Φοβίες...

• Thread starter Thread starter NikosT
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
nto":6abchrbe said:
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το "για να τύχει να γίνει κάτι η πιθανότητα είναι μία στο εκατομμύριο", εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ξαναταξιδέψει αλλά κάτι τους τυχαίνει;

Και αυτός που κέρδισε τα 9.500.000 στο Τζόκερ, λιγότερες πιθανότητες είχε, αλλά τα κέρδισε. Τυχαίνει. Αν είναι να σου τύχει κάτι θα σου τύχει οπουδήποτε. Είχα ακούσει για κάποιον που τελευταία στιγμή δεν μπήκε στην AF447 και ένα μήνα αργότερα σκοτώθηκε σε τροχαίο κάπου στην κεντρική Ευρώπη...

nto":1mifgnlv said:
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το "για να τύχει να γίνει κάτι η πιθανότητα είναι μία στο εκατομμύριο", εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ξαναταξιδέψει αλλά κάτι τους τυχαίνει;

Αν έχεις χρόνο μπες στο FlightRadar24.com και ξεζουμαρε όσο πάει ώστε να βλέπεις όλες τις Ηπείρους. Δες πόσα αεροπλάνα είναι onair και σε αναλογία βάλε το πόσα περιστατικά ακούγονται σχετικά με αεροπορικά ατυχήματα. (και από αυτά τα περισσότερα δεν είναι σοβαρά) :wink:

Ναι το έχω υπόψη αυτό, με ηρεμεί κάπως όταν το ανοίγω, αλλά στη σκέψη ότι θα πετάξω ακόμα πανικοβάλλομαι. Έχω πετάξει αμέτρητες φορές, αλλά πάντα έχω πρόβλημα άγχους.

Να ρωτήσω κάτι άλλο, στην επιστροφή είδα τον καιρό και λέει πως θα έχει πέντε μποφόρ. Είναι πολλά; Προσγειώνεται αεροπλάνο κανονικά ή θα υπάρξει πρόβλημα;

nto":2esj4zxh said:
Πετάω σε λίγες ημέρες και έχω αγχωθεί. Πλέον δεν είναι απλά το ότι μπορεί να πάθει κάτι το αεροπλάνο, αλλά και ο φόβος της τρομοκρατίας, ή κάτι ανάλογο αυτού που έγινε πρόσφατα με την εθελούσια συντριβή. Πραγματικά, σκέφτομαι να ακυρώσω την πτήση μου.

Μα ούτε τρομοκρατικές επιθέσεις ούτε δράσεις κάποιου ψυχοπαθή δεν έχουν και άμεση σχέση με τα αεροπλάνα. Αλλά μπορείς να πέσεις θύμα παντού, στο λεωφορείο/ μετρό/ τρένο/ πλοίο, περπατώντας στο δρόμο, σε μια εκδήλωση… Δεν ξέρω αριθμούς, αλλά δεν νομίζω ότι εκεί η πιθανότητα σε αεροπορικό ταξίδι να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Και όχι, τα 5 μποφόρ δεν είναι ιδιαίτερα πολλά.

Καλησπέρα ! Θέλω κάποιον με παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου να μου δώσει κάποια πληροφορία για το πως ο ίδιος καταπολεμάει τον φόβο του η να μου προτείνει κάποιο ηρεμιστικό !Δεν φοβόμουν ποτε και έμπαινα κ μόνη μου σε αεροπλάνο αλλα τα τελευταία 3 χρόνια που κάνω ταξίδι 1 φορά τον χρόνο τρέμω όλο και περισσότερο .... Ευχαριστω για τον χρόνο σας !!!

Πιστεύω οτι οι φοβία σου προέρχεται από το μυαλό σου,δηλαδή,μπορεί κάποιος τρίτος να σου είπε κάτι για τα αεροπλάνα ή μπορεί να διαβάσεις κάτι που να σε τρόμαξε για τα αεροπορικά ταξίδια,και κάτι από αυτά να σου επηρέασε το μυαλό και γι αυτό να φοβάσε,εγώ σου συνιστώ να ηρεμίσεις και να μην αγχώνεσε,να διαγράψεις από το μυαλό σου φοβικές σκέψεις και όλα θα πάνε καλά.
Επειδή όμως μπορεί να είπα κάτι λάθος,θα ήθελα να απαντούσε ο αγαπητός συμφορουμίτης μου flying doc.

η φοβια ειναι κατι υποσυνειδητο που μπορεις να το ειχες απο μικρη και να ηρθε στην επιφανεια με καποια αφορμη. Αν ειναι σε μικρη ενταση ισως να το διαχειριστεις μονη σου. Αν ειναι τοσο ψυχοφθορο ρωτα εναν ειδικο

Ειναι λογικό μετά απο όσα γίνονται με την τρομοκρατία κλπ τα 2-3; Τελευταία χρόνια ...Αυτο πιστεύω με φόβισε ...αλλα μόλις μπω μέσα αρρωσταίνω ,χλωμιάζω και εχω νεύρα !!!! Θέλω απλά βα μπω κ να κοιμηθώ αλλα με τόση υπερένταση δεν πρόκειται και για αυτο ρώτησα για ηρεμιστικά κλπ !!!Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας !!!

Η τρομοκρατία μπορει να σε βρει την ωρα που πίνεις αμέριμνη τον καφε σου σε κάποιο μαγαζί.

Οποτε τι θα κανουμε; Δεν θα ξαναβγούμε απο το σπίτι μας; 8)

@efinik,

Για να καταλάβω καλύτερα: σε φοβίζει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης ή το ενδεχόμενο να πάθεις κάτι κακό από δυσλειτουργία, κακοκαιρία ή ανθρώπινο λάθος; Στην πρώτη περίπτωση, ο κίνδυνος υπάρχει παντού. Υποθέτω ότι το αεροδρόμιο θεωρείται ασφαλέστερο από το μετρό, το πλοίο, το λεωφορείο ή τους δημόσιους χώρους, λόγω του ότι διενεργούνται έλεγχοι ασφαλείας, πριν μπεις στο αεροπλάνο.

Αν σε ανησυχεί το δεύτερο, η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, ώστε να αποτρέπονται οι καταστάσεις όπου τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια μίας πτήσης. Ακόμα και οι ελαφρές και μέτριες αναταράξεις, που είναι όντως δυσάρεστες για πολλούς (συμπεριλαμβανομένου κι εμού) δε θα έπρεπε να αποτελούν λόγο ανησυχίας.