Frequency scanner / AirBand

GEM:
Βεβαιώσου μόνο ότι στην airband έχει βήμα 8,33 kHz.

Βήμα 8,33KHz;Που το βρήκατε αυτό το πράμα και σε τι μπορεί να χρησιμεύει; :?
Συνήθως το βήμα είναι στα 5KHz.Μήπως είναι κάτι άλλο τα 8,33KHz και το μπερδεύεις;

Δεν μπερδεύω τίποτα.
Σχετικά με το 8.33kHz channel spacing και που μπορεί να χρησιμεύει...
http://www.eurocontrol.int/vhf833
Και για όσους δεν βαριούνται το διάβασμα και θέλουν να εμβαθύνουν;
http://www.eurocontrol.int/vhf833/galle ... _Issue.pdf
(αν βαριέστε να το διαβάσετε όλο δείτε τις σελίδες 56 και 72)

Για όσους ρωτάνε τι σκανεράκι να αγοράσουν, εγώ έχω το AR-108 και την κεραία SRH789 (την οποία αγόρασα μετά από κριτικές που διάβασα σε αυτό εδώ το θέμα), από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος (είναι και φθηνά ;) ).
Για άλλα μοντέλα δεν μπορώ να βοηθήσω.Άλλα μέλη έχουν πει τις εμπειρίες τους σε αυτό το thread.

GEM":ilt1drjt said:
Δεν μπερδεύω τίποτα.
Σχετικά με το 8.33kHz channel spacing και που μπορεί να χρησιμεύει...
http://www.eurocontrol.int/vhf833
Και για όσους δεν βαριούνται το διάβασμα και θέλουν να εμβαθύνουν;
http://www.eurocontrol.int/vhf833/galle ... _Issue.pdf
Τελικά λέω να πάω στην αρχική μου επιλογή και να πάρω το Alinco DJ-X3 για να μου μείνουν και τα υπόλοιπα χρήματα :D
Είδα ότι το έχουν πολύ από εδώ μέσα και είναι ευχαριστημένοι.Θα πάρω και τη τηλεσκοπική SRH-789 της Diamond.Θα πάω αύριο.Την τηλεσκοπική κεραία θα τη βάλω μόνος μου ή θα μου τη βάλουν εκεί?Αυτό το μοντέλο έχει το βήμα 8.33 kHz?

Αν μπορείς να βιδώσεις και να ξεβιδώσεις μία λάμπα, τότε μπορείς να βάλεις την κεραία μόνος σου ;)

Από περιέργια έψαξα λίγο στο internet και βρήκα για το Alinco αυτό:

"Steps: 5/6.25/8.33/10/12.5/15/20/100 kHz".

Φυσικά κάποιο από τα μέλη που το χρησιμοποιεί μπορεί να στο επιβεβαιώσει.

z_pilot":1caphgij said:
.Θα πάρω και τη τηλεσκοπική SRH-789 της Diamond.

Πολυ καλη επιλογη. 50% αυξηση στην αποδοση θα δεις! Οσο για το Χ3 να, εχει τα βηματα των 8,33 και (απο χρηστες που ξερω, μιας κ εγω εχω το Χ-7) ειναι ενα παρα πολυ καλο σκανερακι.

seven4seven":hvqq26uz said:
z_pilot":hvqq26uz said:
.Θα πάρω και τη τηλεσκοπική SRH-789 της Diamond.

Πολυ καλη επιλογη. 50% αυξηση στην αποδοση θα δεις! Οσο για το Χ3 να, εχει τα βηματα των 8,33 και (απο χρηστες που ξερω, μιας κ εγω εχω το Χ-7) ειναι ενα παρα πολυ καλο σκανερακι.
Ωραία :D
Αύριο το πρωί θα πάω να το πάρω.
Ρε παιδιά τελικά με τις νέες νομοθετικές διατάξεις χρειάζεται να βγάλω άδεια για το σκανεράκι?Μη μου πείτε ότι όλοι εσείς έχετε άδεια?Δε πιστεύω να μπουκάρουν στο σπίτι μου καμιά μέρα να με μπαγλαρώσουν?Μπορούν να μας εντοπίσουν?

Μπορούν αλλά αν το κάνουν δε θα ξέρουν που να πρωτοπάνε.Μην ανησυχείς πάντως.Όσο δεν παρακωλύεις τις επικοινωνίες δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.Το δικό μου το έχω περάσει από χώρες όπου η ακρόαση απαγορεύεται (π.χ. στο Βέλγιο πολλές φορές), το έλεγξαν, με ρώτησαν τι είναι και μου το έδωσαν πάλι.Απλά όταν είσαι κοντά σε ασφάλειες αεροδρομίων κτλ χαμήλωσέ το λίγο... ;)

mimithem":3c3u24ec said:
Απλά όταν είσαι κοντά σε ασφάλειες αεροδρομίων κτλ χαμήλωσέ το λίγο...
Πάρε ένα ζευγάρι διακριτικά ακουστικά: θα ακούς καλύτερα σε θορυβώδες περιβάλλον και δεν θα προκαλείς.

Σχετικά με αυτό που ρώτησε ο z_pilot: Με βάση το άρθρο 24 του Ν.3431/2006 υποτίθεται ότι θα εκδοθεί ΚΥΑ για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης της άδειας. Από όσο ξέρω, τέτοια ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί, άρα δεν υπάρχει τρόπος να αποκτήσεις άδεια. Υπάρχει μόνο ένα "παράθυρο" που βασίζεται στις εξαιρέσεις από το νόμο (άρθρο 1, παράγραφος 2).

Παιδιά βοήθεια.Πήρα το alinco dj-x3 με τη τηλεσκοπική SRH-789 αλλά επειδή δεν έχω ξαναασχοληθεί με σκανεράκια δεν έχω ιδέα.Δυσκολεύομαι να το χειριστώ.Το άνοιξα και έψαξα τυχαία συχνότητες αλλά μόνο μια συχνότητα που μιλούσαν κάτι άνθρωποι έπιασα.Όποιος το χρησιμοποιεί ας βοηθήσει.Το τρίτο κουμπί που γράφει "V/P/M" τί ακριβώς είναι?Πώς θα πιάσω αεροπορικές συχνότητες,πλοίων κλπ?Βοηθήστε :rolleyes:

Δεν θελω να ακουστω κακος σε καμμια περιπτωση, αλλα...manual δεν ειχε μεσα το κουτι? :idea: