Η πρώτη πτήση μας !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
h proti moy ptisi htan se ilikia 5 eton apo ath - skiathos-ath me to short ths oa. :D

Den 8iamame k polla gia na perigrapso ka8os pane para polla xronia apo tote.Pantos sthn prosgeiosi ta autia moy ponagan fobera k o 8oribos apo toys elikes htan ekofantikos.

H prwth mou pthsh htan me ena Boeing 707 ths OA to 1971. Hmoun 6 etwn kai apo oti mou exoun pei, o pateras mou apofashse na mas steilei stin Ellada me to aeroplano anti gia ta yperokeania ths Greek Line pou eginan palioshdera kapoia xronia meta!

τριών μηνών μωράκι ήμουν δεν θυμάμαι το αεροπλάνο τον τύπο , με iberia και πηγαίναμε για βαρκελώνη και από εκεί στο κιχον :D :D :D

Στην 1η μου πτήση ήμουν 40 ημερών, οπότε δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα! Από τους γονείς μου ξέρω ότι ήταν με OA στο δρομολόγιο ATH-AXD, καλοκαίρι του 1982, μάλλον Αύγουστος. Ξέρει κανείς με τι α/φ πετούσε τότε η ΟΑ για AXD? Από προσωπικές εμπειρίες θυμάμαι κυρίως πτήσεις ATH-AXD και ATH-SMI με 737 (δε θυμάμαι αν ήταν 732 ή μεταγενέστερα) πριν μπουν τα ATR στη Σάμο, καθώς και τα 732 για AXD που έτρεμαν σαν... mixer!!!

Και εγώ κάπου 40 ημερών ήμουν όταν πέταξα Ελληνικό-Χανιά με ΟΑ..
Και επίσης έχω μια σκηνή στο μυαλό μου,σα φωτογραφία από το παλιό αεροδρόμιο του μοναχου όταν μπαίναμε σε ένα αεροπλάνο με ασημένια κοιλια και μαύρη μύτη...(LH 732????)Hmoun mikroteros apo 3 xronwn sigoura!
A και το πρώτο 747 που θυμάμαι ήταν στο ελληνικό ...της Thai!!

Πρωτη μου πτηση αν και αργα,18 ετων ATH-OTP με TAROM Β737-300,κι ετσι μπηκα στο μαγικο κοσμο των πτησεων!! :D

Α, δεν είχε πάρει το μάτι μου αυτό το thread.
Έσπευσα να πάρω τηλέφωνο τη μάνα μου να ενημερωθώ κι εγώ:
Πρώτη μου πτήση ήταν το Πάσχα 1984 με ΟΑ(φυσικά), ΑΤΗ-SKG σε ηλικία 4,5 μηνών.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη μάνα μου, στη συγκεκριμένη πτήση ήπια για πρώτη φορά νερό στη ζωή μου!

Πρώτη μου πτήση: 6/2001, Aθήνα-Παρίσι-Αθήνα με AF. Από τότε απλά ερωτέυτηκα την ιδέα του aviation :D .

Την πρώτη μου πτήση (απ' ότι μου έχουν πεί) την έκανα 10 μηνών με Cyprus Airways απο Αθήνα για Πάφο... :oops:

Αθήνα - Λήμνος
Μάιο ή Ιούνιο 1980. Λίγες μέρες αφού γεννήθηκα και θέλω να ελπίζω ότι ήταν με YS11.