Re: LGHI/JKH Chios
Εκτός από το μήκος του διαδρόμου, πρέπει να μεγαλώσει και η πίστα. Ή, να μεγαλώσει η προνοητικότητα των υπαλλήλων του αεροδρομίου, καθώς, όταν σφίγγουν οι ζέστες, έρχονται αεροπλάνα και δημιουργούνται ευτράπελα.
Έτσι, την Δευτέρα 22 Ιουνίου, το πρωί, πέτυχα παρκαρισμένο στην πίστα, στο βόρειο μέρος της, το
SX-DVC, το Αβράκι της Α3. Στις 7:00 δηλαδή ήταν στο Βόρειο μέρος, διότι όπως φαίνεται στην φωτό που παρέθεσα καθώς και σε
αυτήν εδώ, το αεροπλάνο έχει μετακομίσει στο νότιο μέρος. Κάποια βλάβη (μάλλον) το κράτησε στη Χίο τουλάχιστον ως τις 2 το μεσημέρι που εγώ έφυγα (δεν ξέρω αυτό πότε έφυγε).
Οι παρατηρητικοί θα είδαν στην πρώτη φωτογραφία, ένα αεροπλάνο σταθμευμένο στο βόρειο μέρος. Είναι το
OY-JTE, το Β737-300 της Jet Time. Το δεύτερο, στις 13:15 που τραβήχτηκε η φωτό, φορτώνει επιβάτες και είναι έτοιμο να αναχωρήσει.
Στην πίστα λοιπόν, στο μέσο του νοτίου μέρος ένα Άβρο, στο μέσο του βορείου μέρους ένα Μπόινγκ. Τι γίνεται λοιπόν αν το δεύτερο, λόγω π.χ. γραφειοκρατικού προβλήματος με τα χαρτιά κάποιων επιβατών (λέμε τώρα), πρέπει να καθυστερήσει 1 περίπου ώρα την αναχώρησή του? Κι αν έρθει άλλο αεροπλάνο εκείνη την ώρα, που θα σταθμεύσει???
Αν για παράδειγμα έρθει ένα C-130 να παραλάβει κάποιους VIP (τρομάρα μου έγινα και ΒΙΠ), τι κάνουμε?
Να μπούμε μπροστά του να το σταματήσουμε?
Πάει λοιπόν ο καημένος ο Ηρακλής να μπει από το βόρειο συνδετήριο, τζίφος, όπως φαίνεται και στο
βιντεάκι.
Τίποτα. Η λύση είναι η
όπισθεν. (το bold είναι για τον gioannis που του αρέσει ο όρος σε πλοία και αεροπλοία :twisted: ). Όπισθεν λοιπόν στο
1:40 σε αυτό το βίντεο
Όπισθεν και είσοδος από το νότιο συνδετήριο. Ή τουλάχιστον στα μισά του συνδετηρίου, αφού λόγω του Άβρο δεν χωράει. Φορτώνει τους πελάτες και ξανακάνει όπισθεν,
για να βγει από το συνδετήριο, αυτή τη φορά με τους πελάτες φορτωμένους...
Για δώρο,
μια απογείωση από τον 19 της Χίου
και
μια προσγείωση στον 22 της Λήμνου.
Και δύο inflight. Μία από
Puma, με ωραία σκιά και μία από
C-130, με τις Δυτικές ακτές της Χίου εμπρός και τις ακτές της Τουρκίας στο φόντο.