Η πρώτη πτήση μας !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Χανιά - Ελληνικό το 1986-87 (κάπου εκεί) σε ηλικία 4 με 5 ετών (δε θυμάμαι καλά). Τύπο αεροσκάφους μη ρωτήσετε, δεν έχω ιδέα, αλλά ήταν Ολυμπιακή. Είχαμε πάει διακοπές στην Κρήτη και είχα πρήξει τον πατέρα μου να γυρίσουμε με αεροπλάνο (είχαμε κατέβει Κρήτη με καράβι). Έτσι λοιπόν μου έκανε το χατίρι!!! Έβαλε το αυτοκίνητο στο καράβι, το άφησε, γυρίσαμε οικογενειακώς με αεροπλάνο και πήγε την επομένη στον Πειραιά και το πήρε. Για να μη βιαστείτε να ρωτήσετε "Πως γίνεται ένα παιδι σε ηλικία 4 ετών να ξέρει τι σημαίνει αεροπλάνο", σας λέω ότι τα είχα φάει στη μάπα (με την καλή έννοια) από την ηλικία της 1 ημέρας καθότι μένω στο Καλαμάκι και κάθε φορά που προσγειωνόταν αεροπλάνο τρίζαν τα τζάμια. Ε όπως και να έχει το πράγμα και 4 ετών να είσαι, έχεις απορία να μπείς σε αυτό το θηρίο που βλέπεις απο το μπαλκόνο σου σε απόσταση κάποιων μέτρων!!!

Α ρε πατέρα σ'ευχαριστώ!!!

Κ εγώ στον πατέρα μου χρωστάω την πρώτη πτήση μου. 21 Μαϊου 1994 (Κων/νου κ Ελένης, βοήθειά μας) LGAV-LGIR με το SX-BCG "Φοίβος" 737-200. 16 χρονών τότε, εξ΄ού και οι λεπτομέρειες! Μάλιστα, η προσγείωσή μας στον 27 ήταν... χμμμμ... πώς να το πώ.... shaky & bouncy! Μου είχε κάνει εντύπωση, γιατι ρωτούσα "πατήσαμε? πατήσαμε?" και ο φάδερ έλεγε "όχι, θα το καταλάβεις όταν είναι" και τότε ΜΠΟΥΜ προσγειωθήκαμε.
Επιστροφή την επόμενη μέρα με το SX-BEF "Αίας" Α300Β4 (αλλάξαμε την πτήση μας για να μας κάτσει το Α300...).

seven4seven":ni38jgyb said:
... 21 Μαϊου 1994 (Κων/νου κ Ελένης, βοήθειά μας) LGAV-LGIR με το SX-BCG "Φοίβος" 737-200...

Ψιτ, καμμενο! Κατι δεν παει καλα εδω :P :lol:

Δεν αντεξα! :roll: Θα εσκαγα εαν δεν του την ελεγα! :D

Me LH to 1989 ATH-FRA.... O mikros Tom tote htan 5 xronon! :) Den ksero typo aeroskafous ... sorry!

Μικρός πολλές φορές Αθήνα-Κεφαλονιά.
Για την πρώτη η οικογένεια διίσταται, όταν βγάλουν πόρισμα θα σας πω.

Οι πρώτες αναμνήσεις θολές...

Θυμάμαι εμένα σε ένα 732 ΟΑ να κάνουμε στάση στη Ζάκυνθο και να συνεχίζουμε για Κεφαλονιά (το αεροπλάνο σχεδόν άδειο)...

Όπως επίσης θυμάμαι και αρκετά έντονα, όταν πρωτομπήκα σε 727 ΟΑ για πτήση από ATH-CHQ, εκείνη την ταπετσαρία με τα δελφίνια :shock: :shock:

Είμαι ο πιο πρόσφατος όπως φαίνετε. Η πρώτη μου πτήση ήταν στις 13/09/99 με Α340 των ΟΑ για Λονδίνο. Άργησα λίγο... :D

Νοέμβριος 1977, ΑθΗΝΑ-ΚΑΒΑΛΑ(Αμυγδαλεώνας), Olympic Aw, YS-11 .

Ταξίδι με την μητέρα μου για να βρεθούμε στην κηδεία του παππού μου. Το έχω μπροστά μου. Είχα κάτσει σε παράθυρο δεξιό, πίσω από το φτερό και είχα εντυπωσιαστεί από τις κινήσεις στο φτερό πριν την απογείωση. Αυτό που επίσης δεν θα ξεχάσω ήταν τα καθίσματα. Ύφασμα μαλακό (σαν τις πολυθρόνες στα σπίτια), είχαν ένα μπλε electric χρώμα με ασημένια πραματάκια που έλαμπαν σαν στρας.

Μεσα δεκαετίας '70, καλοκαιρι. Χανια-Αθηνα με 727 ΟΑ.
Ενα μουντο απογευμα, με αρκετα γκριζα συννεφα, με τη μητερα μου απο το χερι να ανεβω τη σκαλα που βρισκεται κατω απο την ουρα και στο κατω μερος του 727. Μου εκανε τρομερη εντυπωση οτι τα αεροπλανα ειχαν πορτα και εκει!!! Εδικα οταν πριν την απογειωση, εκλεισε αυτοματα! Φυσικα παραθυρο, κοιτωντας μονο εξω και περιμενοντας την πορτοκαλαδα.
Που να φανταζομουν τι τρελα θα με "εδερνε" τα επομενα χρονια... :roll:

Αθήνα - Λάρνακα και επιστροφή με BAC1-11 της Cyprus Airways το Πάσχα του 1982.

LONDON HEATHROW Ιούλιος 1978 με τον OLYMPIC EAGLE (747-200) των Ολυμπιακών Αερογραμμών!! Αξέχαστο ταξίδι που θα μου το θυμίζει πάντα ο αγαπημένος μου αετός που τώρα ξεκουράζετε στη Γλυφάδα!!