Οι αφίξεις είχανε ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας που μας πέρασε με τα πιο πολλά να έρχονται την Πέμπτη και την Παρασκευή, χτες αναχώρησαν αυτοί που είχανε έρθει για τον γάμο.
Βέβαια για τόσο δημοσιότητα που δόθηκε και ότι θα κατέβουν πολλά αεροπλάνα, εγώ περίμενα να δω περισσότερη κίνηση αλλά δεν είδα ιδιαίτερη κίνηση για τον γάμο.
Συνολικά περίπου 5 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο το (SX-HMO) εκτός και αν μου ξεφεύγει κανένα ήρθαν που αφορούσαν τον γάμο, κανένα δεν παρέμεινε στο αεροδρόμιο ερχόταν, κατέβαζαν τους επιβάτες και έφευγαν, η εταιρείας που έφεραν τον κόσμο ήταν η DC Aviation, NetJets, Marathon Airlines και η Aegean.
Στο apron του LGIO όσα είναι σταθμευμένα αφορούν σε μετασταθμεύσεις από Κέρκυρα και ένα απο Αθήνα και είναι τα κάτωθι νηολογια ( T7-VYT, N407GK, ZS,EKA) και ένα Gulfstream V από Χανιά με νηολογιο (N65V) αν είδα καλά.
Επίσης η Aegean έφερε πτήση τσάρτερ από Αθήνα για να φέρει τις οικογένειες των εφοπλιστών που έχουνε βάση στην Ελλάδα.
Την Πέμπτη έφερε το (SX-DGZ) με τα νέα χρώματα και είναι επισήμως το πρώτο φωτογραφημένο αεροπλάνο που προσεγγίζει το LGIO με το νέο livery, όμως την τεράστια έκπληξη την έφερε την Κυριακή αλλά δεν ήμουν στα Γιάννενα να την αποτυπωσω με φώτο και βίντεο, έφερε για πρώτη φορά το νέο απόκτημα της το A320Neo (SX-NED).
Τέλος έχω βγάλει και φώτο και θα τις ανεβάσω τις επόμενες μέρες.
ΥΓ1. Από τις 28 Ιουνίου ξεκινάνε και οι πτήσεις από Σκανδιναβία, και θα έχουμε και μια νέα εταιρεία την Great Dane που θα εκτελεί το δρομολόγιο από Μπίλουντ με Embraer 195, που νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που έρχεται ο συγκεκριμένος τύπος στο αεροδρόμιο μας.
ΥΓ2. GP707, σήμερα όντως δεν κατέβηκε τίποτα, είχαμε βέβαια την αναχώρηση ενός Mooney 20 στις 10 το πρωί για Αθήνα, μετά τις τακτικές, και το απόγευμα αναχώρησε και το (ZS-EKA) για Κέρκυρα.
Με εκτίμηση.