Re: SkyEurope στην Αθήνα
Γειά σσς φίλοι.
Μόλις επέστρεψα Ελλάδα, με Skyeurope φυσικά.
Είναι η καλύτερη loco που έχω δοκιμάσει και έχω δοκιμάσει πολλές. Με την Skyeurope έχω ταξιδέψει δεκάδες φορές (πολλες δεκάδες). Ηταν πάντα άψογη.
Στο service, οι εξυπηρετικότατες αεροσυνοδοί όχι μόνο ενδιαφέρονταν για την άνεση αλλά βοηθούσαν να βάλεις και τα πράγματά σου στα cabin-bins. Αυτό ενώ υπάρχει απεριόριστο βάρος χειραποσκευής. Στη μοναδική άλλη loco, Easyjet, που επιτρέπει αυτό, λέει ξεκάθαρα στο site της οτι πρέπει να μπορείς τα βάλεις μόνος σου χωρίς καμμία βοήθεια.
Στην ποιότητα των προσφερόμενων τροφίμων, όλα τα φρέσκα είχαν συσκευασία της ίδιας μέρας ! Μου έκανε εντύπωση αυτό γιατί μετά απο 4 σχεδόν συνεχόμενες πτήσεις όλα τα παρασκευασμένα τρόφιμα είχαν σφραγίδα συσκευασίας της ημέρας πτήσης. Και οι τιμές φυσικά πολύ φθηνές. Αλλοι συνεπιβάτες απορούσαν πως γίνεται ό υπέροχος καφές melange να έχει ΕΥΡω 2.50 πάνω στο αεροπλάνο. Το διπλό πεντανόστιμο σάντουιτς μόνο Ευρω 4,00.
Σε αντίθεση με Wizzair κλπ, που αυστηρά επιβάλλουν 10 κιλά χειραποσκευή, υπάρχει μια μικρή ανεκτικότητα στις διαστάσεις της χειραποσκευής αλλά και στο υπέρβαρο της βαλίτσας. Για παράδειγμα η Wizzair χρεώνει τη βαλίτσα (checked-baggage) των 10-20 κιλών με 80 ευρώ, ενω αν είναι λίγο παρπαάνω πχ 23 κιλά θα πληρωθεί με 140 ευρώ online και αν κανείς "ξεχαστεί" και δεν την δηλώσει θα πληρώσει 525 ευρώ !!! Μάλιστα τη διαφορά των 525-140 ευρώ την διαφημίζουν σαν έκπτωση 73% !!!!
http://wizzair.com/useful_information/baggage/#1
Με την Skyeurope είχα βαλίτσα που ζύγιζε 23 κιλά και είχα πληρώσει μόνο 11 ευρώ online. Στο check-in δεν είπαν τίποτα !!! Αν πήγαινα δηλαδή με άλλη αεροπορική εταιρία θα πλήρωνα 514 ευρώ επιπλέον !!! (απλά θα ακύρωνα τό όλο ταξίδι και μαζί θα προτιμούσα να χάσω και τα ξενοδοχεία).
Οσο για συχνότητα πτήσεων και η βολικότητα που προέρχεται απο εκεί, η ανταγωνιστική wizzair που πάει Πράγα έχει μόνο 7 πτήσεις για Θεσσααλονίκη το χρόνο, ενώ η Skyeurope 37. Για Βιέννη δεν πάει καθόλου η Wizzair, ενώ η Skyeurope έχει καθημερινά πτήσεις για Αθήνα και 5 πτησεις την εβδομάδα για Θεσσαλονίκη, συνολικά περίπου 500-600. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο, αν για κάποιο λόγο δεν μπορείς να προλάβεις την πτήση σου απο Πράγα θα πρέπει να περιμένεις μια εβδομάδα, (η ένα χρόνο) , με την Skyeurope έχες πολλες επιλογές.
Στην αρχή αυτού του χρόνου υπήρξε μια ανακατάταξη πτήσεων. Αυτό εμένα με βόλεψε πάρα πολύ. Προσέφεραν δωρεάν αλλαγή ημερομηνίας. Επειδή είχα κλείσει πολλές πτήσεις με κάποια προσφορά, δεν ήμουν σίγουρος αν θα μπορέσω να τις πραγματοποιήσω στις αρχικές ημερομηνίες. Με την προσφορά όμως αλλαγής ημερομηνίας το πράγμα ήρθε υπέροχα. εκανα τα ταξίδια μου ακριβώς σε ημερομηνίες που με βόλευαν την τελευταία στιγμή. Το ίδιο έχω ακούσει και απο πολλους αλλους που είναι πολλύ ευχαριστημένοι απο αυτή την εξέλιξη. Φυσικά άλλους μπορεί να μην βολεύει αυτό, νομίζω όμως ότι έχει βολέψει τους περισσότερους απ όσους ρώτησα, για το λόγο που είπα παραπάνω. Φυσικά μου προσέφεραν και επιστροφή χρημάτων, αλλά εννοείται, με κανένα λόγο δεν θα ήθελα να πάρω τα χρήματά μου πίσω.
Σε αλλη ανταγωνιστική εταιρία, δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα της αλλαγής ημερομηνίας, αλλά μόνο επιστροφή χρημάτων, κάτι που νομίζω είναι πάρα-πάρα πολύ κακό για μια ετιαιρία που λειτουργεί με προσφορές όπως όλες οι loco.
Νομίζω ότι όπου πετάει η Skyeurope, τότε οι άλλες, είναι μόνο για αυτούς που έχουν λεφτά για πέταμα, και όρεξη για κακή εξυπηρέτηση.