Hellenic Imperial Airways

• Thread starter Thread starter KOSTAS AGQ
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
flesland":1v7ufpi8 said:
Αυτό μού θυμίζει παράγοντα ποδοσφαίρου γνωστό και ως Big ΜC ή Αγαπούλα, που πλήρωνε τους παίχτες του σε μετρητά που έβγαζε από πλαστική σακούλα... :roll: Φαντάζομαι η εταιρεία δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό;

'Η μήπως...
Respect για τον Μάκη :thx: , όσο για το μήπως που αναρωτιέσαι εγώ εύχομαι να είχαν τουλάχιστον μαλακτικό :twisted:

Γενικά, όπως προανέφερε και ο Computerise, ουδεμία έκπληξις. Μάλιστα, η κατάσταση εξελίχθηκε -στο καθαρά αεροπορικό κομμάτι που μας αφορά κι άλλωστε- πολύ χειρότερα του αναμενόμενου.

H πτήση είναι ακυρωμένη (όπως κι όλες οι πτήσεις για Λονδίνο άλλωστε):

Code:
FRI 08JUL11 ATHENS      /LONDON AREA                        *HT 
1 ATH LGW 0725 0925  HT 211 JC CC YC MC LC KC QC SC UC TC#340B E
DEPARTURE ATH TERMINAL   / ARRIVAL LGW TERMINAL S

Ας μου επιτραπεί μια παρατήρηση, σαν ανεξάρτητος παρατηρητής (δεν έχω καμία σχέση με την ΗΙΑ, ούτε εργασιακή ούτε πελατιακή, ούτε ποτέ πρρόκειται ν' αποκτήσω).

Φτάσαμε αισίως στις 122 σελίδες αυτού του topic, για να καταλήξουμε σε κάτι που πολλοί έλεγαν εδώ μέσα από την πρώτη κιόλας σελίδα, ότι η ΗΙΑ ήταν είναι και θα είναι μια μεγάλη ΦΟΥΣΚΑ. Αναξιόπιστη στο θέμα της εργοδοσίας, μεγάλες ανακοινώσεις "θα σας πάμε στο φεγγάρι πριν τον Branson", έλληνες όλου του κόσμου ενωθείτε κλπ.

Πολλοί την κατακεραύνωναν καθημερινά (κάτι παραπάνω ήξεραν), κάποιοι (άμεσα θιγώμενοι, προφανώς) την υπερασπίζονταν με νύχια και με δόντια. Κάποιοι, άτυχοι, διάλεξαν να εργαστούν σ' αυτήν γνωρίζοντας το ποιόν της και μετά βγήκαν και την έκραζαν ανελέητα. Δυστυχώς, κάποιοι, ενώ διάβαζαν συνεχώς τα γραφώμενα εδώ μέσα, αποφάσισαν να δώσουν τα πολύτιμα, πλέον λεφτά τους, για να ζήσουν το αυτοκρατορικό μεγαλείο του ταξιδιού προς την Αμερική. Αυτούς τους τελευταίους, δεν τους λυπάμαι καθόλου γιτί ΗΞΕΡΑΝ που τα έδιναν.

Επειδή προβλέπεται να γραφτούν άλλες 100+ σελίδες για τη ΗΙΑ, πριν καταλήξει η νέα Athens, καλό είναι να μην αρχίσουν οι αντεγκλίσεις "τα λέγαμε, δεν μας τα είπατε, είστε εγάθετοι, κλπ κλπ).

Ένα πούρο το αφήνεις να σβήσει σιγά σιγά, δεν το τσακίζεις σαν τσιγάρο.

Δική σας (η ευθύνη που διαλέξατε να ταξιδέψετε μαζί της).

Κυριε flying Doc,

σ ευχαριστουμε εγω και οι υπολοιποι που διαλεξαμε την εταιρια αυτη για να πεταξουμε, για τα καλα σου λογια.
Ξερεις δεν πανε όλοι ταξιδι για λόγους αναψυχης... όταν πρέπει να πας κάπου οπωσδήποτε - σκέψου ότι μπορεί να είναι επαγγελματικοί λόγοι ή λόγοι υγείας ή άλλοι σημαντικοί λόγοι-και όλα τα εισητήρια είναι 900+ ,ναι ψάχνεις τη φθηνότερη λύση. Και τη στιγμή που βρίσκεις με 599 ναι τα κλείνεις τα εισητήρια.

Δυστυχώς μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχουν την οικονομική άνεση να δίνουν εύκολα 300+ ευρώ ακόμη και αν είναι για σημαντικότατο λόγο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν να ακυρωθεί η πτήση τους, να πετάξουν με πολύ παλιά αεροπλάνα και να ταλαιπωρηθούν.
Επειδή τυχαίνει- για τον ίδιο λόγο που πάω τώρα- να έχω ξαναπάει Αμερική, απλά δεν έτυχε να είναι high season... έχω πάει και με 350 ευρώ.

Εσύ από τα λεγόμενα σου δεν ανήκεις σε αυτούς και δεν καταλαβαίνεις γιατί κάποιος ψάχνει την φθηνότερη τιμή...

Και πάλι σ ευχαριστούμε ... απλά δεν χρειάζεται να κρίνεις κάποιους τους οποίους δεν γνωρίζεις.

Καλή σου μέρα

Κι εμενα παιδια η φιλη μου την επελεξε γιατι βρηκε το εισητηριο στα 208 EUR εναντι των 550 EUR+ που το ειχαν οι αλλες :wall:
Ειναι ανεργη εδω και δυο χρονια και πηγε Λονδινο για επαγγελματικο Interview!
Αν ειξερε σιγουρα οτι θα εκλινε την δουλεια ευχαριστως θα εδινε και 800 EUR,
Μην τρελαθουμε τωρα... ποσοι εχουν την ευκαιρια να πετανε ετσι λεφτα για πλακα κι οταν μαλιστα δεν ειναι για αναψυχη?
Ας μην ειμαστε το τοσο απολυτοι σε καποια πραγματα...

Αγαπητέ Τόλη, επειδή ΔΕΝ ανήκω στην Elite των ταξιδιωτών (αλλιώς θα πετούσα ΜΟΝΟ First Class με Emirates κλπ) κι επειδή ΠΑΝΤΑ πριν γράψω κάτι το ΨΑΧΝΩ, έκανα ένα μικρό πείραμα. Μιας και μίλησες για last minute , έκτακτη ανάγκη μετάβασης στην Αμερική κλπ κλπ, ΕΨΑΞΑ πτήσεις για 11-17/7/2011 , δηλαδή σε 4 μέρες.

Λοιπόν η ΗΙΑ πετάει (ΑΝ ΠΕΤΑΞΕΙ) με 907,79€, η ΒΑ (που ΠΕΤΑΕΙ) με 850,45€ και η Continental με 831€. Αμέσως αμέσως, σου βρήκα δύο ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ εταιρείες που πετάνε ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ από την ΗΙΑ. Οπότε επιχειρήματα του τύπου, δεν έχω λεφτά πάω φτηνα, δεν έχω χρόνο για ψάξιμο κλπ κλπ, ΔΕΝ περνάνε...

Αν έχω άδικο, αντέκρουσέ με με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ....

@ red fly. Η φίλη σου λεφτά έδωσε, Λονδίνο ΠΗΓΕ ?

Και εκτός τούτου, που φυσικά έχετε δίκιο οι δυο προλαλήσαντες, μην ξεχνάμε και τους εργαζομένους. Οι οποίοι μπορεί να ήταν άνεργοι και για μήνες ολόκληρους όσπου να πιάσουν δουλειά στην Imperial. Οπότε, να σκεφτόμαστε λίγο πριν γράψουμε ότιδήποτε.

To θέμα της εργασίας το σέβομαι απόλυτα, αλλά όταν σ' αυτό το forum έχουν γραφτεί συνολικά πάνω από 300 σελίδες σε ότι αφορά την εργασία στον αεροπορικό χώρο, όταν έχουν ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ περιστατικά αναξιοπιστίας από συγκεκριμένες εταιρείες (μια εκ των οποίων και η ΗΙΑ) όσον αφορά το θέμα της αμοιβής και της ασφάλειας των πληρωμάτων (δεν τα λέω εγώ, συνάδελφοί σας τα είπαν, μπορείτε να ψάξετε και θα τα βρείτε), τότε όταν κάποιος πάει συνειδητά να δουλέψει σε μια τέτοια επιχείρηση, είναι απόλυτα υπεύθυνος της επιλογής του. Αν όντως υπάρχει ανάγκη βιοπορισμού ΔΕΝ πάς σ' έναν εργοδότη που έχει καταγγελθεί ως κακοπληρωτής, εγώ αυτό ξέρω.

Αν μη τι άλλο, παρ' ολα τα στραβά που μπορεί να έχει το a.gr, τουλάχιστον προσφέρει αρκετή ενημέρωση σε τέτοια ζητήματα. Το είπα και πριν, θα γραφτούν άλλες τόσες σελίδες για τη ΗΙΑ, οι μεν θα πέσουν να φάνε τους δε, ήδη κατηγορήθηκα ως στυγνός Καπιταλιστής που δεν νοιάζεται για τα προβλήματα των προλετάριων (sic) επειδή έγραψα τη γνώμη μου, που σχηματίστηκε μετά από το διάβασμα 122 σελίδων αρνητικών, κατά βάση σχολίων.

Απάντησα με απτό παράδειγμα ότι υπάρχουν ΦΤΗΝΟΤΕΡΕΣ κι αν μη τι άλλο πιο ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ αεροπορικές εταιρείες από τη ΗΙΑ. Το ότι κάποιος έδωσε 209€ και ΔΕΝ πέταξε γνωρίζοντας το θέμα της αξιοπιστίας της εταιρείας και τώρα βγαίνει και κατηγορεί τους υπόλοιπους ότι έχουν φράγκα και τα σκορπάνε πετώντας με legacy carriers, ενώ πληρώνουν τουλάχιστον την ασφάλεια (όχι μόνο την αεροπορική αυτή καθε αυτή, αλλά και την ψυχολογική, υλική κι ό,τι άλλο θέλτε) είναι σαν τον τουρίστα που πάει συνειδητά διακοπές στη Βαγδάτη και του ανατινάζουν την οικογένεια και μετά βγαίναι και κατηγορεί τους άλλους που δεν τον προειδοποίησαν.

Η Alitalia κοστίζει 761 ευρώ αν και κάνει δύο stops (Ρώμη και Μιλάνο). Αλλά για κάποιον με περιορισμένο budget είναι μια χαρά. Και το σημαντικότερο είναι πως δεν ρισκάρει ακυρώσεις...