LGHI/JKH Chios "Omiros"

Δέν είμαι ειδικός για να σου απαντήσω αλλά με βάση όσα έχω δεί στο αεροδρόμιο μας μπορεί όντως ένα DashQ400 να μπορεί να προσγειωθεί/απογειωθεί και αντίστοιχα ένα Airbus319(με βρεγμένο διαδρόμο,ανέμο,άσχημο καιρό γενικά)να μήν μπορεί να προσεγγίσει λόγω του περιορισμένου μήκους διαδρόμου.

Παράδειγμα το boeing 737-700 της Transavia πρίν λίγα χρόνια που προσπάθησε δύο φορές νομίζω να προσγειωθεί και στο τέλος πήγε Μυτιλήνη.Άν θυμάμαι καλά αιτία ήταν ο αρκετά βρεγμένος διάδρομος και οι καιρικές συνθήκες.

Πρώτη πτήση της Transavia σήμερα για την σεζόν και έχουμε βίντεο απο προσγείωση και απογείωση στον 19 :great:

Στήν αναχώρηση περίμενε να προσγειωθεί ο 'Ηρακλής' με το special livery :)

ΥΓ.Πέρα απο τις κλασικές πόζες,έχουμε και paparazzi pic με τις αεροσυνοδούς να βγάζουν φωτογραφίες την θάλασσα(δυστυχώς δέν πρόλαβα το στιγμιότυπο)και ακολούθως να προσπαθούν να τις στείλουν/ανεβάσουν σε κάνα fb/twitter κλπ :mrgreen:

Dreamliner-X":1pvt3xuo said:
ΥΓ....έχουμε και paparazzi pic με τις αεροσυνοδούς να βγάζουν φωτογραφίες την θάλασσα(δυστυχώς δέν πρόλαβα το στιγμιότυπο)και ακολούθως να προσπαθούν να τις στείλουν/ανεβάσουν σε κάνα fb/twitter κλπ :mrgreen:
Αυτά είναι το αλατοπίπερο του σπότινγκ, εύγε :cool: Κάποτε θα χτυπήσω κι έναν 400άρη για τέτοια στιγμιότυπα, ας πάρω όμως πρώτα νέο σώμα :rolleyes:

Την Μεγάλη Τετάρτη η τελευταία πτήση Αθήνα-Χίος πραγματοποίηθηκε με Α319 όπως ήταν προγραμματισμένο. Ο καιρός όμως ήταν πολύ κακός στη Χίο ( ισχυρή καταιγίδα, χαμηλή νέφωση) με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η πτήση περίπου 1.5 ώρα. Με βάση τις περιγραφές του πατέρα μου που βρισκόταν μέσα στη πτήση, όταν επιβιβάστηκαν οι μισοί επιβάτες με το λεωφορείο και ανακοινώθηκε η καθυστέρηση ο πιλότος τους είπε ότι για λόγους ασφάλειας, βάρους και ασφαλούς προσγείωσης λόγω του μικρού αεροδιαδρόμου σε σχέση με τον τύπο του αεροσκάφους οι άλλοι μισοί των επιβατών θα έρχονταν στο νησί με άλλο αεροπλάνο μετά από 2 ώρες περίπου.

OA701":q99lg7dr said:
Αυτά είναι το αλατοπίπερο του σπότινγκ, εύγε :cool: Κάποτε θα χτυπήσω κι έναν 400άρη για τέτοια στιγμιότυπα, ας πάρω όμως πρώτα νέο σώμα :rolleyes:

:) 'Οπως έγραψα και παραπάνω,δυστυχώς έχασα την φάση που έβγαζαν φωτογραφίες με τα κινητά τους,με το που τις είδα άρπαξα την φωτογραφική αλλά ήδη είχαν μπεί μέσα.Και ήταν τόσο περιποιημένες με τις στολές τους :cool: που άξιζε πραγματικά η εικόνα :thx:

Ρεπορτάζ του τοπικού τύπου για την πτήση της Transavia,που μας έφερε 85 Ολλανδούς τελικά.

Ivan έφτασε και στα δικά μου αυτιά το συγκεκριμένο περιστατικό και μάλιστα νόμιζα ότι δέν ήταν διαθέσιμο το A319 και απλά τους έφεραν σε δύο δόσεις με Q400.Επιβεβαιώνεται πάντως ότι με άσχημες καιρικές συνθήκες δέν προσφέρεται για 'μεγάλα' αεροπλάνα το αεροδρόμιο :( Μακάρι σύντομα να δούμε να γίνεται πραγματικότητα η επέκταση του διαδρομου :rolleyes:

Busy το αεροδρόμιο μας το προηγούμενο δύωρο :banana: Η Transavia απο Amsterdam έφτασε στην ώρα της(9.30) και ακόλουθησε η Astra απο Θεσσαλόνικη(9.45).

Βούρ για τον Όμηρο και ίσα που πρόλαβα τους Ολλανδούς να φεύγουν απ τον 19.Αλλαγή πόστου(λόγω παρουσίας της τροχαίας για να διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο δίπλα στον 19)για να προλάβω την προσγείωση της πρώτης του 'Θωμά' για φέτος απο Βρυξέλλες,με το OO-TCS και το νέο σινιάλο στην ουρά.

Δυστυχώς με πρόλαβε εκείνο :( και έτσι συνδύασα την τροχοδρόμηση στο parking και την αναχώρηση του SX-DIX :)

Πολυ έντονη κινητικότητα υπάρχει αυτή την ώρα 3 τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο! Κυριολεκτικά όλη η χώρα της χιου βοά απο τους ηχούν ελικοφορου αεροσκάφους! Τι μπορεί να συμβαίνει; Κάποια άσκηση;; Τέτοια ώρα ομως;

C130 για μεταφορά ασθενούς και επειδή ο καιρός(άπνοια) και η ώρα βοηθούσαν,ακούγονταν 'στέρεο' σε όλη την πόλη :) Επίσης δέν έσβησαν καθόλου τις μηχανές και έτσι άκουγες όλη την διαδικασία(προσγείωση,τροχοδρόμηση,αναμονή στο parking,τροχοδρόμηση,απογείωση :cool: ).

Σήμερα είχαμε και συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά διαβατήρια στην πτήση της Transavia για Άμστερντάμ.

Δε θα ήθελα να με εκλάβετε ως είρωνα αλλά προσγείωση,τροχοδρόμηση και απογείωση με σβηστούς κινητήρες δε γίνεται.
Πολλούς χαιρετισμούς στη Πανέμορφη Χίο από όπου έχω "μακρινή" καταγωγή!

Χαιρετίσματα κι απο μάς 'μακρινέ' πατριώτη :D

Σήμερα είχαμε την πρώτη πτήση της Austrian για την σεζόν με,κλασικό πλέον,νότιο άνεμο :wall: και προσγείωση στον 19 ;)

Σπάνιο(πρώτη φορά το βλέπω)ήταν το approach που έγινε νοτιοδυτικά του 1,παράλληλα με τον διάδρομο,πέρασμα πάνω απ το terminal και ακολούθως left downwind για τον 19 :thx:

Κλασική πόζα(με τα χόρτα να έχουν καλύψει όλο το αεροδρόμιο)στο parking ενώ το πλήρωμα με πήρε έιδηση και απέδωσε χαιρετισμούς :)