Λάθος posts ...

Re: Emirates interview

Άντε Κική, μη μας κρατάς σε αγωνία, ποια είναι οι απάντηση στο Κουίζ?

Oχι ρεεεεε, κι εγώ που νομιζα ότι από την απάντηση εξαρτάται η πρόσληψη κι έφτιαχνα σεναρια τι θα τους απαντήσω...

Αγαπητέ flying Doc,

Για καιρό παρακολουθώ τα σχόλια σου σε αυτό το νήμα, όπως και τα σχόλια σου στο αντίστοιχο γκρουπ του facebook. Θα ξεκινήσω αμυνόμενος και λέγοντας τα αυτονόητα: Δεν θεωρώ τη συζήτηση που γίνεται εδώ μέσα υψηλού επιπέδου, ούτε τους συμμετέχοντες άτομα ιδιαιτέρως σχετικά με την αεροπορία. Είναι κουραστική η ανάγνωση με τα ορθογραφικά λάθη, τα greeklish και τις σαχλαμάρες που ειπώνονται από συγκεκριμένους 'αλεξιπτωτιστές'. Σε αυτά νομίζω πως συμφωνούμε.

ΑΛΛΑ:

Θεωρώ πως αν οι συζητήσεις που γίνονται εδώ είναι μία φορά κουραστικές, οι παρεμβολές και οι ειρωνίες είναι δέκα. Κανονικά θα έπρεπε να τις αναλάβουν οι συντονιστές, αλλά δεν γνωρίζω το λόγο που σου επιτρέπουν να κάνεις τέτοιου είδους δημοσιεύσεις. Διότι το να είναι οι συμπαθείς wannabe αεροσυνοδοί αφελείς ή άσχετες είναι επιτρεπτό. Το να είσαι κακοπροαίρετος όμως, είναι μη επιτρεπτό νομίζω.

Δε γνωρίζω ποιου είδους ευαισθησία σε καθιστά αυτόκλητο υπερασπιστή της τάξης εδώ μέσα, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι πως το κάνεις με λάθος τρόπο που σε εκθέτει, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις, γιατί το επίπεδο του φόρουμ πέφτει από τη μία με ποστ σαν της κάθε λασποχαρούμενης, αλλά πέφτει κι όταν παλιά μέλη κάνουν 'καζούρα' σε νέα, χωρίς λόγο και χωρίς νομιμοποίηση.

Τέλος, να πω πως τα παραπάνω θα μπορούσαν να ειπωθούν και σε άλλες συζητήσεις, σε άλλες κατηγορίες κατά καιρούς, αλλά τώρα οφείλω να μιλήσω επί του προκειμένου.

Αυτά, με κάθε φιλική πρόθεση.

Re: American Airlines

SK":4nqm6n8b said:
Ακριβώς. Όσοι παρακολουθούμε την ΑΑ, γνωρίζουμε ότι πολλοί περίμεναν αυτήν την εξέλιξη, ώστε η εταιρεία να αναδιαρθρωθεί. Πολλοί επενδυτές μάλιστα την ζητούσαν επίμονα, για να μπορέσει η ΑΑ να μειώσει τα κόστη της.

Η ΑΑ είναι η μόνη από τις μεγάλες "legacy" αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ που δεν πέρασε από αυτή την διαδικασία (Chapter 11 reorganization) τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι υπόλοιπες που το έκαναν ήδη κατάφεραν π.χ. με αυτόν τον τρόπο να ξεφορτωθούν τα ακριβά συνταξιοδοτικά τους προγράμματα, καθώς και άλλα συμβόλαια που αύξαναν το εργατικό τους κόστος, και έτσι να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Για τον μέσο επιβάτη ή κάτοχο frequent flier miles, η διαδικασία δεν θα έχει ιδιαίτερα ορατές επιπτώσεις.
Αρα μιλαμε για απολυσεις προσωπικου κυριως;

Re: Προσφορά εργασίας-προσλήψεις Χειριστών Α/ΦΩΝ

Συγχαρητηρια και απο μενα στα παιδια που περασαν στην OLYMPIC και αιγαιο, ΠΑΝΤΑ αξιοκρατικα!
Μπραβο για τον αγωνα τους και τις προσπαθειες τους!!
Επισης ρε παιδια, εσεις που γνωριζετε ποσα CVs ειχε η αιγαιο η olympic???
Γιατι μερικοι απο εδω οπως ο καλος φιλος aerophile,piperwarrior,arizonas ktl ,που ΠΑΝΤΑ αξιοκρατικα (να μην ξεχνιομαστε)
γνωριζαν πριν ακομα δωσουν τα παιδια και μας ενημερωναν πριν ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΚΑΤΙ η εταιρια???
Ετσι ρωτω γιατι οπως ειπαμε η αξιοκρατια ειναι αυτο που ειναι γνωστο ειδικα στις αεροπορικες εταιριες στην Ελλας....
Παντως ακουσα οτι πολλοι ξενοι ερχονται Ελλαδα πλεον, γιατι θελει χοντρο Βυσμα για εξω και απο καλη πηγη
ενημερωθηκα οτι εδω και 2 μηνες η olympic στελνει και στο εξωτερικο ακομα και Αμερικη το αξιοκρατικο συστημα επιλογης πιλοτων.....
Ευχαριστω πολυ και παλι ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! :thx: :thx: :thx: :thx: :thx: :thx:

Διαβάζω αρκετό καιρό τώρα το φόρουμ, και μέχρι στιγμής έχω επιλέξει να αγνοήσω κάποια μέλη του γκρούπ, γιατί,ερχόμενος από το εξωτερικό, πραγματικά δέν γνώριζα εάν αυτά που λένε περί βύζματος ισχύουν ή όχι.
Τώρα όμως που πλέον έχω περάσει απο μια διαδικασία επιλογής σχεδόν 2 μηνών,και έχει γίνει το σκ@τ0 μου παξιμάδι από το διάβασμα (και βλέπω οτι αποδίδει) θέλω να πώ στο εν λόγο μέλος να πάψει να μιλάει.Αξιοκρατικά πέρασα και εγώ και ένα δύο ακόμα παιδιά που ξέρω (επήσης απο έξω).Είναι τεράστια προσβολή και για εμένα και για οποιονδήπποτε άλλο που δούλεψε, να ακούμε τέτοιες μαλ...
Το να έχεις κάποιον να δουλεύει μέσα στην εταιρία και να ρωτήσει τους ανώτερούς του τι συμβαίνει και πόσα άτομα ήταν στην διαδικασία δέν σε κάνει κολητό του κου.Aegean.Δέν σε κάνει αυτομάτως βυσματία.
Σιωπή λοιπόν, για να είμαι ευγενικός και να μήν πώ άλλα.Αυτό είναι ένα φόρουμ για να βοηθάει ο ένας wannabe-πιλότος τον άλλο.Όλα τα υπόλοιπα περί βύσματος δέν βοηθάνε σε τίποτα και δέν ενδιαφέρουν κανέναν στο συγκεκριμένο thread.Άν θές κάνε καινούργιο και πές ότι θές εκεί. :deadthread:
Φιλικά πάντα
Ν.

επισης κατι τελευταιο οτι ηδη το συστημα προσληψης ``ικανοτατων`` πιλοτων (παντα αξιοκρατια ετσι... :rolleyes: ) θα το εχει και η lufthansa!
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ νικο που εκανε το σκατο του παξιμαδι,δουλευε οικοδομη,σκουπιζε σκαλες και να τελικα, ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, το παιδι περασε!
Μπραβο νικο αντε και στη Lufthansa!

ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΥΣΜΑ (καλα κανει και μαγκια του,) αλλα οταν καποιος υποκρινεται και μου λεει γκουχ γκουχ δεν μπορω να πω την λεξη! :banana:

Πραγματικά διάβασα το post σου 2-3 φορές για να αντιληφθώ άν σοβαρομιλάς. ειρωνεύεσαι ή απλά αστειεύεσαι. Φαίνεται όμως ότι έχεις κάποιο πρόβλημα με κάποιο selection ίσως να κουβαλάς προηγούμενα. Όπως και να χει, δέν μου πέφτει λόγος. Αλλά δεν δέχομαι αυτή τη συμπεριφορά σου τη στιγμή που την βγάζω όλη μέρα στα εργοτάξια και κρύβομαι να διαβάζω aviation, έρχομαι σπίτι κατάκοπος και συνεχίζω...και όσα βγάζω τα φυλάω για renewals.
Αυτό που κάνεις όμως είναι εντελώς αντιδεοντολογικό και πικρόχολο προς τα υπόλοιπα members του φόρουμ που απλά εκφράζουμε απόψεις και λέμε ότι γνωρίζουμε. Στο κάτω κάτω αν θές διαβάζεις, σωστά?

Ώς αναφορά το seletion της Αegean, προσωπικά είτε περάσω είτε όχι θα έχω να λέω για μια αξιοκρατική και ακριβοδίκαιη διαδικασία. Έχουν στύψει όλους τους υποψηφίους στην πρώτη φάση με 2 μέρεs (χ 5 ώρες) στα IQ, τους δοκίμασαν πως ανταποκρίνονται με συναδέλφους στο group test, τους αξιολόγησαν σε βασικά ATPL θέματα, και τους πήραν σε ένα αρκετά (κατ' εμένα) απαιτητικό simulator assesement στο οποίο σημείωσε πώς δέν δίστασαν να κόψουν καμιά 10αριά type rated παρόλο που έδωσαν ένα σκασμό λεφτά για τις μεταφορές τους-sim, etc. et. (και παρόλο που τους σύμφερε οικονομικά να τους πάρουν όλους rated). Kαι τώρα πλέον όλοι όσοι μείναν περνάνε και απο interview που και εκεί αρκετοί θα κοπούν (ή shortlist) όπως και έγινε πριν 2 χρόνια. Άρα βλέπεις δέν πολυδιαφέρει απο το screening της Lufthansa, σωστά?

Δείξε λίγο σεβασμό αν μη τι άλλο, δέ χρειάζεται να χεις βυσμα για να γράψεις 2-3 πράγματα που βίωσες η που ρώτησες όσο ήσουν παρόν στα κεντρικά τους!

Καλή σου τύχη και προσπαθησε να βελτιώσεις λίγο το airmanship σου αν θές να επιβιώσεις στον χώρο.
(piece of free advice)

οπως βλεπετε αγαπητοι να ενας ακομα απο τους 5-6 που ειστε εδω μεσα η μαλλον ενα καομα μελος της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, τον οποιο δινω συγχαρητηρια που και αυτος εσταξε αιμα.....
μπραβο παιδια μου....και συντομα ελπιζω το συστημα να φθασει και στην EMIRATE, quatar, AIR BERLIN , RYAN ktl ktl....ωστε να επιτελους να μπουν καποιοι
σε αυτες τις εταιριες ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ!!
Επισης μαλλον οι 5-6 που ειστε εδω μεσα (ενω εξω και ενα βοσκο να ρωτησεις...ξερει για την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ) πρεπει να ειστε και πασοκ
γιατι αλλαζει η ΕΛΛΑΔΑ ( :twisted: :twisted: :banana: :banana: :wall: :with: )αλλαζει και η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ αφου και εκει πλεον
με το ``NEW SYSTEM`` των ελληνικων εταιριων θα μπορεσετε επιτελους να πεταξετε και με εκεινες τισ εταιριες, χωρις ΕΝΝΟΕΙΤΕ βυσμα....
Σας παρακαλω καλα μου παιδια ΔΕΝ εχω δωσει εδω στην Ελλαδα interviews οποτε μην γραφετε για μενα.....διοτι εγω ειμαι νταλικερισα ενω ΕΣΕΙΣ εεε????

TΕΛΟς Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (GAP) δεν ειναι ο σωτηρας της Ελλας, να το εχετε υποψιν καλοπαιδα, ενταξει??.......γεια σας! :banana:

Έχω σχολιάσει τον/την «νταλικέρισα» παραπάνω (σελίδα 2:cool: οπότε δεν χρειάζεται να επανέλθω, επιθυμώ μόνο ως «γεροντότερος» δεκαετιών ηλικιακά και εμπειρότερος υμών, να συγχαρώ κυρίως τους κ.κ Piperwarrior, Arizonas, Aerophile, Nikos Β κι όχι μόνο, για το ήθος και την αξιοπρέπεια που επέδειξαν στο παρόν θέμα, με ακομπλεξάριστο και εν δυνάμει αλληλέγγυο επαγγελματικό ύφος, ευχόμενος τα καλύτερα για τη παραπέρα πορεία τους, όπως και σε όλους σας.
Επίσης, επιθυμώ να ενημερώσω τους/τις απανταχού κακοήθεις «νταλικέριδες/σες» ότι, αν δεν κάνουν την αυτοκριτική τους, πρσοπαθώντας να απαλλαγούν από βυσματικά σύνδρομα (πριν είναι αργά για τους ίδιους, διότι στην αεροπορία όλα προχωρούν με ανάλογη ταχύτητα ) αφενός και αν δεν «χτυπήσει» το κεφάλι τους στο τραπέζι από συνεχή ξενύχτια αδιάκοπης μελέτης/κόπωσης αφετέρου, οποιοδήποτε βύσμα και αν διαθέτουν, ακόμα και πρώτου βαθμού ανιόντων συγγενών και ή κομματικών ή κολλητών φίλων των αρμοδίων επιτροπών κ.α, δεν πρόκειται ποτέ να απολαύσουν το επίπονο αλλά υπέροχο όνειρο του ωραιότερου γραφείου του κόσμου, οπουδήποτε στο κόσμο ,παρά μόνο ως θεατές απ’ το youtube, αναλογιζόμενοι εκ των υστέρων " στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα"