Luz
V.I.P.-Class-Member
- Εγγραφή
- 02/12/2007
- Μηνύματα
- 1.188
- Likes
- 69
- Περιοχή
- Περιστέρι
- Website
- www.luz.gr
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- LGAV
- elspoterdeavion
OveLix":d8p8wvnp said:Luz":d8p8wvnp said:Οι προκαταβολές φόρου κλπ θεσπίστηκαν ως μέσο αντιμετώπισης του οικονομικού προβλήματος της χώρας.Θα έπρεπε ήδη να έχουν καταργηθεί όταν στρώσει η οικονομία.Αντ΄αυτού έμειναν μόνιμες...Και ο ΕΝΦΙΑ κλπ.Δεν είναι το ίδιο.Δε σου έδωσε χρήματα το κράτος,απλώς σου επέστρεψε αυτά που κακώς σου έπαιρνε...
Το κράτος δεν μπορεί να διασώζει επιχειρήσεις και να μην έχει λόγο σε αυτές.Αδιάφορο αν είναι αεροπορική ή μαγαζί με ρούχα ή καλλυντικάδικο
Όχι. Δουλειά του κράτους είναι να μαζεύει χρήματα όταν τα πράγματα πάνε καλά (ή και να διασώζει τον εαυτό του όταν τα πράγματα πάνε χάλια, εξ ου και φόροι τύπου ΕΝΦΙΑ κλπ), και να μοιράζει τα χρήματα αυτά όταν τα πράγματα πάνε εντελώς σκ@τ@ όπως τώρα.
Η χρεοκοπία του ελληνικού κράτους και η σημερινή πανδημία είναι δύο διαφορετικά γεγονότα (όπου, ωστόσο, το πρώτο επηρεάζει το δεύτερο). Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι φορολογούμενοι έκαναν bail-out το κράτος από το 2010 και μετά. Ουσιαστικά, οι (πολλοί) φόροι μας και οι περικοπές μισθών επέτρεψαν στο κράτος να συνεχίσει να λειτουργεί. Σήμερα, το κράτος χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις για να συνεχίσουν αυτές να λειτουργούν. Αυτός είναι ο ρόλος του.
Το κράτος μαζεύει χρήματα από τη φορολογία για να πληρώνει υπηρεσίες που προσφέρει αυτό στο κοινωνικό σύνολο,όπως υγεία,παιδεία,ασφάλεια κλπ.Όχι να διασώζει εταιρείες.Αν είναι έτσι,θα έπρεπε να αποπληρώνει και τα δάνεια των ιδιωτών που δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν αφού έχουν χάσει την εργασία τους ή για λόγους υγείας.
Καραμήτρος Air":d8p8wvnp said:Οι προκαταβολές φ;oρου, η εισφορά αλληλεγγύης και ο ΕΝΦΙΑ μπήκαν ωστε το δημόσιο να μην κανει απολύσεις για να μειώσει τα έξοδα του. Αντίθετα απο οτι πιστεύουν πολύ ΔΕΝ γίνεται να μειώσεις έσοδα χωρίς αντίστοιχα να μειώσεις τα εξοδα.
Εαν το κράτος επιλέξει να εχει λ;oγο οπως τον εννοείς στις επιχειρήσεις αυτες ή θα κλείσουν ή το κράτος θα καλύπτει επ' άπειρο ζημιές καθε χρόνο. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να επανέλθει η Αιγαίου οταν τελειώσει οο εφιάλτης που ζο;yμε είναι το Δημόσιο και οι φωστήρες του να μην ανακατευτούν στην διοίκηση της. Μον ετσι ενδέχεται να φτάσει παλι σε μέγεθος που και κερδοφόρα θα ειναι, και θα μπορεί να δινει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ καθε χρόνο στα κρατικά ταμεία.
Ομως ποσώς σας ενδιαφέρει τους θιασώτες του κρατισμού αυτό.
Να μεγαλώσει οσο το δυνατόν περισσότερο ο έλεγχος του κράτους στην οικονομία θέλετε, να ειναι οσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις κρατικές και να ζήσουμε πάλι τα τιμημένα 80's!
Το δημόσιο μειώθηκε,αλλά και όλο να απολυόταν το προσωπικό,τα χρέη δεν καλύπτονταν ιδίως από τη στιγμή που κάποιες υπηρεσίες θα έπρεπε να λειτουργούν έστω και από ιδιώτες.
Από το επισημασμένο διαπιστώνει κανείς την άγνοια σου για την λειτουργία των Ανωνύμων Εταιρειών...Ως εκ τούτου δεν έχει αξία να συνεχίσω...Σε λίγο θα μας πεις ότι πληρώνονται οι Α.Ε π.χ το αεροδρόμιο στο οποίο έχει μετοχές το κράτος,από τον κρατικό προϋπολογισμό...