαϊας παραδέχεται μοιρολατρικά ότι δεν υπάρχουν προοπτικές για μεγάλες μονάδες στην Αχαϊα, τι να πούμε εμείς;

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΡΑΞΟΥ

Φιλοι μου την καλησπερα μου,

Ανοιξα αυτο το τοπικ γιατι θα ηθελα τα φωτα σας σχετικα με την πρσβαση στον Αραξο.(πολιτικο αεροδρομιο)
Εχετε ιδεα εαν υπαρχει shuttle bus απο Πατρα???
Το παρκινγκ ειναι φυλασσομενο εαν αφισει καποιος το Ι.Χ του???

Ευχομαι να μην σας κουρασα απλα καθε πληροφορια θα ητανε δεκτη και ευχαριστω για τον χρονο σας,

Υπάρχει κάπου ένα πλάνο των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών για τον επιβατικό αεροσταθμό του Αράξου; Το θέλω για το flight simulator, έχω κατεβάσει το σκηνικό που υπάρχει στο Greek Airports Project αλλά έχει κάποιες ατέλειες και θέλω να φτιάξω κάποιες προσθήκες.

Όσον αφορά την... πραγματικότητα τώρα, το αεροδρόμιο του Αράξου φέτος δείχνει να πηγαίνει αρκετά καλά από πλευράς κίνησης. Βεβαίως η διακοπή των πτήσεων της Ryanair από Λονδίνο/Stansted ήταν ένα πλήγμα.

Φέτος το αεροδρόμιο του Αράξου εξυπηρετούν οι παρακάτω εταιρείες:

Air Berlin από/προς Ζυρίχη, κάθε Τρίτη
Austrian Airlines από/προς Βιέννη κάθε Κυριακή
Belavia από/προς Minsk (Λευκορωσία)
Enter Air από/προς Βαρσοβία
FlyNiki από/προς Βιέννη κάθε Τετάρτη
Orenair από/προς Αγία Πετρούπολη
Ryanair από/προς Πάφο κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο και από/προς Μιλάνο/Bergamo κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.
Travel Service από/προς Πράγα
Transaero από/προς Μόσχα
Tuifly από/προς Μόναχο, Dusseldorf και Φρανκφούρτη, όλα κάθε Παρασκευή.
VIM Airlines από/προς Μόσχα
Bluebird Airways από/προς Μόσχα.

Από το 2014, η σύνδεση με το Λονδίνο θα αποκατασταθεί, με πτήσεις της Thomson Airways από/προς Gatwick, κάθε Παρασκευή.

H Transaero τι α/φος στέλνει;

Μιλάμε για τον FS2004 ;
Αν θέλεις, στείλε μου ΡΜ να σου στείλω το AFCAD που έχω εγώ.

Δεν ξέρω για τι μιλάτε εσείς. Εγώ για την πραγματικότητα μιλάω!

737 κλασίκ, μάι 2 σέντς