in-flight service

• Thread starter rouho
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν βρήκα αντίστοιχο thread οπότε το βάζω εδώ.
Σε τουλάχιστον 5 πτήσεις με την A3 τον τελευταίο μήνα έπρεπε να πω εγώ στην υπεύθυνη πληρώματος να ανοίξει το aegean stream (λόγω αεροσκάφους wifi ούτε κατά διάνοια) και προφανώς αν δεν το ήξερα δεν θα το μάθαινα ποτέ ότι έχω αυτή -την έστω και μικρή - inflight υπηρεσία.
Προσωπικά δεν ξέρω αν είναι λόγω φόρτου εργασίας αλλά παρατηρώ μια αδιαφορία των πληρωμάτων τον τελευταίο καιρό ως προς την εξυπηρέτηση των επιβατών. Μπορώ να αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα - από την επιβίβαση/αποβίβαση, μέχρι και το να νιώθεις άσχημα που ζητάς ένα ποτήρι νερό - αλλά θα άνοιγα άλλη μεγαλύτερη συζήτηση.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Πριν μια εβδομάδα περίπου πέταξα από Ηράκλειο για Μόναχο και μπορώ να πω ότι το κλίμα, τουλάχιστον το υποκειμενικό όπως το βίωσα εγώ, ήταν μουδιασμένο. Πιθανολογώ ότι δεν έχουν όλοι οι εργαζόμενοι την τελευταία ενημέρωση όσον αφορά τις υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν. Και γενικά πολλές αεροπορικές δίνουν την εντύπωση ότι λειτουργούν με "αυτόματο πιλότο" όσον αφορά στις σχέσεις τους με το επιβατικό κοινό. Προφανώς δεν είναι σαφές ποιος μπορεί να αναλάβει την ευθύνη σε κάποιες περιπτώσεις. Πάντως στην πτήση μου οι αεροσυνοδοί ήταν ευγενικές και τυπικές, ίσως θα έπρεπε να "χαλαρώσουν" λίγο αλλά ενδεχομένως να ήταν νέες και αμήχανες λόγω απειρίας. Ίσως και εμείς σαν επιβάτες να βοηθούσαμε με έναν ενθαρρυντικό λόγο ή έπαινο αν είναι κατάλληλο.

Έχω τις επόμενες μέρες 3 πτησεις σε business και στις 3 μου εμφανίζει το ίδιο μενού που για μένα είναι άθλιο γευστικά.
Από τα ειδικά γεύματα, τι θα προτιμούσατε;

VLML (Vegetarian Ovo-Lacto). Συμπεριλαμβάνει γαλακτοκομικά ή αυγά, αλλά όχι κρέας.

Έχω τις επόμενες μέρες 3 πτησεις σε business και στις 3 μου εμφανίζει το ίδιο μενού που για μένα είναι άθλιο γευστικά.
Από τα ειδικά γεύματα, τι θα προτιμούσατε;
Παλιά το SEA FOOD μου άρεσε. Όχι όμως σε πρωϊνη πτήση...
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει προς το χειρότερο.

Αν το μενού δεν έχει τοματίνια κονφί, συκομαΐδα, κριθαρότο με σαφράν και γκανάς με fair trade σοκολάτα, εγώ δεν το αγγίζω πάντως. Προχθές τους γύρισα πίσω τη μαλαγουζιά που μου σέρβιραν, επειδή στη μύτη της δεν είχε νότες εσπεριδοειδών αλλά καβουρδισμένου γιασεμιού.

Σταμάτα βρε σατανά :mrgreen:

Ας το παραδεχτούμε: τα «τοματίνια κονφί» στο μενού της μπίζνες είναι ό,τι ήταν η πατατοσαλάτα στην economy τη δεκαετία των 00's.

Last edited by a moderator:
“Bar in the clouds” buy on board από την Aegean (προς το παρόν) σε πτήσεις που εκτελούνται από και προς HER, KLX & LIL που τις ονομάζουν «υβριδικές» (κάτι μεταξύ scheduled & charter φαντάζομαι)

Εδώ περισσότερα.

Για να δούμε αν και ποτέ θα επεκταθεί και στο υπόλοιπο δίκτυο.

Η επέλαση του low cost συνεχίζει.