Και λίγα κουτσομπολιά... :)

Συμφωνώ φίλε 747 μαζί σου,
αλλά ίσως να μην έγινα κατανοητός...Όπως και να το κάνεις (είτε τον συμπαθείς είτε όχι) είναι αρχηγός μιάς εκκλησίας, πολλές φορές είναι πιο μεγάλο αξίωμα από αρχηγό κράτους...Αυτό δε σημαίνει ότι η αξία της ζωής του είναι πιο μεγάλη!Αλλά μη μου πείς ότι ο Χριστόδουλος ή ο οποιοσδήποτε αρχηγός εκκλησίας έπρεπε να μπεί στις λίστες του ΙΚΑ??? Μη ξεχνάς ότι και θρησκευτικά να το πάρεις, είναι ο εκπρόσωπος του Θεού στη γή, οπότε όσο και να πιστεύουμε σίγουρα πρέπει να σεβόμαστε, όχι απαραίτητα το πρόσωπο(Χριστόδουλος) αλλά το αξίωμα... Εφόσον στην Ελλάδα το 94~95% είναι Χ.Ο. λογικό είναι ότι ο θρησκευτικός "αρχηγός" τους θα έχει καλύτερη μεταχείριση, εκτός αν από επιλογή του την αρνηθεί...
Γιαυτό ρώτησα που σας φαίνεται το παράξενο...Εδώ έχουμε βουλευτές που βγαίνουν με 5 κ 6 χιλιάδες ψήφους, τους έχετε δεί αυτούς ή τα παιδιά τους στις λίστες του ΙΚΑ?

flightnumber":37ayii3c said:
Μη ξεχνάς ότι και θρησκευτικά να το πάρεις, είναι ο εκπρόσωπος του Θεού στη γή
Ορίστε???Ποιος το λέει αυτό?Κάτι τέτοιο ισχύει στους ρωμαιοκαθολικούς όχι στους ορθόδοξους.

seven4seven":2j7d6eh1 said:
Γιατι? Ειναι πιο ανθρωπος απο τον κυριο Σμιθ (random ονομα) που ειναι κατακοιτος τοσα χρονια περιμενοντας μοσχευμα? Αξιζει πιο πολλα?

ΟΧΙ

Απλα, εβαλε τα λεφτα (της εκκλησιας η δικα του, δε με νοιαζει) μπροστα, και χωθηκε στην ουρα...
Μαλλον, αξιζει πιο πολλα ο Χριστοδουλος (και ο καθε Χριστοδουλος) απο τον πατερα μου/σου/σας. Ε?

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Και γιατί η ζωή του Κου Χριστόδουλου ΔΕΝ αξιζει παραπάνω από τη ζωή του αδερφού μου, που είναι νεφροπαθής και περιμένει (ποιος ξέρει για πόσο) και αυτός μόσχευμα. Και γιατί δεν μπορώ να ακούω από τον αρχηγό της Εκκλησίας να λέει, έστω και σε στιγμή αδυναμίας, "Γιατί Θέε μου σε μένα? Γιατί όχι σε κάποιον άλλο?"

Από τη στιγμή που υποτίθεται ότι πρέπει να δεχόμαστε τις δοκιμασίες του Κυρίου με υπομονή και ταπεινότητα, νομίζω ότι ήταν λίγο άστοχη αυτή η δήλωση του Κου Χριστόδουλου.

παρακολουθώ δύο σελίδες ξεκατίνιασμα κα προσπαθώ να καταλάβω τι θέλουν να πουν οι ποιητές.

Είναι οι παπάδες κακοί, κλέφτες, υποκριτές κλπ και πρέπει να πεθαίνουν αβοήθητοι χωρίς οι γιατροί να πρέπει να τους ακουμπάνε καν;
είναι οι παπάδες κακοί αλλά ρε παιδί μου εν τάξει, ας τους φροντίζουν όσο και τους Πακιστανούς, οι οποίοι έτσι και αλλιώς έχουν καλή φροντίδα;
είναι οι παπάδες κακοί αλλά έχουν πολύ χρήμα οπότε να πάν να κόψουν τον λαιμό τους δεν με νοιάζει;
είναι οι παπάδες έτσι και αλλιώς ηγέτες και πρέπει να τους φροντίζουμε σαν τέτοιους;

Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι απέναντι στην αρρώστια, (εσύ μένεις δίπλα στον Ευαγγελισμό, εγώ στην Κάρπαθο), ίσοι είναι απέναντι στον Θάνατο.

Βρέ παιδιά, ένας άνθρωπος είναι στον δρόμο για να συναντήσει τον Δημιουργό του, έναν δρόμο που όλοι θα περπατήσουμε κάποτε σίγουρα.
Θα τολμούσε κάποιος να του συζητήσει οποιεσδήποτε από τίς παραπάνω απόψεις-θέσεις πρόσωπο με πρόσωπο ;
Εάν ήταν ο πατέρας του στην ίδια θέση θα του το έλεγε;
Και εάν κάποιος απαντήσει, ναι, εγώ θα του τα έλεγα ότι κλπ κλπ, αν ο ίδιος ήταν στην ίδια θέση θα ήθελε να ακούσει;

Ξαναλέω, οποιαδήποτε από τις παραπάνω «θέσεις»

Δηλαδή πόσο αντρίκειο αλλά και ανθρώπινο είναι κάποιοι να γράφουν κάτι καλυμμένοι πίσω από την INTERNET ανωνυμία μόνον και μόνον επειδή πιθανότατα ο άμεσα ενδιαφερόμενος ποτέ δεν θα το μάθει και δεν θα μπορεί η δεν θα θέλει να απαντήσει;

Δεν ξέρω αν όλη αυτή η συζήτηση αντιβαίνει κάποιους κανόνες του φόρουμ και αλήθεια δεν με νοιάζει.
Σίγουρα πάντως, έχει ξεσκίσει την δική μου αντίληψη περί ανθρωπιάς.

Σίγουρα πάντως, έχει ξεσκίσει την δική μου αντίληψη περί ανθρωπιάς.
Δε καταλαβαίνω φίλε jkar γιατί εκνευρίζεσαι τόσο. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, για το ξεκατίνιασμα που λες, ο κ.Χριστόδουλος είναι δημόσιο πρόσωπο δε βλέπω το κακό να ανταλλάσσουμε απόψεις! Κατίνες δυστυχώς αποδείχτηκαν οι "μεγαλοεπιστήμονες" γιατροί και οι "αρχι-παπάδες" που βγαίναν σα κοράκια στην τηλεόραση...Και λέγαν μπούρδες, σκάβοντας μόνοι τους το λάκκο τους...

Μη ανησυχείς εγώ και εσύ έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες (στατιστικά) να "φύγουμε" πιο γρήγορα από τον Αρχιεπίσκοπο...

Εμένα μου έκανε εντύπωση η προσφορά της μις 2004, και ο ρόλος της ...
Όμως η συζήτηση όπως σχεδόν πάντα παρεκτράπηκε, και έφτασε να μετράμε ποιανού είναι μεγαλύτερη η αξία της ζωής του...
Εγώ έχω χάσει παππού από γελοίους-απατεώνες "επιστήμονες", οπότε έχω πονέσει και έχω ζήσει στο πετσί μου τί θα πεί διάκριση...(έλα μωρέ γέρος είναι... :evil:)
Αλλά δε ζώ και σε ένα υπέροχο κόσμο, το έχω αποδεχτεί ότι κάποιοι πάντα θα έχουν την προτεραιότητα στις λίστες. Έτσι είναι η κοινωνία μας, το θέμα είναι οι υπόλοιποι να μή ζουν στην ανέχεια. Σε όλες δυστυχώς τις "ανεπτυγμένες" κοινωνίες συνέβαινε-συμβαίνει-και θα συμβαίνει αυτό. Οι διακρίσεις λοιπόν πάντα θα υπάρχουν. Τί να πούν και τα "παιδάκια του 3ου κόσμου" που απ΄όταν γεννηθούν, αμφιβάλλω αν στην λιγοετή ζωή τους καταλαβαίνουν ότι γεννήθηκαν στο σωστό πλανήτη μεν αλλά στη λάθος χώρα...Αυτό κι αν είναι διάκριση.

Φιλε jkar:

Επειδη εχω κανει ξεκαθαρο οτι διαφωνω με την ανιση μεταχειριση μεταξυ Χριστοδουλου και Κυριου Smith, επειδη (οπως σωστα ειπες) ολοι μπροστα στην αρρωστια ειναι ισοι (η, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ειναι), σημαινει οτι εχω ελλειψη ανθρωπιας?

Επισης, το τι ειναι οι παπαδες, δεν μας αφορα. Εχουμε ολοι την αποψη μας για το τι εστι παπας. Διαφορετικες ο καθένας. Δεν με πειραζει, ξαναλεω, που ειναι παπας. Τα ιδια θα ελεγα αν ηταν ο Καραμανλης, η Γιαννα, ο Λατσης, ο Καραφωτης, ο οποιοσδηποτε.

flightnumber":2s42yggd said:
Δε καταλαβαίνω φίλε jkar γιατί εκνευρίζεσαι τόσο. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές,
όχι, όλες οι απόψεις επιτρέπεται να ακούγωνται, αλλά δεν είναι αυτόματα σεβαστές δηλαδή άξιες ανάλυσης και πιθανώς αποδοχής

....για το ξεκατίνιασμα που λες, ο κ.Χριστόδουλος είναι δημόσιο πρόσωπο ........
όχι δεν είναι, δεν εκλέγεται με καμία δημοκρατική διαδικασία από τους πολίτες, είναι θρησκευτικός αξιωματούχος και σαν τέτοιος κρίνεται από αυτούς που μετέχουν της Θρησκείας του. Έχεις άποψη για τον μουφτή στην Θράκη αν είναι σωστός απέναντι στον (μάλλον ίδιο) Θεό ; Όχι,
αν μετέχεις της θρησκείας του Χριστόδουλου τότε μάλλον του οφείλεις περισσότερο σεβασμό σαν ηγέτη σου. Δεν μπορεί μονα-ζυγά δικά σου. (και φυσικά δεν αναφέρωμαι προσωπικά σε εσένα). Αυτό λέω ανδρισμό.

Μη ανησυχείς εγώ και εσύ έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες (στατιστικά) να "φύγουμε" πιο γρήγορα από τον Αρχιεπίσκοπο...
Αυτό, ευτυχώς, δεν το ξέρουμε

Όμως η συζήτηση όπως σχεδόν πάντα παρεκτράπηκε, και έφτασε να μετράμε ποιανού είναι μεγαλύτερη η αξία της ζωής του...
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο μιλάω για ανθρωπιά.

seven4seven":2s42yggd said:
...Επειδη....διαφωνω με την ανιση μεταχειριση...ολοι μπροστα στην αρρωστια ειναι ισοι (η, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ειναι), σημαινει οτι εχω ελλειψη ανθρωπιας?
jkar":2s42yggd said:
..Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι απέναντι στην αρρώστια, (εσύ μένεις δίπλα στον Ευαγγελισμό, εγώ στην Κάρπαθο), ίσοι είναι απέναντι στον Θάνατο....

Για το δεύτερο μιλάμε, τον θάνατο και εκεί δεν υπάρχει καμία "μεταχείριση", για την ανθρωπιά δες ποιο πάνω

seven4seven":2s42yggd said:
..Τα ιδια θα ελεγα αν ηταν ο ..., ο Καραφωτης,......

ποιος είναι αυτός τώρα;

jkar":2kb026lb said:
...αν μετέχεις της θρησκείας του Χριστόδουλου τότε μάλλον του οφείλεις περισσότερο σεβασμό σαν ηγέτη σου...

Διαφωνώ στον χαρακτηρισμό ηγέτης. Ηγέτης ήταν ο Καραμανλής senior και ο Παπανδρέου, όχι ο Χριστόδουλος. Για μένα δεν μπορεί να είναι κάποιος ηγέτης, όταν δεν υπόκειται στην κρίση μας/μου. Πνευματικός καθοδηγητής/πατέρας και κεφαλή της εκκλησίας, το δέχομαι. Και προσωπικότητα άξια σεβασμού. Αλλά ως εκεί.

jkar":2kb026lb said:
seven4seven":2kb026lb said:
..Τα ιδια θα ελεγα αν ηταν ο ..., ο Καραφωτης,......

ποιος είναι αυτός τώρα;

Τραγουδιστής προερχόμενος από reality

AirNewZealand":3gsh24gc said:
Διαφωνώ στον χαρακτηρισμό ηγέτης. .......... Για μένα δεν μπορεί να είναι κάποιος ηγέτης, όταν δεν υπόκειται στην κρίση μας/μου.

«Εγκυκλοπαίδεια ΗΛΙΟΣ
ΗΓΕΤΗΣ. Ο οδηγών, ο ηγεμών, ο αρχηγός…..

ΗΓΕΜΩΝ. Ο προπορευόμενος, ο οδηγός, ως ο ηγεμών της οδού (ο δεικνύων την οδόν), ο ηγεμών του πλού (ο πλοηγός κοινώς πιλότος), Ο αρχηγός στρατού, λαού η χώρας κλπ, και κατ’ επέκτασιν ο βασιλεύς η άλλος ανώτατος άρχων ως κατά διαταγήν, επιθυμίαν του ηγεμόνος. Ο πρώτος πάντων, ο υπερτερών …..»

Ηγεμών είναι εκ της θέσεως του. Δεν είναι προϋπόθεση η κρίση σου/μας.

Εννοείς ίσως άξιος. Δεν είναι όλοι οι ηγεμόνες υποχρεωτικά άξιοι ηγεμόνες, άλλο το ένα άλλο το άλλο.