Η πρώτη πτήση μας !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
αλήθεια στο LGAV βλέπουμε καθόλου 747; ή όποτε και αν τύχει;

anno1978, τo θέμα μας εδώ είναι "Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΜΑΣ !!!" :wink:

koryfaio thema!!!

Loipon, prwth pthsh to 2000, Ellhniko - Heathrow... Kolhmenos me ta aeroplana apo mikros alla den eixe tyxei na mpw oyte kan gia eswterikh pthsh. Etyxe omws sta 22 kai de kratiomoyn :-)

Apogeiwsh soyroypo me Cronus kai synnefa. Peripoy 10 lepta meta thn apogeiwsh eixe nyxtwsei teleiws ALLA koitontas ejw apo to parathyro mporoysa na dw keraynoys mesa sta synnefa (emeis eimastan arketa panw apo ta synnefa etsi? :-) ). Eskage mple kai ejaplwnotan mesa sta synnefa. (oxi den htan ta fwta toy aeroplanoy).

Heathrow on hold gia kana 15-20lepto. Meta arxise h kathodos. Prwto strwma nefos, vroxh 2o strwma nefos, 3o strwma nefos (re paidia poy einai to edafos?) , vroxh,..., Nosto strwma nefoys kai prosgeiwsh me psilh vroxh. (Se metagenesteres pthseis, prospathontas na travhjw video th proseggish kai sygkekrimena to shmeio opoy katharizoyn ta synnefa kai vlepeis to edafos exw metrhsei 8 strwmata synnefa...kai telika prosgeiwthikame me elafria omixlh! gmt&^$"*£&"*^)

H pragmatikh super prwth fora omws htan 09/2003 me Olympiakh, Venizelos Heathrow me piloto kapoion kyrio Negroponth, kalh toy wra...25 xronwn Gaidoyri tote, zhthsa na paw sto cockpit!!!!!!! Kai oxi mono ayto....me afhsane kiolas :-) (pros megalh moy ekplhjh giati htan meta to 9/11 kai de perimena na moy to epitrepsoyn) Otan mphka sto cockpit epatha plaka...to theama mesa kai ejw htan apisteyto...Efyga polles erwthseis argotera kai me varia kardia poy tha eprepe na arkestw sto theama apo to parathyro moy prwth thesh pisw apo th mesaia ejodo :-)

Proti ptisi.... to 1981 se ilikia 5 xronon apo ATH gia CFU me to aksexasto kai panta agapimeno 727.

Afto pou mou exi mini xaraktiristika itan ta xelidonopsara stin tapetsaria tou aeroplanou!

Logo doulias ton gonion mou pigename sixna kerkira kai thimame panta prosexa ti tapetsaria! An den kano lathos tin idia ixan kai ta 707/720.

Kai panta ithela na mas katevasoun apo ti skala stin oura tou 727 gia na ime konta stous kinitires!

Those were the days :)

Πρώτη πτήση που θυμάμαι (έχω και μερικές...ώρες πτήσης ως βρέφος 8) ) πρέπει να ήταν 1982-83. LGAT-LGLM (Ελληνικό-Λήμνος) με ένα από τα αξέχαστα Β737-200. Μ' έπιασε νοσταλγία τώρα...Μισό λεπτό, θα ψάξω για παλιές φώτο των Β732...

:) :) :)

Φώτο από το 1980

Κοιτάξτε ρε παιδιά πόσο καθαρό φαίνεται!!

Ωραίες εποχές...

3 χρονών με Cyprus Airways,με A310 αν θυμάμαι καλά γιατί το έιδα αργότερα,από το περιοδικό της CY(μου το'δωσε ο κυβερνήτης όταν μπήκα στο πιλοτήριο).(απο μικρός κόλλησα τον ιό των αεροπλάνων) :lol:

Eτοιμαστειτε να...υποκλιθειτε!

!957:Αθηνα -Ιωαννινα με DC-3.Καθομουν πισω-πισω και σε μια αναταραξη η ιπταμενη συνοδος "εφαγε" ενα τραμπακουλο στο galley...Εβγαλε απο την τσαντα της κατι καλλυντικα και εβαφε το κουτελο της για να μη φαινεται το σημαδι και το ζητησα κι εγω απο τον πατερα μου να το βαζω στα γονατα που γρατζουναγα στα γηπεδα για να γινονται καλα...

η πρώτη μου πτηση μου ήταν το 03 με Α3.

Αθηνα-Κων/πολη.
το πρώτο αεροπορικο ταξίδι σαν group leader αλλά και σαν επιβάτης,
επιβιβαζόμαστε κι όλα καλά, κατα την απογείωση μια κυρία απο το γκουπ μου, μου πιανει το χερι και λέει οτι φοβάται τα αεροπλανα κι οτι θα ήθελε να την ηρεμω με το να της μιλάω.καπου εδώ είναι το πρώτο φαουλ, αμέσως ερχεται το δεύτερο, καποιες αναταραξεις που με φοβίζουν, παρατηρω τους αλλους επιβάτες οι οποιο είναι σχετικά χαλαροί, ηρεμώ με αυτή την εικόνα στο μυαλο μου αλλά από καπου ακούγεται οτι "γιατί κουνάει ?θα πέσουμε???", καπου εδω η γλυκια κυριουλα μ εχει σχεδόν αγκαλιάσει και συγχρόνως κανει την προσευχη της αρκετα δυνατα για να σπείρει ακόμα περισσότερο τον πανικό.
ευτύχως οι αναταραξεις σταμάτησαν και οι αεροσυνοδοι ανελαβαν δράση.
το χειρότερο στην όλη υπόθεση ήταν οτι λόγω ιδιοτητας δεν μπορούσα ούτε να εκφρασω τον φόβο μου ...

Οχι να το παινευτω αλλα ταξιδευω απο την γεννηση μου σχεδον, λογω δουλειας του πατερα μου. Γεννημενος στο Big Apple, πρεπει να μπηκα σε αεροπλανο μολις ενος χρονου περνωντας τον Ατλαντικο με κανα 747 της Ολυμπιακης. Μιλαμε για 1979-1980.
Παντως αυτο που μου ερχεται στο μυαλο, σαν πρωτη εμπειρια, δεν ειναι καποιο αεροσκαφος αλλα το τεραστιο (για τα ματια μου τοτε) αεροδρομιο της Jeddah, το King Abdulaziz?! Απο την πτηση παλι δεν θυμαμαι τιποτα. Μονο τα σπαθια της σημαιας τους. Ηλικια? 4-6.
Ε, μετα μετακομισαμε στο Βερολινο (Ανατολικο τοτε) και πηγαινοερχομασταν με την Interflug και τα καινουργια της Α310. Εμπειριες απο τις πτησεις αυτες? Απλα φανταστειτε ενα παιδακι, σαν εμενα γυρω στα δεκα χρονων, σε ενα αεροσκαφος με το πολυ 20 ατομα μεσα. Οτι το εκανα παιδικη χαρα δεν το συζηταμε. Ο πατερας μου ανηκει στο διπλωματικο σωμα by the way.

Πρώτη καταγεγραμμένη στο σκληρό μου δίσκο ηταν καλοκαίρι του 84-85 5-6 χρονών για LGAT-LGLM με ΟΑ και θρυλικό Skyvan με μικρή επιφύλαξη,εχουν περάσει και 20 χρόνια,πιθανόν πρωτη πτήση να ήταν εκείνο το καλοκαίρι LGEL-LGRP με C-130H της ΠΑ