Λάθος posts ...

Re: Olympic Air-Inflight services

Πιστευεις οτι ειναι καλυτερα να σου προσφερουνε κατι παραπανω απο σερβις και να εισαι ικανοποιημενος η να μην νοιωθεις ασφαλεια καθολου φιλε μου???
Και πιστεψτε με γνοριζω αρκετα καλα σε τι χερια εχει πεσει η Νοα τοσο απο χειριστες οσο και απο διοικηση φιλε μου.

Την καραμελίτσα της ασφάλειας άφησε την φίλε μου.
Έλιωσε…
Και η μαύρη αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε ποτέ.
Μια θέση πάνω απ την Τurkish και την Aeroflot ήταν η κρατική ΟΑ…
Και πώς να υπάρχει ασφάλεια όταν ο νεποτισμός, ο ωχαδερφισμός και η κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη κουκούλωναν και κάλυπταν τα πάντα.
Αυτή η καραμελίτσα χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον και για την Aegean και για τις Low Cost που κατά καιρούς στοχοποιούνταν από την συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΑ ως υπαίτιοι της κακοδαιμονίας της.
Μόνο που η άτιμη η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη και ΔΕΝ αλλάζει.
Η RyanAir πετάει σε ένα μήνα όσα δρομολόγια η ΟΑ σε 2 χρόνια αλλά ποτέ της δεν είχε ατύχημα.
Το ίδιο και η EeazyJet.
Παρομοίως και η Α3.
Και αυτό γιατί ο ιδιώτης ξέρει πως έτσι και συμβεί το απευκταίο λόγο «εκπτώσεων» στην ασφάλεια πτήσεων η εταιρία του θα χάσει πολλαπλάσια από όσα ενδεχόμενος να γλύτωνε από τις «εκπτώσεις».
Αυτό στην καλύτερη, στη χειρότερη το «μαγαζί» του θα κλείσει όπως έγινε με την Helios.
Στους βαλκανικού και ανατολικοευρωπαϊκού τύπου Εθνικούς Μεταφορείς που το διορισμένο κομματόσκυλο δεν το κουνάει κανείς και τίποτα για οτιδήποτε και αν συμβεί η ασφάλεια πτήσεων επαφίεται στον επαγγελματισμό και την καλή θέληση που ενδεχόμενος ορισμένοι από το προσωπικό να επιθυμούν να δείξουν.
Ευχαριστώ αλλά προτιμώ τις ιδιωτικές που μου προσφέρουν και ασφάλεια και με αντιμετωπίζει και το προσωπικό τους ως πελάτη αντί ως ενοχλητικό παρείσακτο στο αεροπλάνο «τους».

Εαν θες να αναλεισουμε ποσα προβληματα εχει η Ryanair σε θεματα ασφαλειας μποροουμε να τα πουμε και μεσω πμ
Ο καθενας εχει την επιλογη του να διαλεξει οποια εταρια θελει
Για αυτο υπαρχει και επιλογη σε φτηνες αεροπορικες εταιριες και σε κανονικες
Αλλα μην συγκρινουμε μια εταιρια χαμηλου κοστους με μια εταιρια που εχει 50 χρονια στον αερα και το μονο που την κρατισε ειναι το ονομα και το safety
Για να μην κουραζουμε και τους υπολοιπους αν θες τα λεμε μεσω πμ

Μια θέση πάνω απ την Τurkish και την Aeroflot ήταν η κρατική ΟΑ…
Ναι και την τελευταια φορα που πλακωθηκαμε τα ειχαμε πει αυτα για το θεμα που κλειδωθηκε μετα απο airlinequality.com και τα λοιπα...Που το μονο στατιστικο στοιχειο που εριχνε την πΟΑ ηταν το θεμα παλαιοτητας αεροσκαφων, σε ολα τα αλλα ηταν αριστη. Ασε που η πΟΑ δεν ειχε ατυχηματα θανατηφορα 90s και 00s οπως η ΤΗΥ και η Aeroflot (που ειναι και πολυ προσφατα). Οσο για τους χαρακτηρισμους σου για την πΟΑ... δεν θα ασχοληθω μαζι σου καν να σου απαντησω..Απλα εισαι εριστικος.

Και επειδη ξεφυγαμε, καλυτερα να επανελθουμε και να καπουν τα εκτος θεματος (και εκτος Olympic Air!!!).

Έχουμε προφανέστατα διαφορετική αντίληψη του τι είναι “κανονικό”.
Για εμένα η Ryan Air που ποτέ της δεν είχε θανατηφόρο ατύχημα πραγματοποιώντας εκατοντάδες χιλιάδες πτήσεις κάθε χρόνο αποτελεί το βασικότερο κριτήριο για το κατά ποσό έχει ή όχι σωστή εταιρική κουλτούρα ασφάλειας.
Το τι "ακούγεται" και "συζητιέται" από μέλη νυν ή τέως κρατικών δεινόσαυρων στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να δικαιολογήσουν το αποτυχημένο εταιρικό τους μοντέλο μου είναι αδιάφορο.
Η ωμη πραγματικότητα και οι στατιστικές είναι οι μονοί παράγοντες που εγώ και πιστεύω κάθε εχέφρων άνθρωπος δίνει βάση.
50 χρόνια στον αέρα την κράτησε ο Έλληνας φορολογούμενος με τον οβολό του και οι κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης που την χρηαζόντουσαν για το βόλεμα των κομματικών τους στρατών.
Για το θέμα της ασφάλειας της μια ολιγόλεπτη αναζήτηση στο google θα σου διαλύσει κάθε ψευδαίσθηση…
Ευτυχώς και επιτέλους και η άλλη μεγάλη αεροπορική εταιρια της Ελλαδας μετα την Α3 εγινε σαν της εταιρίες του ανεπτυγμένου κοσμου.
Πετάει με ωραιότατα καινούργια αεροσκάφη, ασφαλέστατα, προσφέροντας ανταγωνιστικούς ναύλους και κυρίως αντιμετωπίζοντας μας ως πελάτες που πληρώνουμε αντί για ενοχλητικούς τύπους που αξίζουμε μονάχα υποτιμητικά βλέμματα από το προσωπικό της.
Παρέχει δε ένα service στον αέρα αξιοζήλευτο από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή εταιρία.
Μόνο μπράβο αξίζουν σε αυτή και το προσωπικό της και ευχές για ανάλογη συνεχεία.

NFEEFE":1ys1bctk said:
Που το μονο στατιστικο στοιχειο που εριχνε την πΟΑ ηταν το θεμα παλαιοτητας αεροσκαφων, σε ολα τα αλλα ηταν αριστη.
5 θανατηφόρα δυστυχήματα έχει μόνο επιβατικών και το κυβερνητικό Φάλκον για το service του οποίου ήταν υπεύθυνη...
Και ταυτόχρονα μερικοί τέως ή νυν υπάλληλοι της έχουν το θράσος να πετούν εντελώς αστήρικτες κατηγορίες για εταιρίες που με πολλαπλάσιες ώρες πτήσεις δεν έχουν ανοίξει ούτε καν το ρουθούνι κανενός...

Επειδη υπονοεις την Α3, οταν η ΟΑ πετουσε τα αεροπλανα δεν ηταν Avro και Airbus 320, εννοειται οτι τοτε τα αεροπλανα επεφταν πολυ πιο ευκολα απο οτι τωρα. Θυμισου NAMC YS-11A-500 κοζανη το 1976!!!! Και μιλας για ΤΗΥ που το 08 επεσε εξω απο το ΑMS.....
A!Και το skytrax δεν επιανε τα συγκεκριμενα ατυχηματα. Αλλα μαλλον δεν το ειχες κοιταξει το συγκεκριμενο κομματι!\

Eλα on-topic και ασε τη χολη για την ΟΑ.

Δεν μιλώ για το Skytrax…
Για αυτά εδώ μιλώ!
http://www.airdisaster.com/cgi-bin/airl ... ic+Airways
http://www.airsafe.com/events/airlines/olympic.htm
http://www.planecrashinfo.com/rates.htm
Το ότι έφταιγαν τα αεροπλάνα της εποχής παραείναι αστείο για να ασχοληθώ…
Τουλάχιστον συντονιστείτε στο τι θα λέτε.
«Κύριοι εξαιρούμενων των μοντέλων αεροσκαφών που πετάμε και της ηλικίας τους ήμαστε ασφαλέστατοι!!!».
Όσο και να το κουράζεις ΕΥΤΥΧΩΣ η ΟΑ δεν πρόκειται να γίνει πάλι όπως ήταν τα προηγούμενα 50 χρόνια.
Προσαρμόσου στην νέα εποχή και στην νέα της πελατοκεντρική φιλοσοφία.
Όσοι ταξιδεύουν μαζί της είναι ενθουσιασμένοι με τις αλλαγές,
Συνειδητοποίησε πως το ποτάμι πίσω δεν γυρνάει και απόλαυσε το νέο σου εργασιακό περιβάλλον.

Κι εγω ειμαι ενθουσιασμενος με τις αλλαγες στον στολο κλπ, αλλα δεν ειμαι κανενας συνδικαλιστης της πΟΑ ουτε μιλω επισημα για εκεινη ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ (ΑΝ) αρα εκφρασεις του τυπου "παραείναι αστείο για να ασχοληθώ" και "Τουλάχιστον συντονιστείτε στο τι θα λέτε." να τις αποφευγεις. Δεν ειμαι συντονισμενος απο κανεναν. Μονος μου σου ειπα τι σκεφτηκα! Δεν θα λες τη γνωμη σου λες και εισαι ο αυτοκρατορας του airliners και θα σε ακουμε και θα μας τη λες και απο πανω που σου απανταμε. Χαιρομαι που προχωρησε η ΟΑ, και αυτα που λες δε με αγγιζουν εμενα. Αντε παιξε αλλου, και επιτελους ενας mod ας ερθει να μας βαλει on-topic!
:thx:

Παρότι είσαι εργαζόμενος πάνω από ένα χρόνο σε customer service βλέπω ότι διατηρείς στο ακέραιο την συμπεριφορά κυκλοθυμικού έφηβου και όταν δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς το ρίχνεις στις προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς λες και σε γνωρίζω προσωπικά και έχω προηγούμενα.
Μίλα καλυτέρα αποκλειστικά και μόνο με όσους νυν ή τέως συναδέλφους σου έχουν τις ίδιες ακριβώς αντιλήψεις με εσένα γιατί από ότι παρατηρώ διάλογο με ψυχραιμία και επιχειρήματα αδυνατείς να κανείς με όποιον έχει διαφορετική άποψη...