Και λίγα κουτσομπολιά... :)

Κι εγώ θα ήθελα να ρίξω μούτζες στους ίδιους που παρακάμπτουν λίστες με κόσμο που περιμένει χρόνια για να πάρει ένα μόσχευμα. Για το αεροπλάνο, τέλος πάντων, θεωρούμε ότι ήτανε celebrity και "σεβάσμιο" πρόσωπο και το αεροπλάνο το πλήρωσαν ιδιώτες. Αν πχ. στέλνανε κανένα VIP της ΠΑ ή ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής μόνο γι'αυτόν, αυτό πιστεύω θα άξιζε ξεσηκωμό, αφού δεν αποτελεί κρατικό/πολιτειακό ζήτημα η ασθένεια κάποιου !

Και θα διαφωνήσω με τον z_pilot. Ο μεσιέ Χριστόδουλος δεν σεβάστηκε ο ίδιος τους ανθρώπους στην ίδια και χειρότερη κατάσταση με αυτόν, που περίμεναν χρόνια ένα μόσχευμα - και με τσάκα-τσάκα διαδικασίες πήρε προτεραιότητα. Αυτό και μόνο, εκτός από χυδαίο κληρικό, τον κάνει και χυδαίο άνθρωπο στα μάτια μου και οι χυδαίοι άνθρωποι ποτέ δεν κερδίζουν τον σεβασμό μου. Το έγκλημά του είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του 747 που παρατηρεί κάποια οξύμωρα στην όλη ιστορία.

Για την "ταπεινότητα" των κληρικών μας, πιστεύω ότι φαίνεται από το πως κάνουν λειτουργία, μέσα στα χρυσάφια και με κορώνες και σκήπτρα...Και για όλη την περιουσία της εκκλησίας...Και για το ότι με το που κάηκε η Πάρνηθα θέλανε κομμάτι από τα καμμένα ως ιδιοκτησία τους....Και τα γερμανικά αυτοκίνητα (όχι VW, ξέρετε) που έχουν όσοι είναι έστω και λίγο βαθμοφόροι στην ιεραρχία...Και πάει λέγοντας. Το Gulfstream είναι απλώς το (διαμαντένιο) κερασάκι στην (χρυσαφένια) τούρτα.

seven4seven":mqyc1nql said:
Ï,ôé êáé íá ëåôå, ç ìåôá÷åéñéóç åéíáé ðñïíïìéáêç, êáé, êáôá ô' áëëá ïëïé ïé áíèñùðïé ìðñïóôá óôçí áññùóôéá åéíáé éóïé. Yeah, right..

Ðßóôåøå ìå üôé ëåò åóý ãéá ðñïíüìéá k ãéá ôïí ÷ñéóôüäïõëï, èá Ýëåãå k Ýíáò Üóôåãïò ãéá óÝíá. K äåí ðéóôåýù íá íïìßæåéò üôé Ýíáò Üóôåãïò èá åß÷å ôá ßäéá ðñïíüìéá ìå óÝíá óôï óýóôçìá õãåßáò...

¼óï ãéá ôï mega ðñÝóâçò ôéò ôáðåéíüôçôáò äåí ôï ó÷ïëéÜæù. ¼óï ãéá ôï óýóôçìá õãåßáò åßíáé áõôü ðïõ åßíáé k ïðïéïò Ý÷åé áíôßññçóç íá ðÜåé íá ãßíåé âïõëåõôÞò íá ôï áëëÜîåé. Êáé óôï êÜôù êÜôù ìçí âãÜæïõìå üëïé ôéò ïõñÝò ìáò áðÝîù, üëï k êÜðïéï öáêåëÜêé, üëï k êÜðïéï conne Ý÷ïõìå ÷ñçóéìïðïéÞóåé óå êáôÜóôáóç åêôáêôïõ áíÜãêçò êÜðïôå. (k óå ïðïéïí äåí ôï Ý÷åé êÜíåé ìðñÜâï ôïõ ãéáôß åßíáé áðü ôïõò ôåëåõôáßïõò)

ÐÑÏÓÏ×¹: äåí êÜíù åðßèåóç óå êáíÝíáí k ïýôå ðñïóðáèþ íá âãù áðü ðÜíù êáíåíüò, üìùò ç ÐÑÏÓÙÐÉʹ ìïõ ãíþìç åßíáé üôé áäÝóðïôåò åðéèÝóåéò êáôÜ ðñïóùðùí ðïõ äåí îÝñïõìå ìïíï k ìïíï åðåéäÞ Ý÷ïõíå Ýíá áîßùìá ìå ðéï ðïëëÜ "ðñïíüìéá" áðü åìÜò åßíáé ôåëåßùò Üóôï÷åò. Ïýôå k ìÝíá "ìáñåóåé" áõôü ðïõ ãßíåôå óôçí åêêëçóéá áëëá üðùò åßðå k Ýíáò ößëïò ðéóôåýù óôçí èñçóêåßá. ¼ðùò ðéóôåýù üôé k Ýíáò Üíèñùðïò ðåèáßíåé áõôÞí ôçí óôéãìÞ ðïõ åìåßò ôïí åéñùíåõüìáóôå

Óåâáóìüò æçôÞèçêå íá ôïõ äåßîïõìå ü÷é íá óõìâáäßóïõìå ìå ôéò ðñÜîéò ôéò åêêëçóéáò ïðïéåò k áí åßíáé áõôÝò.

Πίστεψε με ότι λες εσύ για προνόμια k για τον χριστόδουλο, θα έλεγε k ένας άστεγος για σένα. K δεν πιστεύω να νομίζεις ότι ένας άστεγος θα είχε τα ίδια προνόμια με σένα στο σύστημα υγείας...

Επειδή είμαι μέρος του συστήματος υγείας, και μάλιστα μάχιμο, πίστεψέ με οι άστεγοι και οι μη ασφαλισμένοι απολαμβάνουν ΟΛΑ όσα και εμείς οι ..βολεμένοι. Ίσως να μας προκαλούν κάποια δυσαρέσκεια όταν τους υποδεχόμαστε στα επείγοντα, λόγω βρωμιάς και μυρωδιάς αλλά και αξονικές τους κάνουμε, και μαγνητικές και ακριβά φάρμακα παίρνουν αν χρειάζονται και χειρουργούνται όταν χρειάζεται και μάλιστα ΟΛΑ μα ΟΛΑ ΔΩΡΕΑΝ, σε βάρος βέβαια του Δημοσίου και όλων ημών.

Δοκίμασε να αρρωστήσεις όντας άστεγος οπουδήποτε στην Ευρώπη ή ακόμα καλύτερα στην Αμερική και τα λέμε.

Απλά, η περίπτωση Χριστόδουλος ήταν από τα μεγαλύτερα ιατρικά σφάλματα του αιώνα και την πλήρωσαν όλοι, κι εμείς (τη λυπητερή) κι ο ίδιος (τη ζωή του) κι ο Dr Τζάκης (τη φήμη του)

pingu":33l9bftw said:
Για την "ταπεινότητα" των κληρικών μας, πιστεύω ότι φαίνεται από το πως κάνουν λειτουργία, μέσα στα χρυσάφια και με κορώνες και σκήπτρα...Και για όλη την περιουσία της εκκλησίας...Και για το ότι με το που κάηκε η Πάρνηθα θέλανε κομμάτι από τα καμμένα ως ιδιοκτησία τους....Και τα γερμανικά αυτοκίνητα (όχι VW, ξέρετε) που έχουν όσοι είναι έστω και λίγο βαθμοφόροι στην ιεραρχία...Και πάει λέγοντας. Το Gulfstream είναι απλώς το (διαμαντένιο) κερασάκι στην (χρυσαφένια) τούρτα.
Αν δεχτούμε ότι αυτός είναι ο κανόνας τότε δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει και εξαίρεση.Είχα τη τύχη να γνωρίσω πραγματικά χαρισματικούς πατέρες με τη βοήθεια της οικογένειάς μου.Φυσικά τα ΜΜΕ προβάλλουν μόνο τα κακά παραδείγματα στον κόσμο (μήπως εδώ παίζει πάλι ρόλο η σκοπιμότητα??).Ναι όσα λες είναι αλήθεια αλλά η διαφθορά δεν αφήνει ανέπαφο κανένα τομέα γιατί ο ίδιος ο άνθρωπος είναι από την φύση του άπλειστος.
Και κάτι άλλο:Ποιος από σας αν βρισκόταν στη θέση του δε θα δεχόταν το μόσχευμα που θα τον έσωζε έστω και αν έλειπε από άλλους??Εντάξει αυτός είναι και κληρικός και θα έπρεπε να το προσφέρει σε κάποιον άλλο αλλά δεν το έκανε.

Ρε παιδιά,
είμαι από αυτούς που αντιπαθούν τον κ. Παρασκευαϊδη (βλέπε Χριστόδουλο) καθώς και όλους τους "Χριστόδουλους".
ΟΜΩΣ, μήπως να τον αφήσουμε τον άνθρωπο στην ησυχία του?
Ας φανούμε υπεράνω εμείς οι κοινοί θνητοί και ας ξεχάσουμε όλα τα προνόμια και λούσα των ιεραρχών μας.
Έχω την εντύπωση ότι αργά ή γρήγορα όλα πληρώνονται.
Και αν όντως παρέκαμψε τη σειρά της αναμονής, σκεφτείτε ότι τελικά το μόσχευμα πήγε σε αυτόν που θα ήταν κανονικά πρώτος.
Ας μην ασχοληθούμε λοιπόν και ας αφήσουμε το Θεό (ή όπως αλλιώς τον λένε) να τον κρίνει.

z_pilot":2f588l50 said:
Φυσικά τα ΜΜΕ προβάλλουν μόνο τα κακά παραδείγματα στον κόσμο (μήπως εδώ παίζει πάλι ρόλο η σκοπιμότητα??).
Φίλε z_pilot,
αυτός είναι ο ρόλος των ΜΜΕ. Οφείλουν και επιβάλλεται να καταγράφουν και να προβάλλουν τα κακώς κείμενα.
Πού θα ήταν η είδηση αν έπαιζαν στα δελτία π.χ. ότι κανονικά πληρώθηκαν οι συντάξεις αυτό το μήνα?
Υποχρέωση του κράτους είναι να πληρώνει τις συντάξεις στους δικαιούχους. Άρα είδηση θα ήταν μόνο αν δεν τις πλήρωνε.
Αντίστοιχα, υποχρέωση της Εκκλησίας και των εκπροσώπων της είναι να βοηθούν (πνευματικά και υλικά) τους έχοντες ανάγκη και να μοιράζουν δίκαια την όποια βοήθεια προσφέρει το ποίμνιο.
Το ότι (πάρα) πολλοί ιερείς κάνουν σωστά αυτό που οφείλουν να κάνουν, δεν είναι είιδηση.

Της Γιάννας

sv1xv":2417mcmh said:
flightnumber":2417mcmh said:
Άκουσα σε διαφήμιση μιας αυριανής εφημερίδας, press time, ότι ο Αρχιεπίσκοπος ήρθε στην Ελλάδα με "ιδιωτικό αεροσκάφος" της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Τελικά είναι το αεροσκάφος της κας Αγγελοπούλου ή της κας Λάτση (σύμφωνα με άλλα δελτία ειδήσεων)?

z_pilot":g19at73c said:
Αν δεχτούμε ότι αυτός είναι ο κανόνας τότε δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει και εξαίρεση.Είχα τη τύχη να γνωρίσω πραγματικά χαρισματικούς πατέρες με τη βοήθεια της οικογένειάς μου.Φ

Κι εγώ. Και τίμιους και ιερείς που θέλουν όντως να δώσουν σωστή πνευματική καθοδήγηση σε άτομα που την αναζητούν σε αυτόυς. Ως άτομα, υπάρχουν σεβάσμιοι και υπάρχουν και αισχροί, καμία διαφωνία. Ως οργανισμός, η εκκλησία αυτές τις εποχές μόνο καλή εντύπωση δεν μου έχει αφήσει, σε σχέση με το τι έπρεπε να κάνει....

Κι ας αγγίζει η διαφθορά όλους τους τομείς, και γι'αυτούς, όταν πετάγονται, κόλαφους πρέπει να πετάμε - βλέπε παιδεία και εξωτερική πολιτική. Όπως πολύ όμορφα προείπε ο Φώτης. Προσωπικά δεν είδα κάποια "κακία" των ΜΜΕ απέναντι στους ιερείς ειδικά. Τους αισχρούς πολιτικούς, τους αισχρούς παιδευτές, τους αισχρούς αστυνόμους, τους αισχρούς πολίτες, κάθε μέρα αυτά βλέπω να παίζονται. Σκόπιμα φυσικά, αφού κανείς δεν προγραμματίζει να δείξει ένα κρυμμένο θέμα κατά λάθος. Τέλος πάντων, ξεφεύγουμε από το κουτσομπολοζήτημα και πάμε στα κλασσικά "σε τι χώρα ζούμε, μπαμπά"...

Θέλω κι εγώ Gulfstream :cry: Ξέρει κανείς τι άλλα έχει (αν έχει) στο φτωχικό της η οικογένεια Αγγελόπουλου ??

Και γώ δε θα έλεγα ότι είμαι ιδιαίτερα θρήσκος, μου κακοφάνηκαν τα 2,5 εκατ. ευρώ που κόστισε η μετάβαση του Αρχιεπισκόπου στο Μαΐάμι, και σίγουρα το 99,999% των συμπολιτών μου δε θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε τέτοια ποσά-θεραπείες...
Στην αρχή τον κατηγόρησα , αλλά μετά στεναχωρήθηκα που δε πέτυχε το εγχείρημα, όπως θα στεναχωριόμουν για τον καθένα που δίνει ένα αγώνα και δε έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα...
Ένας Αρχιεπίσκοπος-αρχηγός εκκλησίας είναι λογικό να πέρνει προτεραιότητες στις λίστες, δε καταλαβαίνω γιατί σας φαίνεται τόσο παράξενο.
Του βγήκε το ανθρώπινο μέρος του, και ο άνθρωπος μπροστά στο θάνατο γίνεται αγρίμι. Ξυπνάει το αίσθημα της επιβίωσης!

Αυτό που είναι υπερβολικό είναι οι κοκορομαχίες γιατρών, παπάδων για την "διαδοχή". Γελοία πράγματα. Αυτοί μειώσανε και την επιστήμη οι μεν αλλά και την εκκλησία οι δε...Αυτοί είναι που σε κάνουν να χάνεις την εμπιστοσύνη σου και την όποια πίστη σου. Το επίπεδό τους με εξέπληξε! Τα κοράκια δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα...Ντροπή.

Όσο για το φίλο Φώτη που λέει για τους δημοσιογράφους, δε συμφωνώ σε καμία περίπτωση ότι είναι για να προβάλλουν τα "στραβά". Κανονικά έπρεπε να προβάλλουν και τα υγιή, τα σωστά και δίκαια! Αλλά αυτά δε κάνουν αριθμούς...Μόνο η ανωμαλία "πουλάει", γιατί είμαστε μαζοχιστές σα κοινωνία... Θα σου θυμίσω στο πρόσφατο παρελθόν τί πατάτες κάνανε οι δημοσιογράφοι πχ το 2004. Πόσο βλάψανε που ανακοινώνανε ότι δε θα προλάβει η Αθήνα, ανεβαίνουν οι τιμές και τόσα άλλα, στο τέλος δεν ήρθε κανένας(τουρίστας) στους τέλειους Ολυμπιακούς.
Είμαι από τους ονειροπαρμένους που δέ πιστεύουν στη λεγόμενη 4η Εξουσία(δημοσιογράφους). Ένα οργανωμένο δημοκρατικό κράτος δεν έχει ανάγκη από τον Τριανταφυλλόπουλο, Ευαγγελάτο και τόσους άλλους για "ελεγκτές", που και αυτοί από συμφέροντα καθοδηγούνται είναι ολοφάνερο...

flying Doc":uczygf69 said:
Απλά, η περίπτωση Χριστόδουλος ήταν από τα μεγαλύτερα ιατρικά σφάλματα του αιώνα και την πλήρωσαν όλοι, κι εμείς (τη λυπητερή) κι ο ίδιος (τη ζωή του) κι ο Dr Τζάκης (τη φήμη του)

Αυτό που ισχυρίζεσαι εσύ και ολόκληρος ο ιατρικός κύκλος στην Ελλάδα ειλικρινά δε το καταλαβαίνω. Δεν είμαι γιατρός ούτε και θα το παίξω τέτοιος, ωστόσο με το φτωχό μου μυαλό και τις όσες περιπτώσεις έχω ακούσει και βιώσει, δε θυμάμαι άνθρωπο να επέζησε από καρκίνο στο συκώτι. Ίσα ίσα που ο καρκίνος στο συκώτι ήταν σε πάρα πολλές περιπτώσεις η τελική μετάσταση, όπου πλέον ο ασθενής μετρούσε αντίστροφα. Η επιλογή θεωρώ ήταν η καλύτερη, και ο λόγος που δεν πέτυχε ήταν χρονικός. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τζάκης επιστρέφοντας στο Μαϊάμι από την επίσκεψή του στην Ελλάδα (πριν δηλαδή ο Χριστόδουλος αναχωρήσει), ρωτήθηκε πότε είναι καλύτερο να γίνει η μεταμόσχευση στον Αρχιεπίσκοπο. 'Χτες', ήταν η απάντηση, που δείχνει πως ήδη οι πιθανότητες ήταν εναντίον του Αρχιεπισκόπου.

Αυτό που με εκνεύρισε απίστευτα ήταν που μετά την αποτυχία της μεταμόσχευσης, σουλατσάρανε στα κανάλια δεκάδες ιατροί με ύφος καρδινάλιου κατακεραυνώνοντας το Τζάκη. Μορφωμένοι άνθρωποι, πλην αρκούντως κομπλεξαρισμένοι απέναντι σε Έλληνα επιστήμονα του εξωτερικού. Το διαχρονικό γονίδιο του μαλάκα του Έλληνα, είτε είναι γιατρός είτε νταλικέρης. :evil:

flightnumber":3j87kl76 said:
Ένας Αρχιεπίσκοπος-αρχηγός εκκλησίας είναι λογικό να πέρνει προτεραιότητες στις λίστες, δε καταλαβαίνω γιατί σας φαίνεται τόσο παράξενο.
Του βγήκε το ανθρώπινο μέρος του, και ο άνθρωπος μπροστά στο θάνατο γίνεται αγρίμι. Ξυπνάει το αίσθημα της επιβίωσης!
..

Γιατι? Ειναι πιο ανθρωπος απο τον κυριο Σμιθ (random ονομα) που ειναι κατακοιτος τοσα χρονια περιμενοντας μοσχευμα? Αξιζει πιο πολλα?

ΟΧΙ

Απλα, εβαλε τα λεφτα (της εκκλησιας η δικα του, δε με νοιαζει) μπροστα, και χωθηκε στην ουρα. Με τον ιδιο τροπο που εκλεισαν την Αττικη Οδο χτες που ηρθε, και βρεθηκε στο Ψυχικο απο το Βενιζελο σε 20 λεπτα (κ εγω εκανα 2μιση ωρες να παω στη δουλεια μου). Αν θες, ναι, τα εκατομμυρια τα ονομαζουμε "αισθημα επιβιωσης".

Επισης, με αεροσκαφος της ΠΑ δεν κατεβηκε στο Μαϊαμι? Το Gulfsteram παλι, αν δεν κανω λαθος. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΥΤΟ?

σ.σ. Πριν 6 χρονια, κοντεψα να χασω τον πατερα μου, τρεχοντας απο νοσοκομειο σε νοσοκομειο, αρχικα για μια πολυ απλη εμεμβαση.. Γιατι δεν ηθελα να δωσω φακελακι σε κανεναν. Και δεν εδωσα, αλλα η καρδια μας πηγε στην κουλουρη. Γιατι τον αναλαμβανε ο ενας αχρηστος μετα τον αλλον. Απο τυχη, γλυτωσε.
Μαλλον, αξιζει πιο πολλα ο Χριστοδουλος (και ο καθε Χριστοδουλος) απο τον πατερα μου/σου/σας. Ε?