LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos" (εκτός κινήσεων αεροσκαφών)

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

xaxaxaxa αφού έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως ''Μακεδονία'' καλά τους κάνουμε και εμείς!!!!! :great:

Αν δεν κάνω λάθος το Βέλγιο χρησιμοποιεί τον όρο ΠΓΔΜ.

Τώρα για αυτά τα βραβεία, μόνο την κατηγορία για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία long haul ξεχάσανε :twisted:

Εγώ το είπα για πλάκα και καλά για το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην ΕΕ για αυτό το θέμα! Συμφωνώ για το βραβείο την επόμενη φόρα θα πρέπει να το έχουν και αυτό. Αν θα υπάρχουν πτήσεις γενικότερα, μέχρι την επόμενη φορά!

Το παραπάνω Δελτίο Τύπου (που στάλθηκε μέσω e-mail από τον ΑΙΑ) ανακλήθηκε με νέο e-mail και στάλθηκε τρίτο mail με διορθωμένο το συγκεκριμένο σημείο!!!

Καλησπέρα
Θα ήθελα να ρωτήσω εαν η ελληνική ΥΠΑ επιτρέπει ή όχι την παράλληλη προσγείωση στους διαδρόμους του Ελ.Βεν.
Ξέρω ότι η μεταξύ τους απόσταση το επιτρέπει απλά είχα μια διαφωνία με ένα καθηγητή μου σήμερα που υποστηρίζει αυτήν την άποψη (ότι δεν το επιτρέπει),
επίσης απο προσωπική εμπειρία ξέρω ότι η απογείωση απο τον ένα ενω στον άλλον κάποιο αεροπλάνο προσγειώνεται γίνεται.
ευχαριστώ.

Η απάντηση είναι επιτρέπεται. Παρόλα αυτά στην πράξη δεν συμβαίνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον σε μεγάλη έκταση. Δες τα παρακάτω 2 αρχεία του Ελληνικού ΑΙΡ, Volyme 1 που επισυνάπτω γιατί αυτό συμβαίνει υπό συγκεκριμένες αυστηρές προϋποθέσεις με κυριότερες α) ο καιρός να είναι CAVOK, β) μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, γ) να το δεχτούν οι πιλότοι.
Να σημειώσω για τα αρχεία ότι είναι του 2008. Φυσικά ισχύουν και σήμερα απλά λόγω κάποιων προσθηκών έχουν μετατοπιστεί, π.χ. τα γραφόμενα στο 2-3-23 έχουν μετατοπιστεί στη σελίδα 2-3-24 και το ίδιο του 2-3-24 στη 2-3-25.

Για το δεύτερο που αναφέρεις είναι απλά η καθημερινότητα στο Βενιζέλος.

Attachments

Πάντως μέχρι τώρα ανάγκη εξυπηρέτησης τόσο μεγάλου φόρτου κινήσεων ώστε να χρησιμοποιηθούν και οι δύο διάδρομοι , αν δεν κάνω λάθος , πρέπει να ήταν οι ημέρες του Αυγούστου 2004 των Ολυμπιακών. Υπάρχουν κάπου τίποτε σχετικά στοιχεία;

To ATIS yankee δίνει οτι taxiway kilo between bravo and kilo blue line closed due to disabled aircraft.

Γνωρίζει κανείς τι έγινε;

Για άλλη μια φορά το αεροδρόμιο και οι φφφφανταστικοί υπάλληλοί του μας εντυπωσιάζουν! Στο pdf που έχει ανέβει με τα δρομολόγια της θερινής σεζόν, οι ώρες αναχώρησης από την Αθήνα έχουν μετατοπιστεί +3 ώρες (σε ώρα Ντάκα ή Άλμα Άτα)! Οι ώρες άφιξης είναι κανονικές. :wall:

εμενα παλι με πιανει θλιψη με τις πτησεις και τις εταιριες που δε συμπεριλαμβανονται και δε θα ξαναδουμε ... :cry: