Και λίγα κουτσομπολιά... :)

Πως από μια ερώτηση για το ποιο αεροπλάνο έφερε τον Αρχιεπίσκοπο από την Αμερική, φτάσαμε.... στις σχέσεις κράτους εκκλησίας, ...στο αν πρέπει το ένα η δε πρέπει στο άλλο, ....για τη θρησκεία γενικότερα... μέχρι και στον Καραφωτη.... πραγματικά δεν έχω καταλάβει. :rolleyes:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η θρησκεία που μετέχει κανείς δεν είναι "του Χριστόδουλου", αλλά ο χριστιανισμός.

Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί δεν είναι ένας άνθρωπος που φοβήθηκε και προσπάθησε να σώσει την ζωή του (άλλωστε και η ανθρώπινη πλευρά του Χριστού είχε φοβηθεί όταν πλησίαζαν τα Πάθη και η Σταύρωση), αλλά όλοι αυτοί που καλά καλά δεν πρόλαβε να βγει από το χειρουργείο, τον έθαψαν και άρχισαν να συζητάνε για την διαδοχή του. Σε αυτούς δεν λείπει μόνο η ταπεινότητα αλλά και η ανθρωπιά (τραγικό για ιεράρχη) και είναι αυτοί που πραγματικά με αηδιάζουν.
Έπίσης, πιστεύω ότι αν δεν ήταν παππάς και είχε άλλο αξίωμα μεγάλη μερίδα του κόσμου που τον αποδοκιμάζει, θα του έδινε περισσότερα ελαφρυντικά.
Τέλος και εγώ διαφωνώ που μπήκε σφήνα στην λίστα και πήρα την σειρά άλλων ανθρώπων που περίμεναν περισσότερο καιρό το μόσχευμα, αλλά καλώς ή κακώς (κακώς για μένα) έτσι είναι το σύστημα και οι δομές της κοινωνίας μας.
Ελπίζω να μη σας κούρασα!

Εγώ πάντως θα πρότινα να κρατήσουμε μια επιφύλαξη για το αν "μπήκε σφήνα" στη λίστα.
Νομίζω πως η σειρά στις λίστες καθορίζεται από το μέγεθος και το κατεπείγον του προβλήματος.
Επίσης, σε αυτά οι αμερικάνοι είναι αρκετά τυπικοί.
Δεν υποστηρίζω ότι έγινε ή δεν έγινε "λαδιά", απλά κρατώ μια επιφύλαξη.

παίδες νομίζω ότι τα λεγόμενα στο συγκεκριμένο χώρο δεν έχουν και πολύ σχέση με το φόρουμ...

Εγω κατα τη γνωμη μου πιστευω παντως οτι ο Χριστοδουλος προσπερασε πολλους στη ''λιστα αναμονης'' απλα γιατι ειναι ο Χριστοδουλος....Πραγματι ειναι τυπικοι οι Αμερικανοι σε πολλα...αλλα σε τετοια θεματα ειναι ΙΔΙΟΙ.......

Τωρα ουτε και μενα μου αρεσει αν ισχυει πραγματι η προτεραιοτητα λογω της ιδιοτητας του αλλα ετσι ειναι....''Οι ανωνυμοι στη μοιρα τους και οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ στη πρωτη σειρα και στα καλυτερα χερια.....'' :!:

παίδες νομίζω ότι τα λεγόμενα στο συγκεκριμένο χώρο δεν έχουν και πολύ σχέση με το φόρουμ...

Φιλε Νικιτα το Φορουμ εχει και την κατηγορια ''Πολλα κ διαφορα'' οπου μπορουν να συζητηθουν και αλλα θεματα εκτος των αεροπορικων... ;)

oat_student":4do67nb0 said:
Φιλε Νικιτα το Φορουμ εχει και την κατηγορια ''Πολλα κ διαφορα'' οπου μπορουν να συζητηθουν και αλλα θεματα εκτος των αεροπορικων... ;)
Σωστοοοοοός!

pingu":4do67nb0 said:
Ο μεσιέ Χριστόδουλος δεν σεβάστηκε ο ίδιος τους ανθρώπους στην ίδια και χειρότερη κατάσταση με αυτόν, που περίμεναν χρόνια ένα μόσχευμα - και με τσάκα-τσάκα διαδικασίες πήρε προτεραιότητα. Αυτό και μόνο, εκτός από χυδαίο κληρικό, τον κάνει και χυδαίο άνθρωπο στα μάτια μου και οι χυδαίοι άνθρωποι ποτέ δεν κερδίζουν τον σεβασμό μου. Το έγκλημά του είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του 747 που παρατηρεί κάποια οξύμωρα στην όλη ιστορία.

Pingu τα είπες όλα! Γεια στο στόμα σου!
Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο...

Δε διαφωνώ μαζί σας.
Ποτέ δεν τον συμπάθησα. Ίσα ίσα που μου τη δίνει στα νεύρα για πολλούς λόγους (ειδικά επειδή δεν πήρε χαμπάρι ότι είχαν βγει τα άρματα στους δρόμους επειδή διάβαζε :shock: ),
αλλά ας τον αφήσουμε τον άνθρωπο να ζήσει όσο μπορεί χωρίς να τον "κράζουμε". Ας τον αφήσουμε να πεθάνει ήσυχος. Αυτό το δικαίωμα το έχουν όλοι, ανεξαρτήτως πεπραγμένων τους.

Να σας υπενθυμίσω τι είχα γράψει προχτές για αυτό το θέμα?
fotis":3v9vdgr3 said:
Ρε παιδιά,
είμαι από αυτούς που αντιπαθούν τον κ. Παρασκευαϊδη (βλέπε Χριστόδουλο) καθώς και όλους τους "Χριστόδουλους".
ΟΜΩΣ, μήπως να τον αφήσουμε τον άνθρωπο στην ησυχία του?
Ας φανούμε υπεράνω εμείς οι κοινοί θνητοί και ας ξεχάσουμε όλα τα προνόμια και λούσα των ιεραρχών μας.
Έχω την εντύπωση ότι αργά ή γρήγορα όλα πληρώνονται.
Και αν όντως παρέκαμψε τη σειρά της αναμονής, σκεφτείτε ότι τελικά το μόσχευμα πήγε σε αυτόν που θα ήταν κανονικά πρώτος.
Ας μην ασχοληθούμε λοιπόν και ας αφήσουμε το Θεό (ή όπως αλλιώς τον λένε) να τον κρίνει.

Παιδιά γιατί κάνουμε τον Χριστόδουλο αποδιοπομπαίο τράγο;
Σάμπως είναι ο πρώτος ή μήπως ο τελευταίος που είχε προτεραιότητα επειδή έχει όνομα και χρήματα; Όλοι μας το ίδιο θα κάναμε αν βρισκόμασταν στην θέση του, και αν πει κάποιος το αντίθετο θα πει ψέματα.
Αντί να καθόμαστε πίσω από ένα pc και να κατηγορούμε, ας γίνουμε όλοι δωρητές οργάνων! Αν οι μισοί μόνο από αυτούς που πεθαίνουν καθημερινά ήταν δωρητές ίσως να είχε σταματήσει να τίθεται θέμα προτεραιότητας στην ανθρώπινη ζωή (για να μην μιλήσω για την χειρότερη, εμπορία οργάνων κτλ).
Και δεν θα φτάναμε σε τέτοιες καταστάσεις:

AirNewZealand":18fnqafn said:
τη ζωή του αδερφού μου, που είναι νεφροπαθής και περιμένει (ποιος ξέρει για πόσο) και αυτός μόσχευμα. .

Μην ανησυχείτε οι πόρτες του παραδείσου δεν θα κλείσουν επειδή (πχ) το συκώτι σας είναι στον οργανισμό ενός άλλου ανθρώπου αντί να το φάνε τα σκουλήκια!