Hellenic Imperial Airways

Όσες επιφυλάξεις και να έχω για την εταιρεία, αυτό δεν μετριάζει την χαρά μου και τις ευχές μου για την καλή και επιτυχημένη έκβαση του δρομολογίου.
Όσο για όλους αυτούς τους Ευρωπαϊστές εδώ μέσα, εγώ προτιμώ να πετάξω 10 ώρες κατευθείαν παρά 13 μέσω άλλης πόλης και να φάω τα άνοστα φαγητά τους.
Τέλος είναι ντροπή μας η πρωτεύουσα μας να μην συνδέεται με την JFK μέσω τοπικής εταιρείας με ντόπια πληρώματα. Εκτός και αν αισθανόμαστε υπερήφανοι που ακολουθούμε το παράδειγμα των Βαλκανικών πρωτευουσών που δεν έχουν τοπική σύνδεση με την JFK εκτός των Βελιγραδίου και Ζάγκρεμπ που η Swift Air τις ενώνει με το Σικάγο.
Μπορώ να καταλάβω την πικρία μερικών ατόμων που εργάσθηκαν μαζί τους και δεν πληρώθηκαν αλλά ήταν δική τους επιλογή, δεν καταλαβαίνω όμως να χαιρόμαστε αυτή η εταιρεία να κλείσει. Τι καλό θα κάνει σε εμάς εκτός και αν έχουμε συμφέροντα σε άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Belavia":ym5p02l8 said:
εκτός των Βελιγραδίου και Ζάγκρεμπ που η Swift Air τις ενώνει με το Σικάγο.

Αυτό πάλι πως προέκυψε? Υπάρχει κάποιο link, κάποιο timetable, κάτι τέλοσπάντων?

Belavia":1i2879dy said:
Όσες επιφυλάξεις και να έχω για την εταιρεία, αυτό δεν μετριάζει την χαρά μου και τις ευχές μου για την καλή και επιτυχημένη έκβαση του δρομολογίου.
Οι ευχές είναι ολονών μας,αλλά η συγκεκριμένη εταιρεία δέν μάς έχει δώσει δείγματα συνεπείας στην τήρηση άλλων δρομολογίων

Όσο για όλους αυτούς τους Ευρωπαϊστές εδώ μέσα, εγώ προτιμώ να πετάξω 10 ώρες κατευθείαν παρά 13 μέσω άλλης πόλης και να φάω τα άνοστα φαγητά τους.
Τί σε κάνει να πιστεύης πως τα φαγητά τής HIA θα είναι νόστιμα;

Τέλος είναι ντροπή μας η πρωτεύουσα μας να μην συνδέεται με την JFK μέσω τοπικής εταιρείας με ντόπια πληρώματα.
Αν πρόσεξες,στο διαφημιστικό φυλλάδιο τής HIA γράφει ότι "πετάμε ξανά γιά Αθήνα από Νέα Υόρκη"
Το "τοπικό" τής εταιρείας πού το τοποθετείς;

Μπορώ να καταλάβω την πικρία μερικών ατόμων που εργάσθηκαν μαζί τους και δεν πληρώθηκαν αλλά ήταν δική τους επιλογή, δεν καταλαβαίνω όμως να χαιρόμαστε αυτή η εταιρεία να κλείσει. Τι καλό θα κάνει σε εμάς εκτός και αν έχουμε συμφέροντα σε άλλες αεροπορικές εταιρείες.
Εγώ δέν μπορώ να καταλάβω την επιμονή σου να θεωρής αυτήν την εταιρεία σοβαρή,όταν τα ίδια τα έργα της αποδεικνύουν το αντίθετο...

Flying Doc κινδυνεύουμε να είμαστε εκτός θέματος αλλά αφού το ζήτησες.

http://exyuaviation.blogspot.com/2011/0 ... ights.html

Όσο για τον Hastaroth θα σχολιάσω ότι αφού η διαφήμιση απευθύνεται στους Έλληνες της Νέας Υόρκης τι θα έλεγε σας <επιστρέφουμε στην Νέα Υόρκη από την Αθήνα……..> :D
Όσο για τα φαγητά της ΗΙΑ δεν γνωρίζω αλλά στην Αθήνα θα τα προμηθεύεται από Ελληνικό Catering άρα παρασάγγας νοστιμότατο από κέντρο βόρειο Ευρωπαίο catering. Εκτός και εάν προμηθεύεται από το Μπαχρέϊν οπότε τότε σίγουρα να την αποφύγουμε. Της Gulf το catering είναι άγευστο. Όσο για την JFK και cheeseburger να μας δώσει μια χαρά γευστικότατα είναι της Αμερικής τα κρέατα.
Δεν θέλω να δικαιολογήσω την εταιρεία γιατί δεν έχω καμία σχέση μαζί τους, αλλά δεν ξέρουμε τι πόλεμο της κάνουν τα εδραιωμένα συμφέροντα στην Ελλάδα. Εάν κρίνουμε από εδώ μέσα τον πόλεμο που της κάνουν, ποιος μου λέει ότι κανένα τουριστικό γραφείο / πρακτορείο δεν της κόβει εισιτήριο γιατί έχουν συμφέροντα αλλού.
Δεν έχεις κανένα codeshare …..άμα έχεις και τον πόλεμο των μεσαζόντων άντε να κάνεις προκοπή. Άμα μόνο από το διαδίκτυο περιμένεις να κόψεις εισιτήριο, τότε την πάτησες. Σίγουρα ποντάρουν στην ομογένεια και την καλοκαιρινή της επιστροφή στην πατρίδα. Τώρα για αργότερα και εγώ φοβάμαι ότι δεν θα αντέξουν γιατί δεν έχουν δίκτυο, εάν η ομογένεια είναι αρκετή να τους υποστηρίξει και εάν κάνουν κάποιο Αμερικανικό codeshare για να μαζέψουν κόσμο από Βοστώνη και Σικάγο, αυτό θα είναι επιτυχία.

εγω παρολες τις επιφυλαξεις μου ευχομαι ειλικρινα τα δρομολογια να ξεκινησουν καλα, να ειναι απολυτως επιτυχημενα, να σταθεροποιηθει στη γραμμη ολο το χρονο και οχι μονο 3 εβδομαδες και επισης να ανοιξει και απευθειας γραμμη και με Σικαγο, Γιοχανεσμπουργκ, Αυστραλια και οπου αλλου θελουν.

απο εκει και περα απορω πως ολοκαινουργια μελη με μολις 2-3 δημοσιευσεις προλαβαν και διαπιστωσαν κλιμα εμπαθειας εναντιον της εταιριας σε βαθμο που διαμαρτυρονται κιολας...και μαλιστα στο παρον thread ειναι φαινομενο συχνο στο παρελθον. περιεργο...

Belavia":vfn6xc1r said:
Σίγουρα ποντάρουν στην ομογένεια και την καλοκαιρινή της επιστροφή στην πατρίδα.

Χωρίς να το γνωρίζω με στοιχεία, πιστεύω ότι είναι λίγο αργά για να βασιστεί η εταιρία στην επιστροφή για τις καλοκαιρινές διακοπές της ομογένειας στην Ελλάδα. Διανύουμε ήδη τις τελευταίες μέρες της άνοιξης και οι περισσότεροι από τους επιβάτες θα έχουν κάνει τις κρατήσεις τους για τις καλοκαιρινές τους πτήσεις με αποτέλεσμα όσο και να ενθουσιάζονται στην ιδέα μιας ελληνικής εταιρίας για Αθήνα, αυτή την περίοδο να μην μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.
Παρόλα αυτά και εγώ θα ευχηθώ ό,τι καλύτερο σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Καλημέρα σε όλους!
στο worldspan μπορεί κάποιος να κάνει κράτηση και να εκδόσει εισιτήρια για JFK!
δείχνει ότι οι πτήσεις θα εκτελούνται με Α340!
Μακάρι τούτη την φορά να ευδοκιμήσει η προσπάθεια!

Belavia":pycyco5w said:
Τέλος είναι ντροπή μας η πρωτεύουσα μας να μην συνδέεται με την JFK μέσω τοπικής εταιρείας με ντόπια πληρώματα. Εκτός και αν αισθανόμαστε υπερήφανοι που ακολουθούμε το παράδειγμα των Βαλκανικών πρωτευουσών που δεν έχουν τοπική σύνδεση με την JFK εκτός των Βελιγραδίου και Ζάγκρεμπ που η Swift Air τις ενώνει με το Σικάγο.

Eπιγραμματικά, γιατί έχουν ξανασυζητηθεί αλλά μερικοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν...

1. Εγώ δεν έχω καμμιά χαρά ούτε μεγάλη ούτε καν μικρή... συνήθισα στις χαρές... χαίρομαι συνέχεια όταν πετάω μαζί τους με τις πολυδιαφημιζόμενες τακτικές τους πτήσεις στην Καζαμπλάνκα , στη Τζέντα, στο Μάντσεστερ, στο Γιοχάνεσμπουργκ... ε πόσο πια άλλο να χαρώ? Συνήθισα στα Αυτοκρατορικά μεγαλεία... νισάφι πιά...

2. Μωρέ κι εγώ θα ήθελα να πετάω στον ξύπνιο μου κατευθείαν για παντού, αλλά προς το παρόν παντού απευθείας πετάω μόνο στα όνειρά μου... αν κάποιος πιστεύει στα σοβαρά ότι η συγκεκριμένη εταιρία θα κάνει τακτικές εταιρίες στα πέρατα του κόσμου ας γυρίσει πλευρό κι ας σκεπαστεί... εγώ μέχρι να αρχίσει τακτικές πτήσεις για παντού, θα βολευτώ με τα 13ωρα της LH και της ΒΑ... είναι μιζέρια το ξέρω αλλά τι να κάνω ο έρμος...

3. Προσωπικά καμιά ντροπή δεν αισθάνομαι που Ελληνική εταιρία δεν συνδέει την Ελλάδα με την Αμερική, την Κίνα και την Αυστραλία... αν κάποιοι άλλοι αισθάνονται ντροπή, που μια μικρή χώρα δεν μπορεί να έχει μια μεγάλη εταιρία που να κάνει διηπειρωτικά ταξίδια, να βάλουν ή κόσκινο ή ρεφενέ να ανοίξουν δικιά τους... εδώ δεν ξέρουμε αν αύριο θα υπάρχουν όβολα να την βγάλουμε οι ντροπές για τα απευθείας ταξίδα μας μαράνανε...

4. Άσχετο αλλά από που προκύπτει ότι η παγκοσμίου φήμης Swift Air έχει έδρα τα Βαλκάνια? Και επίσης από που προκύπτει ότι οι πτήσεις θα είναι τακτικές και όχι καλοκαιρινές αρπαχτές σαν κι αυτές που θέλουν να κάνουν οι Αυτοκράτορές μας?

5. Ούτε πικρία, ούτε προσωπικά έχω με τους αγαπημένους Αυτοκράτορες μια που δεν έχω καμιά σχέση με τον χώρο, όπως καμιά σχέση δεν θέλω να έχω με παραμύθια και αρπαχτές... μου φέρνουν αλλεργία... όταν βλέπω μια εταιρία να έχει τρισήμιση υπέργηρα 742 αραγμένα επί χρόνια στο Βενιζέλος και να τα χρησιμοποιεί μόνο σε σεισμούς λιμούς λοιμούς και καταποντισμούς ενώ κάθε χρόνο κάνει βαρύγδουπες ανακοινώσεις για άνοιγμα πτήσεων στα πέρατα του κόσμου τότε, αν είμαι στα σοβαρά μου κουμπώνομαι κι αν είμαι στα κέφια μου ξεκαρδίζομαι στα γέλια...

6. Αυτά με τον πόλεμο των ντόπιων συμφερόντων ενάντια στους Αυτοκράτορες ομολογώ πως έχουν κάποια βάση... το είχα μυριστεί εγώ, ότι ο υπερπράχτορας με το κωλόσκυλο είναι πίσω από όλα αυτά αλλά είπα... computerise μην μιλάς το κόμμα έχει πάντα δίκιο!! Υπόσχομαι στο επόμενο πραχτορικό μου σενάριο με τους συντρόφους να βάλω και μια τζούρα Αυτοκρατορικής ίντριγκας... ούτως ή άλλως η εταιρία παραμύθι μανάβης είναι ας το εκμεταλλευτούμε βγάζοντας και λίγο περισσότερο γέλιο...

Για να είμαι ειλικρινής, οι μόνοι που μπορώ να δω να ωφελούνται από την περίτωση να πετάξει στα αλήθεια είναι οι handler,Engineers,staff(εφόσον πληρώνονται).
Αν θέλουμε να το δούμε αντικειμενικά ο επιβάτης πετάει αρκετά ποιο αξιόπιστα με τις υπάρχουσες εταιρείες..
Όχι όμως ότι είναι και ακατόρθωτο να μπουνε σε σειρά.. Απλά θέλει πολυυυυυύ δουλειά ακόμα.

Παντως οι εκπαιδευσεις τησ καμπινας εχουν ξεκινησει.Ειδωμεν παιδες ειδωμεν. :?: :?: :?: