Hellenic Imperial Airways

• Thread starter Thread starter KOSTAS AGQ
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ο καιρός θα δείξει... Η Hellenic Imperial δραστηριοποιείται σε μια αγορά που μετά την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α. δεν υπήρχε στην Ελλάδα, οι Η.Π.Α. έχουν μια σημαντική Ελληνική παροικία, και επίσης η HIA εκτελεί και ad-hoc charters κ.τ.λ. και δεν βασίζεται μόνο στο δρομολόγιο της Νέας Υόρκης.

Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να βγάλει συμπέρασμα από την πρώτη μέρα. Όπως και καθετί καινούριο, θέλει τον χρόνο του. Ο χρόνος θα δείξει αν η ΗΙΑ θα εξελιχθεί σε μια εταιρεία που με σταθερά βήματα καθιερώθηκε όπως η Aegean, αν θα γίνει μια αθόρυβη αλλά σωστή εταιρεία όπως η Astra, ή μια ακόμα φούσκα όπως Venus, Princess, Apollo κ.τ.λ.. Στην Ελλάδα οι περισσότερες εταιρείες έτσι κατέληξαν, όμως ίσως οι επόμενοι που επιχειρήσουν να κάνουν κάτι στον χώρο να παραδειγματιστούν από τα λάθη των προηγούμενων και να μην τα επαναλάβουν.

Και το Β747-200 είναι αεροπλάνο που έχει αποδείξει την αξία του και με σωστή συντήρηση μπορεί ακόμα να πετάει με ασφάλεια. Όπως και ένα Α320 ή Α330 ή Β777 αν δεν συντηρείται σωστά, δεν πάει να έχει την super dooper ultra high - tech state of the art τεχνολογία, πάλι μοιραία θα υποκύψει.

Φιλτατε Northwestdc10 πιστευεις οτι ειμαι τοσο αλαζωνας που να θελω να γραφω οτι θελω???Δεν εχουμε αποψη εμεις δλδ η εχει γινει το φορουμ τσιφλικη δικο σας και να μην εκφρασουμε γνωμη???
Λοιπαμε αλλα δεν θα συμμετασχω πλεον εδω με τετοια νοοτροπια ...
Παρακλω τους admins να με διαγραψουνε και ευχομαι καποια στιγμη να μαθετε να αγαπατε πραγματικα την αεροπορια για οτι ειναι.....

Μόλις μπεί ο χειμώνας θα δούμε τι μέλει γίγνεσθαι με την ΗΙΑ..

Τι θα γίνει δηλαδή... το ξανάπαμε, θα πετάει με IL-62 daily στην Πιονγκ Γιάνγκ... τίποτε λιγότερο από το τέλειο για τους Αυτοκράτορες...

γιατί τέτοιος οδυρμός βρε παίδες ; υπάρχει το "υπέρ" αλλά υπάρχει και το "κατά" της όλης ιστορίας που λέγεται HIA..έχουν ειπωθεί τόσα πολλά που πολλές φορές εγώ τουλάχιστον έχω ζαλιστεί και αρχίζω να έχω παραισθήσεις..στα μείον τους σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει εδώ και ΟΧΙ από δική μου εμπειρία , για να μην υπάρχει παρεξήγηση , είναι πως η εταιρεία είναι ανοργάνωτη και "αλλού γι' αλλου"..επίσης ένα μείον είναι ότι πρόκεται για εταιρεία καθαρά ξένω συμφερόντων με ότι αυτό συνεπάγεται..από εκεί και πέρα το θεωρώ σπουδαίο να ξεκινάει πτήση ATH-JFK , άσχετα αν πιστεύω ότι δεν θα κρατήσει για πολύ αυτή η γραμμή , τη στιγμή που ούτε η Olympic Air αλλά ούτε και η Aegean ασχολήθηκαν με τις υπερατλαντικές πτήσεις παρά μπήκαν στη διαδικασία code sharing και καλά έκαναν αφού είναι πιο βολικό..καλό θα ήταν να επαναδραστηριοποιηθούν οι άλλοτε γραμμές της ΟΑ αλλά δεν ειναι εύκολο..μπορεί να 'μαι ρομαντικός αλλά είναι και πρακτικής φύσεως το θέμα..

παράδειγμα που ίσως να ειναι οφφτόπικ ίσως και όχι , έχω πολύ συγγενολόι στη Ν.Αφρική που όποτε είναι να έρθουν Ελλάδα αρχίζουν το ψάξιμο για το πως θα έρθουν και καταλήγουν κατα 70% οι περισσότεροι στην Egypt Air φυσικά με ανταπόκριση στο Κάιρο όπου ανεβοκατεβαίνουν απο Α330 σε Α320..αν υπήρχε λοιπόν η άλλοτε μεταμεσονύκτια πτήση ATH-JNB έστω 2 φορές τη βδομάδα τουλάχιστον τη θερινή σεζόν θα ήταν μια χαρά..υποθετικά λέμε τώρα..νομίζω πως η ΗΙΑ το είχε ξεκινήσει μια εποχή αλλά πήγε στο καιάδα..

τελικά το Α340 ακόμη στο φανοποιείο είναι ;

Αντε, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, σήμερα η 412 είχε 230 επιβάτες! Πάντως για το πρώτο ATH-JFK δεν σηκώνω κουβέντα οτι είχε τα νούμερα που έγραψα, εκτός και αν γράφουν @@ στο loadsheet.... :P

Aγαπητέ mernion, είναι γνωστή και δοκιμασμένη η απόλυτη αξιοπιστία σου. Φυσικά, όποιος έχει να προσθέσει κάτι -με αποδεικτικό στοιχείο- για το αντίθετο, ας το παραθέσει. Ελπίζω να λύθηκαν και οι όποιες απορίες του ανατολικού μπλοκ. Αν κάτι θα έπρεπε να εύχονται εκεί στην αυλή της Αυτοκράτειρας, είναι η αντικειμενική παράθεση γεγονότων που ίσως τους συνεφέρει από πολλές άτοπες ενέργειες/παρεμβάσεις. Εμείς απλά βιηθάμε. Για όσους το αντιλαμβάνονται. Για τους υπόλοιπους υπάρχουν και αλλού Α340 :mrgreen:

δικός σου

Greek Press Office in New York hosts Press Conference by Hellenic Imperial Airways

http://www.youtube.com/watch?v=Tl_If_IzXRM

και

http://www.youtube.com/watch?v=AvsrQ2Ge ... re=related

και

http://www.youtube.com/user/GANP4NEWS#p ... iV-EXpKT-g

Εδώ θα μάθουμε και πόσους επιβάτες μετέφερε η αγαπημένη ...Hellenic Imperial Airways

Καλές και ασφαλείς Πτήσεις και απο μένα ......... Ας αφήσουμε την μιζέρια στην άκρη......

Belavia":cguu89br said:
...Καλά τόσο πουλημένοι είναι εδώ μέσα στην Delta; ...

Εγώ προσωπικά είμαι πουλημένος στην Continental. Α, ναι. Και στην Air New Zealand.