Φωτογραφίες στο διαδίκτυο - Ι

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
VasilisATH":2rdxfkpm said:
Την φωτογραφία πρωτοπαρουσίασα στο airliners.gr πιστεύοντας τιμητικά οτι πάντα πρέπει να ξεκινας απο την ρίζα σου εκεί που εγινες γνωστός και εκεί που ειναι οι φίλοι σου μετά την εστειλα στο airpics.net και τελευταία εξω στο airliners.net μου εκανε κατάπληξη η ταχύτητα των Αμερικάνων νόμιζα οτι θα περίμενα στην ουρά καμιά βδομάδα.......σας ευχαριστώ πολύ!!!
http://www.airliners.net/photo/Aegean-A ... feb0751c9d
μόλις ηρθε και η απόρριψη απο το airpics.net
Dear User, VasilisATH

Information for your picture,

ID No: 14576 - (See attachment)

The picture was not accepted on our Database. The reason given,

* Horizon not Aligned.
παιδιά η γνώμη σας σεβαστή ευχαριστώ πολύ!!!!

Η φωτο ειναι ομορφη, αλλα ειναι στραβη. Ο οριζοντας γερνει προς τα δεξια (ο,τι πιο αντιαισθητικο και αφυσικο μπορει να εχει μια φωτο). Δυο λεπτακια στο Photoshop ηθελε!

Το οτι τα 18χρονα που ειναι screeners (τοσο ειναι, "ξερω" 2-3 απο αυτους) στο airliners.net το παρεβλεψαν ειναι αναμενομενο (18χρονα ειναι, και ο βασικος λογος που δεν ανεβαζω εκει)

flesland":s3wxz3k9 said:
Να δοκιμάσω 5;
2 Α300
2 Β737
1 Β707
1 Β747

αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτη η ουρά πίσω από το 747

Ξέχασες το βασικώτερο! το B727 SX-CBC που δεσπόζει στό κέντρο τής φωτογραφίας και αναφέρεται από τον φωτογράφο.

Επίσης υπάρχει ένα μόνο B737 (στο κάτω δεξί μέρος,φαίνεται μόνο το δεξί φτερό του και ολίγον από cockpit (πως λέμε "ολίγον από γιουβέτσι"....)

@xaris: Η ουρά πίσω από το 747 είναι όντως ένα YS-11 (την εποχή εκείνη τά DC6 είχαν πρό πολλού αποσυρθεί από τον στόλο).

@VasilisATH:στην φωτογραφία : http://www.airliners.net/photo/Aegean-Airlines/Airbus-A320-232/1684726/L/ που επίσης έχεις ανεβάσει στό a.net,υπάρχει ένα και μοναδικό σχόλιο από έναν εκ Γερμανίας επισκέπτη,που λέει : Doesn't seem very busy (εννοώντας το αεροδρόμιο) despite the aircraft in the take-off queue .Αν εννοή τά αεροπλάνα που φαίνονται στο επάνω αριστερά μέρος τής φωτό,εμένα μάλλον γιά παρκαρισμένα ιδιωτικά μού φαίνονται....

Bonus:
Τί παίρνουμε άν κόψουμε ένα τμήμα Ελληνικού "αυτοκινητοδρόμου" και το κολλήσουμε κάπου στην Γαλλία;
Η απάντηση δίνεται στο εξής link:
http://www.airliners.net/photo//1661407/L/
(Πρόκειται γιά τό αεροδρομιάκιον τού χιονοδρομικού κέντρου τού Courchevel.....)

Και πρώτη αυτή την στιγμή! :great:

Υπέροχη φωτογραφία, πραγματικά! Μπράβο Ηλία!

Καρφώματα, μπιχτές, ειρωνίες, κακίες, βρισιές, σπόντες κλπ με ΠΜ. Μια χαρά δουλεύει η πλατφόρμα των μηνυμάτων! Εκτός και αν θέλετε να κλειδωθεί και τούτο το τόπικ! :rant:

Δεν έχω κάτι εναντίον κανενός, απλά νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργείται θέμα για το τίποτα. Οι ιστοσελίδες που σέβονται τον εαυτό τους επιδιώκουν να διατηρούν ένα επίπεδο αμεροληψίας και φροντίζουν να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να ελαχιστοποιείται το ενδεχόμενο μεροληπτικής συμπεριφοράς εις βάρος οποιυδήποτε από τους uploaders (εξ ορισμού αποκρύπτονται από το σύστημα τα στοιχεία του uploader). Τα μηνύματα απόρριψης είναι τυποποιημένα. Έχω λάβει κι εγώ τέτοια. Ο screener κάνει ένα κλικ στις αιτίες απόρριψης και το σύστημα αποστέλλει αυτόματα το μήνυμα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και όταν μία φωτογραφία είναι στα tops. Πίστεψέ με, κανένας δε θα καθήσει να αποστείλει προσωπικό μήνυμα επειδή η φωτογραφία του ήταν στα tops για να το συγχαρεί. Το ίδιο μήνυμα τον uploader παίρνουν μερικές δεκάδες uploaders κάθε εβδομάδα.

Η διαχειριστική ομάδα του airpics.net υποθέτω ότι θα μπορούσε να μας κατατοπίσει σχετικά (αν δεν το έχει ήδη κάνει) για το πώς λειτουργεί το screening. Θα παρακαλούσα να μην δημιουργούνται θέματα εκεί που δεν υπάρχουν , ειδικά όταν τα παιδιά στο airpics.net επιδιώκουν να διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο στη βάση δεδομένων τους και δεν αποκομίζουν κανένα απολύτως προσωπικό ή συλλογικό όφελος από τη δημοσίευση φωτογραφιών της Αιγαίου ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας, όπως για παράδειγμα δωρεάν αναβαθμίσεις, εισιτήρια, προνομιακές μεταχειρίσεις κλπ.

Πολλές φορές δεν είναι στραβός ο horizon, αλλες φορές πάλι είναι. Το θέμα είναι να μην αρμενίζουμε εμείς στραβά.

Μπράβο Βασίλη για την πρωτιά στο airliners.net και για την όμορφη λήψη!
Κατά τη γνώμη μου ωστόσο, δε θα έπρεπε να προσπαθήσεις να "στιγματίσεις" το airpics.net και τους screeners του γιατί στην προκειμένη περίπτωση ακολούθησαν πιστά τους όρους του site που προβλέπουν ότι φωτογραφίες με ορίζοντα σε κλίση δεν "ανεβαίνουν".
Ίσα-ίσα, οι screeners του airliners.net (που κατ' επανάληψη έχουν κόψει αρκετές καλές φωτογραφίες μου για ελαφρύτερο horizon σε σχέση με αυτό της φωτογραφίας σου) δεν ακολούθησαν τους κανόνες του δικού τους site -που είναι σαφώς αυστηρότεροι (στην πράξη) απ'αυτούς του airpics.net. Στη δική μου περίπτωση "κατάπια" τον εγωισμό μου, τις διόρθωσα και τις ξαναέστειλα. Κάτι που ίσως θα έπρεπε να έχεις κάνει και εσύ. Η φωτογραφία σου ήταν πολύ καλή και θα έπρεπε να την ξαναστείλεις διορθωμένη. Ανάμεσα σ'αυτούς που την "έκοψαν" ήμουν και εγώ και όπως γνωρίζεις πολύ καλά καμία εμπάθεια δεν έχω για σένα ή για οποιονδήποτε άλλο. Τουναντίον μάλιστα...Για να μην πω ότι την προηγούμενη εβδομάδα, "έκοψα" και τρείς-τέσσερις του seven4seven για τον οποίο γνωρίζεις επίσης ότι δεν τρέφω καμία εμπάθεια. Και ότι βεβαίως-βεβαίως, ενοίοτε οι υπόλοιποι "κόβουν και δικές μου! :lol:

Υ.Γ. Και κάτι που ίσως να μη γνωρίζεις: όταν "screenaρουμε" δεν γνωρίζουμε σε ποιόν ανήκει η φωτογραφία, οπότε η διαδικασία γίνεται χωρίς η συμπάθεια η μη των screeners προς το φωτογράφο να επηρεάζει την κριτική -θετική ή αρνητική- της φωτογραφίας.

Αυτά!

Ηλίας