Παιδιά επειδή δεν ευκαιρούσα δεν κατάφερα να πάω να πάω το DJ-X3.Έχω μαζέψει μερικά λεφτά παραπάνω και σκεφτόμουνα να πάρω αυτό εδώ http://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=761 που το είχα βάλει στο μάτι πριν καιρό αλλά δεν είχα τα χρήματα.Θέλω να ρωτήσω δυο πραγματάκια.1)Με αυτό το σκάνερ που πιάνει και τηλεοπτικές συχνότητες θα μπορώ να πιάνω και τις ηχητικές συχνότητες που πιάνουν τα απλά σκανεράκια?Δηλαδή θα πιάνω αεροπορικές συχνότητες,πλοίων κλπ?2)Θα πιάνω τηλεοπτικές συχνότητες απ'όλο το κόσμο ή μόνο από ελλάδα?Δηλαδή θα πιάνω τηλεοπτικές εκπομπές και από άλλες χώρες ή μόνο από ελλάδα?
Σας ευχαριστώ
Ρε παιδιά πείτε μου λίγο,είναι σημαντικό με το IC-R3 με εύρος συχνοτήτων: από 0.495 έως 2450.095 MHz και διαμορφώσεις: FM, AM, WFM, AM-TV, FM-TV θα πιάνω τις "κλασικές" ηχητικές συχνότητες που πιάνουν τα απλά σκανεράκια(αεροπορικές,πλοίων,υπηρεσιών κλπ)?Δεν ξέρω ποιες ακριβώς είναι οι αεροπορικές και λοιπές συχνότητες και επομένως δεν ξέρω αν τις πιάνει το μοντέλο που θέλω να πάρω.Πείτε μου λίγο δεν μπορεί να μην ξέρετε.Είμαι στο τσακ να πάω να το πάρω
Αν πιάνει τις συχνότητες και τις διαμορφώσεις που αναφέρεις, σε καλύπτει απόλυτα όσον αφορά airband, police band, marine klp. Βεβαιώσου μόνο ότι στην airband έχει βήμα 8,33 kHz.
Αυτό εδώ είναι το λινκ από την ιστοσελίδα του προϊόντος.Εκεί έχει κάποιες πληροφορίες για αυτό και αναφέρει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.Επειδή δεν ξέρω και πολλά από σκανεράκια δεν πολυκαταλαβαίνω http://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=761
Καταλαβαίνεις βλέποντάς το αν το έχει αυτό το βήμα που λες?
Από αυτά που φαίνονται στο λινκ που έδωσες δεν φαίνεται να έχει βήμα 8,33kHz.
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να συντονίσεις κάποιες airband συχνότητες αλλά όχι όλες.
Γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στο κατάστημα για να είσαι σίγουρος;
Πάντως, αν θέλεις την άποψή μου, αν το μόνο που θες είναι να ακούς airband, marine κλπ, το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι πολύ πάνω από τις ανάγκες σου (και πανάκριβο...).
Βασικά στην αρχή έλεγα ότι θέλω ένα απλό σκανεράκι που να πιάνει συχνότητες αεροπορικές,πλοίων,υπηρεσιών κλπ αλλά μετά όταν είδα αυτό το μοντέλο μου άρεσε πολύ γιατί θα έπιανα και τηλεοπτικές συχνότητες εκτός των άλλων.Αλλά αν είναι να έχω πρόβλημα με τις ηχητικές(που είναι αυτές που με ενδιαφέρουν περισσότερο) τότε οκ πάω πάσο.Εσύ ποιο θα μου πρότεινες να πάρω ώστε να πιάνει όσο το δυνατόν περισσότερες(αν όχι όλες) ηχητικές συχνότητες υπάρχουν?Πέραν από τις αεροπορικές ενδιαφέρομαι και για πολλές άλλες συχνότητες και θέλω ένα μοντέλο που να πιάνει το μεγαλύτερο δυνατό εύρος συχνοτήτων.Το οικονομικό δεν παίζει μεγάλο παράγοντα καθώς έχω μαζέψει μερικά χρήματα και μπορώ να αγοράσω και ακριβό μοντέλο.
Και μια άλλη ερώτηση.Με το IC-R3 θα πιάνω και τηλεοπτικές συχνότητες και από άλλες χώρες ή μόνο από ελλάδα?
Σαν νέος στο κόλπο, έχω βάλει σκοπό να αγοράσω ένα σκανέρ. Θα ήθελα μια βοήθεια. Ποιο μου προτείνετε για αρχή (να είναι και φθηνό άλλα και καλό, μιας και ο μισθός μου δε είναι και ο καλύτερος)