Hellenic Imperial Airways

• Thread starter Thread starter KOSTAS AGQ
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η αυριανή πτήση για LGW λογικά θα γίνει με το LY-SKA της Aurela που ήρθε σαν HT331P από VKO σήμερα (και θα κάνει και ένα ATH-KWI βραδυάτικα)

Η σημερινή πτήση για LGW που ήταν να φύγει στις 7:25 έφυγε με καθυστέρηση, στις 09:35 (λόγω καθυστερημένης άφιξης από KWI).
Με μεγάλη έκπληξη άκουσα τον Κ. Μαυρίκη στο Youtube να ομιλεί για interline agreement της εταιρείας του με την US Airways. Η έκπληξη μου έγκειται στο ότι η US Airways πετά από το LGA ενώ από JFK πετά μόνο για Charlotte και με μία στάση για Dallas,Seattle,Tampa. Ποιο λογικό θα μου ακουγόταν μια συνεργασία με την JetBlue που πετά από JFK και θα είχαν κόσμο από 33 πόλεις του δικτύου της. Αν μάλιστα φτάνανε 2 ώρες ποιο νωρίς στο JFK θα μπορούσανε να μετεπιβιβάζανε κόσμο σε αυτές τις 33 πόλεις.
Συγνώμη αλλά δεν μου φάνηκε λογική αυτή η συνεργασία με την US Airways, εκτός και αν μπορούν να κάνουν interline agreements ΜΟΝΟ με εταιρείες που έρχονται στην Ελλάδα, αλλά και αυτό δεν μου φαίνεται λογικό. Το ότι η Jetblue είναι loco δεν υπάρχει πρόβλημα για interline agreement γιατί έχει συνεργασία με AerLingus, ElAl, Lan, South African Airways, Virgin Atlantic και μετεπιβιβάζει επιβάτες τους. Άσε που η Jetblue πετά από το terminal 5 κτήριο Saarinen (πρώην TWA – το πρωτοποριακό από αρχιτεκτονικής άποψης) και εάν κατάφερναν να μεταφερθούν εκεί από το terminal 1, θα ήταν σκέτη χλίδα.

Η πτήση έφυγε 8.35 από 7.25 που ήταν η κανονική ώρα αναχώρησης. Καλημέρα.

Παρόλο που το ΑΙΑ αναφέρει αναχώρηση στις 8:35 για LGW, στις 8:35 έκαναν πρώτη αναγγελία και άνοιξαν την πύλη, στις 9:00 έκαναν τελευταία αναγγελία. Το α/φ ήλθε από KWI στις 7:55 γι΄ αυτό άργησαν (παλαιά μεγαλεία της ΟΑ346 :( )
Καλό μήνα, καλές πτήσεις.

****Edit****
Διερωτώμαι με τι άδεια από την ΥΠΑ εκτελούν το δρομολόγιο για KWI καθώς την άδεια η ΥΠΑ την είχε δώσει στην αείμνηστη Athens Airways (4/10 - επαναπροκηρύχτηκε 9/10 μάλλον εδώ τους την έδωσαν) την ίδια εποχή είχε δώσει στην ΗΤ άδεια για BEY (κακοχρoνονάχει η νΟΑ που την σταμάτησε) και για DXB που από ότι φαίνεται είναι στα σχέδια της ΗΤ να ενεργοποιήσει το δρομολόγιο. Τέλος τον Μάιο του 2011 η ΗΤ έχει πάρει άδεια από την ΥΠΑ να κάνουν το LED αλλά από ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρονται ή τους έβαλε τρικλοποδιά η Rossiya(κρίμα).

εγώ πάλι ακόμα αναρωτιέμαι που είναι το αεροπλάνο..βάφτηκε..τώρα τι?δεν θα έπρεπε να έχει έρθει?η περιμένουν να στεγνώσει η μπογιά?

Ένα αεροπλάνο έχει κι άλλα πράγματα πλην του βαψίματος. Αλλαγή εσωτερικού, συντήρηση, διαδικαστικά με ΥΠΑ, και ένα σωρό άλλα. Το ότι βάφτηκε δε σημαίνει απαραίτητα και ότι είναι έτοιμο να πετάξει...

...και το αντίθετο ακριβώς. Γιατί αλλιώτικα, πως διάολο θα πετάγανε τα αεροπλάνα της AF;

(πως είπατε; είναι βαμμένα; μπα, εμένα δεν μου φαίνονται. τόση βρώμα, μπα, μάλλον άβαφα θα είναι)
http://www.airliners.net/photo/226577/L/

Kάποιος στην προηγούμενη σελίδα είχε πει αν δεις, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η σημερινή πτήση. Δεν ξέρω βέβαια γιατί την ανάρτησαν στον πίνακα Αναχωρήσεων σε πρώτη φάση.

Προφανως ο ΑΙΑ δεν ειχε ενημερωθει οτι η σημερινη πτηση 3/7 εχει ακυρωθει και εχει μεταφερθει για αυριο 4/7 με ωρα αναχωρήσης 02:00
γι'αυτο την εμφανιζει ακομα ο πινακας αναχωρησεων, σε καθυστέρηση...
Το ειχα γραψει παντως και παραπανω οπως ειπε ο φιλος "theoz77"