Λάθος posts ...

• Thread starter Thread starter george_a
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Olympic Air-Inflight services

Πέταξα πριν λίγες μέρες με την ΟΑ για Άμστερνταμ.Λόγω οικογένειας πηγαινοέρχομαι συχνά και αυτό που είδα πραγματικά δεν το έχω ξαναδεί. Η ΟΑ μάλλον δεν άρχισε καλά από μεριάς πληρωμάτων. Ξέρω από service etc λόγω συζύγου και μπορώ να πω ότι είναι απ'τα πιο κουραστικά όχι μόνο για το πλήρωμα αλλά και για τον επιβάτη. Λίγη ώρα μετά την απογείωση και μέχρι λίγο πριν την προσγείωση το πλήρωμα ήταν συνέχεια στην καμπίνα. Περνούσαν συνέχεια με τα τρόλεϊ, δίναν ποτά,φαγητά,ψωμιά,ξανά ποτά και πάνω που είπα ότι τελειώσαν και θα ξεκουραστούμε λίγο μέχρι να φτάσουμε, ξαναβγήκαν με κάτι καλάθια και μοιράζαν μπισκότα. :wall: Οι δίσκοι μας μαζεύτηκαν πολύ αργά και λίγο πριν την προσγείωση ξαναβγήκαν με μπαρ. Η αδερφή μου δούλεψε για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα στην ΑΙΓΑΙΟΥ κ όταν της τα περιέγραψα μου είπε ότι είναι παρόμοιο το service. Λογικό το βρίσκω αφού όλη η ΑΙΓΑΙΟΥ έχει μαζευτεί εκεί μέσα. Το πλήρωμα στην προσγείωση έδειχνε κουρασμένο και απορώ πού θα βρίσκαν το κουράγιο να κάνουν τα ίδια στο γυρισμό :shock: αφού οι κοπέλες μου είπαν ότι δεν έχουν διανυκτερεύσεις στο εξωτερικό. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά νομίζω ότι θα αρχίσουν να φεύγουν και να έρχονται και να γίνεται πάλι ανακύκλωση πληρωμάτων. Απαράδεκτο service,ο επιβάτης δε μένει ευχαριστημένος με το να είσαι πάνω απ'το κεφάλι του συνέχεια και με το να τον μπουκώνεις να τρώει κ να πείνει. Μένει ευχαριστημένος αν φάει κάτι καλό κ τον αφήσεις στην ησυχία του....Ταπεινή μου άποψη βέβαια.
Μια φίλη μου που πέταξε Ρόδο μου είπε ότι διαλέγεις αν θα φας σαντουιτσάκι ή μπισκότο κ οι κοπέλες τρέχαν σαν παλαβές... Τελικά κατάλαβα ότι η νέα ΟΑ δεν είναι αυτό που θέλαν οι κοπέλες και η γυναίκα μου μου έλεγε που μιλάει ακόμα με συναδέλφους ότι πολλές που φύγαν από ΑΙΓΑΙΟΥ το έχουν μετανοιώσει γιατί είναι σα να βρίσκονται ακόμα στην ίδια εταιρεία....

Χαχαχα πο πο πο δεν μας βρίσκουν πουθενά. Δεν εξαφανίζονται οι αεροσυνοδοί μας ενοχλεί, είναι εξαφανισμένες λέμε α δεν κάνουν καλά την δουλεία τους κάθονται. Βέβαια όλα αυτά είναι απόψεις και το σέβομαι αλλά τελικά παιδιά διάλεχτε τι θέλετε να ξέρει και ο Βγενο πώς να την φτιάξει………… :with: :wall:

εεεε,δεν είπα να εξαφανιστούν οι αεροσυνοδοί, αλλά κι αυτό που γίνεται είναι τρελλό. Προσωπικά,πετούσα πάντα με την ΟΑ γιατί ήθελα ασφάλεια. Τώρα δε νομίζω να υπάρχει κ είναι πραγματικά κρίμα γιατί ήταν διάσημη για την ασφάλειά της αυτή η εταιρεία. Όταν τα πληρώματα σέρνονται απ'την κούραση και είναι μονίμως στην καμπίνα και δεν βλέπουν τι γίνεται σε κουζίνα κ τουαλέτες τότε .... και ναι κυρίες και κύριοι έχουμε μια δεύτερη ΑΙΓΑΙΟΥ που πολλές φορές προσγειώνονταν όρθια τα πληρώματα γιατί δεν προλάβαιναν, και που κανείς δεν έλεγε τίποτα γιατί η προτεραιότητά τους είναι το σερβίρισμα. Μήπως άφησε τα άτομα της ΑΙΓΑΙΟΥ ο Βγενό να κάνουν ότι γουστάρουν?? μια νέα εταιρεία θέλαμε όλοι οι έλληνες, όχι την κόπια μιας άλλης... :|

Θα συμφωνήσω οτι Ο Έλληνας δεν ικανοποιείται με τίποτα! Αλλά τοπ να διαμαρτύρεσε που οι αεροσυνοδοί ήταν συνέχεια στο διάδρομο πάνω από το κεφάλι σου? :wall: :wall:
Στην τελική, όταν σε ρωτάει αν θες κάτι, μπορείς πολύ απλά να αρνηθείς, και έτσι να κερδίσεις την ησυχία σου. Επίσης, αν κοιμάσαι, ή αν έχεις γυρισμένο το πρόσωπο σου προς το παράθυρο, μπορείς να αποφύγεις ακόμα και την ερώτηση αν θές κάτι. Επίσης θα μπορούσες να απαντήσεις με ένα νεύμα και ένα χαμόγελο, μα έτσι και αλλιώς, χάρη θα κάνεις στην αεροσυνοδό, που θα βγάλει και ένα δίσκο λιγότερο.
Αλλά για να δούμε λίγο πίσω απο αυτό! Δεν θυμάμαι αν έχει ξαναδιατυπωθεί αυτή η άποψη, αλλά το λογικό είναι να υπάρχει αυτό το έξτρα σερβις, λόγω έλειψης tv και IFE γενικότερα. Αν και για τους περισσότερους συμφορουμίτες το IFE είναι η πτήση από μόνη της :great: . Για αρκετούς όμως επιβάτες ,το 4ωρο σε ένα κάθισμα πάνω απο τα σύνεφα δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία, για αυτό επιθυμούν κάτι να τους αποσπάσει τη προσοχή. Οπότε, δώσε φαι μπισκότο και καφέ στο λαό.

By the way , για κάποιο λόγο ο καφές εκεί ψηλά, μου δίνει διπλή απόλαυση από το καφέ εδώ στα χαμηλά.

Όσο για το σχόλιο
alexaviation":3b954v95 said:
Προσωπικά,πετούσα πάντα με την ΟΑ γιατί ήθελα ασφάλεια. Τώρα δε νομίζω να υπάρχει κ είναι πραγματικά κρίμα γιατί ήταν διάσημη για την ασφάλειά της αυτή η εταιρεία

Αυτό το συμπέρασμα από πού το έβγαλες? από το γεγονός οτι τα αεροπλάνα της πΟΑ (περα απο τα 340), μιλούσαν ακόμα με οξείες και περισπωμένες? (υπερβάλω για να πείσω :P .
Το μόνο που σώζει λίγο την κατάσταση είναι που βάζεις τη λέξη "νομίζω", οπότε είναι δική σου άποψη, σεβαστή:), αλλά οκ, από ασφάλεια είναι το τελευταίο που φοβάμαι γενικότερα στις αεροπορικές στην ευρώπη, που ένα στάνταρ το έχει.

Καλές πτήσεις

Θα συμφωνήσω, δεν φτάνει που δεν μας αφήνουμε νηστικούς και μπορούμε αν πάσα στιγμή να ζητήσουμε κάτι μας κακοφαίνεστε κιόλας. Τόσο φαί και ποτό σε αεροπανό δεν έχω δει (δεν έχω πετάξει και με κανένα ηχηρό όνομα μέχρι τώρα για να έχω πιο σφαιρική άποψη). Μακάρι αν συνεχίσει έτσι θα πάει πραγματικά ψηλά τότε γιατί το αξίζει. :great: :great: :great:

Το συμπέρασμα δεν το έβγαλα μόνος μου, μου το είπαν και οι ίδιες οι κοπέλες!! η εταιρεία τους έχει δείξει ανοιχτά ότι νοιάζεται μόνο για το πώς σερβίρεις και όχι για κάτι άλλο. Μίλησα με τη μία κοπέλα γιατί είχε συνεργαστεί παλαιότερα με τη γυναίκα μου, είχα πάει πίσω και καθόντουσαν κ μερικές καινούριες στη δουλειά μαζί της, και όλες συμφώνησαν ότι η εταιρεία είναι μόνο φιγούρα,ωραίες στολές .... Μου έλεγαν ότι έχουν και εξάσκελα όπως και η Αιγαίου, κ μάλιστα με τα μικρά αεροπλάνα της ολυμπιακής κάνουν και 8σκελα. Πηγαίνουν διαλυμένες στη δουλειά και η μόνη παρατήρηση που τους γίνετε είναι αν φοράνε το σωστό κραγιόν ή αν πετάει καμιά τρίχα. Μια εταιρεία θα έπρεπε να στηρίζει το προσωπικό και όχι να έχει τέτοια συμπεριφορά,και επαναλαμβάνω ότι οι ίδιες οι κοπέλες μου τα είπαν αυτά. Κι επειδή μας μοιράσαν και κάτι ερωτηματολόγια στην αρχή που έγραφες τη γνώμη σου για την πτήση, όλοι οι συνεπιβάτες μου γράψανε ότι λόγω του ότι είναι πολλά αυτά που προσφέρουν, περιμένουν τόσες ώρες για να τους μαζέψουν το δίσκο για να κλείσουν επιτέλους το τραπεζάκι να καθήσουν πιο άνετα. Μάλιστα ένας κύριος που καθόταν μπροστά λέει στη μία καινούρια κοπέλα 'μα καλά ποιός βλάκας έχει σχεδιάσει αυτό το service'?? Είπαμε μας αρέσει να τρώμε κ να πείνουμε αλλά αν κάνεις μεγάλο ταξίδι θα καταλάβεις για τι ακριβώς σου μιλάω.... Και επιτέλους ας σταματήσει η εκμετάλλευση των πληρωμάτων.Δεν είναι τυχαίο ότι οι παραιτήσεις ήδη άρχισαν....

Γι'αυτο ειχε πει καποτε ο κυβερνητης που εκανε την προσθαλασωση στην Νεα Υορκη οτι το να αντικαθιστας πληρωμα εμπειρο με καινουργιο θα υπαρξει προβλημα στην ασφαλεια πτησεων
Τα πληρωματα σε αυτην την περιπτωση καταφεραν να βγαλουν ολους εξω αμεσα με λιγους τραυματιες
Εαν γινει κατι τετοιο στην νεα ΟΑ -ευχομαι πωτε να γινει- φανταστειτε οι κοπελες πως θα αντιδρασουνε
Εδω σε Α340 που ειμουνα πληρωμα ειχαμε προβλημα σε δεξαμενη καυσιμων και γυρισαμε πισω στην Αθηνα.
Οι επιβατες ολοι Ελληνες αρχιζανε να βριζουνε οτι ειναι χαλασμενο κλπ
Οταν βγηκε ο καπετανιος και βγηκε σε ολη την καμπινα και τους ειπε οτι ολα θα πανε καλα και οτι το πληρωμα ειναι αρτια εκπαιδευμενο με εμπειρο προσωπικο στην πτηση τοτε ολοι μα ολοι ηρεμισαν
Εχει σημασια το σερβις του επιβατη αλλα για εμενα πιστευω οτι και η ασφαλεια παιζει μεγαλο ρολο ιδιος απο τα πληρωματα καμπινας
Με το να εισαι πτωμα και να σερνεσαι απορω πως θα αντιμετοπισεις κατι σε περιπτωση αναγκης
Η νεα ΟΑ μακρι να παει ψηλα γιατι εχει καλους κυβερνητες απο παλια ΟΑ πραγμα που με κανει να θελω να πεταξω αλλα ας καταλαβουνε οι μανατζερς οτι πρεπει να υπαρχει και ασφαλεια

Α ρε Βγενόπουλε μας χάλασες την πιάτσα…
Ακούς εκεί να πρέπει να μας προσφέρουν service αλλά Emirates, να μην το κάνουν έχοντας μια μουτσούνα μέχρι το πάτωμα, να πατάς το κουμπάκι και να μην έρχονται (μετά από ένα τέταρτο) κοιτώντας σε λες και τους έχεις σκοτώσει τον πατέρα, να μην μπορούν να κάτσουν ήσυχες πίσω να διαβάσουν ένα Ciao, να κάνουν στα «κρυφά» ένα τσιγαράκι βρε αδελφέ!
Μας χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάμε στα δόντια μου φαίνεται…
Αλήθεια έχετε μιλήσει με κάναν ξένο που πέταξε με την νέα ΟΑ να σας πει τις εντυπώσεις του? Όχι σε σχέση με την παλιά, σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές εταιρίες.
Όσο για το θέμα ασφάλειας προσωπικά αισθάνομαι πολύ καλυτέρα όταν πετάω με καινούργια αεροσκάφη αντί με 20χρονα.
Και το τι θα γίνει σε περίπτωση προσθαλάσσωσης αφήστε το γιατί έχει γίνει και αυτό από την πάλαια ΟΑ και όχι και με τα καλυτέρα αποτελέσματα για τους επιβάτες…

Ναι το πρώτο και το τελευταίο. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να βάλω και εγώ σχόλια αλλά δεν ανεβαίνουν για κανένα λόγο και φυσικά δεν παίρνεις απάντηση από το help centre ουδέποτε…… :wall: :wall: :wall: