Frequency scanner / AirBand

Λοιπόν merlot, έφτιαξα ένα πρόχειρο σχέδιο για διπολική κεραία.Ελπίζω να βοηθήσει.
attach.gif
Dipolo.jpg (176.6 KB)
Για ground plane αν θες ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.5-9report.gr/59report/5-9 REPORT vol69.pdf στην σελίδα 20.
Αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος (20μ) αλλά μπορείς εύκολα να την προσαρμόσεις σε airband. Discone κεραία δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά πρέπει να είναι πολύ καλή λύση αφού απ' όσο ξέρω χρησιμοποιείται και σε αεροδρόμια. Πάντως οποιαδήποτε κεραία και αν δοκιμάσεις, δώσε μεγάλη βάση στο καλώδιο που θα χρησιμοποιήσεις μεταξύ κεραίας και scanner γιατί αυτό θα καθορίσει περισσότερο το πόσο καθαρό σήμα θα λαμβάνεις. Αν βρεις κάποια καλή λύση για καλώδιο (όσον αφορά την ελαχιστοποίηση των παρεμβολών) ενημέρωσε και εμένα γιατί και εγώ στο ψάξιμο είμαι :)

Αφιέρωμα Airband

Το σημερινό τεύχος 75 του περιοδικού ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (Ιανουάριος - Φεβρουάριος 200:cool: έχει 12-σελιδο αφιέρωμα στις αεροπορικές επικοινωνίες. 7 σελίδες κείμενο και οι υπόλοιπες 5 περιέχουν πίνακες με συχνότητες ελληνικών αεροδρομίων.

Re: Frequency scanner

Καλησπέρα σε όλους.Ποιο θα μου προτείνατε για να αρχίσω το χόμπι μου στις επικοινωνίες?Είμαι μεταξύ των Maycom AR-108 και Alinco DJ-X3.Το δεύτερο διαθέτει ένα πολύ ευρύ φάσμα συχνοτήτων που θα μου άρεσε πολύ να έχω ένα τέτοιο αλλά αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για να πάρω κάτι καλύτερο?Μήπως είναι κάπως παλιά και τα δύο?

Παιδιά,quick fire questions.
Επειδή θέλω απλά να πιάνω τον LGAVo,μπορώ με αυτό το σκανεράκι;
http://www.thiecom.de/ar108-maycom-flug ... d3c3786953
Επίσης,μπορώ να πιάνω και tower και ground control?Και αποστολή,και λήψη (δλδ και αεροπλάνα και ελεγκτές;;;).
Η αξιοπιστία αυτού το σάιτ είναι καλή;Στέλνει Ελλάδα;;;Γιατί οι τιμές του είναι μισές από τις "εγχώριες".
Μένω Ζωγράφου,Αττική.
Ευχαριστώ.

Eχε υπ οψιν οτι η ληψη του scanner βασιζεται στο Line of sight με τον πομπο. Συνεπως, απο Ζωγραφου (και απο την Αθηνα γενικοτερα, θα ελεγα) ξεχνας πυργο και εδαφος LGAV (εμποδιζει εκεινο το βουνο που μας βαλανε αναμεσα, Υμηττο η καπως ετσι το λενε :p ). Mονο προσεγγιση (που εκπεμπει απο το ΚΕΠΑΘ στο Ελληνικο) και ο,τι αλλη συχνοτητα εκπεμπει απο εκει (αιγαιο, μακεδονια control, κλπ κλπ, που ειναι ΠΟΛΥ ενδιαφερουσες συχνοτητες). Επισης, οποια αεροπλανα βλεπεις, τα ακους κιολας. Ακομα κ αν ειναι χαμηλα στον οριζοντα, τα ακους.
Το συγκεκριμενο scanner το εχω, και ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ για τα λεφτα και το μεγεθος του.

Εκει που δεν μπορω να σε βοηθησω, ειναι για την ιστοσελιδα. Δεν εχω ιδεα...

seven4seven":1w9xyxmr said:
Εκει που δεν μπορω να σε βοηθησω, ειναι για την ιστοσελιδα. Δεν εχω ιδεα...

Εχω ομως εγω.. ;) Πες μου τι θες!

Φιλικα Στεφος

Κι εγώ το σχετικό scanner χρησιμοποιώ και τον έχω αγοράσει από το παραπάνω μαγαζί. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα μαζί τους. Μένω μεν Γερμανία, αλλά δεν νομίζω να κάνει προβλήματα αν είναι να το στείλει Ελλάδα ;)

Ευχαριστώ εφτασαρανταεφτά μακεδόνα και άκη.Μακεδόνα,πες μου αν μπορείς αν στέλνουν Ελλάδα και με τί έξοδα αποστολής.Επίσης έρχεται συστημένο ή πρέπει να έχω στήσει καραούλι στην είσοδο της πολυκατοικίας μην κάνει κανένας καμμια "εξυπνάδα".

Τέλος,μιλάτε για εμπόδια.Δηλαδή εδώ Ζωγράφου,θα πρέπει να βγαίνω στην ταράτσα για να συγχρονίζω.Τέλος,για το ground.Φαντάζομαι όταν πηγαίνω στον θείο μου που μένει Αρτέμιδα θα μπορώ να το πιάνω άνετα,έτσι;;;

Τα έξοδα αποστολής για Ελλάδα είναι 14.50 € και το αποστέλλουν σαν ασφαλισμένο πακέτο. Με αλλά λόγια, πρέπει να υπογράψεις όταν το παραλάβεις.

Kαλησπέρα

Μιας και είναι το πρώτο μήνυμα θα θελα να χαιρετήσω όλους. Pαρακολουθώ το forum εδώ και αρκετό καιρό.
Αγόρασα πρόσφατα το ALINCO DJ-X30 αλλα επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ξανά scanner θα ήθελα να ρωτήσω τα βασικά.... πως ξεκινάω να άκουω airbands.

Επειδή δεν βρίσκω επιλογή vhf, uhf φοβάμαι μήπως το συγkεkριμενο δεν είναι κτάλληλο για παρακολούθηση airbands. Αv έχει κάποιος παρόμοιο η ξέρει κάποιο site...

Το booklet δεν δίνει κάποιες οδηγίες συγκεγκριμένα για airbands.

Ευχαριστω