Flightsim

ε, εδω που τα λεμε στα πραγματικα αεροπλανα η εννοια του gps ειναι λιγο διαφορετικη απο την εννοια που εχει στο flight simulator. Χμμμ... ας βγει καποιος με πιο πολλες γνωσεις να το αναλυσει καλυτερα (ή να με διαψευσει χα χα), αλλα νομιζω πως οι πραγματικοι πιλοτοι δεν πλοηγουνται μεσω του gps και ως εκ τουτου δεν υπαρχει σε ενα πραγματικο αεροπλανο... Ισως ως βοηθημα αλλα σιγουρα οχι με την μορφη που εχει στο fs. Ως εκ τουτου μερικα αεροπλανα στο fs δεν διαθετουν gps προς χαρη μεγαλυτερης ρεαλιστικοτητας.

Φοβούμε ότι για μένα που δεν είμαι πιλότος, μάλλον πλήρωσα τσάμπα το AT7-500 αφού χωρίς GPS δεν έχω μάθει ακόμη να πετάω. Αν ξέρει κανείς κανένα κολπάκι, να εμφανίζω το gps ας με βοηθήσει. Πάντως το αεροπλανάκι είναι εξαιρετικό αν και οι ήχοι δεν είναι και τόσο ρεαλιστικοί. Το λέω γιατί έχω κλείσει πολλές ώρες πτήσεων μέσα σε ΑΤ7/4.

Χμμμ...
ε, μια απλη λυση πλοηγησης χωρις gps ειναι να κανεις σχεδιο πτησης χρησιμοποιωντας για ενδιαμεσα cheakpoint αεροδρομια με τον αυτοματο σε heading hold και βλεπωντας που και που στον χαρτη που βρισκεσαι...
Καθε φορα που θα βρισκεσαι πανω απο το αεροδρομιο στο οποιο αλλαζεις heading, εσυ θα βλεπεις ποιο ειναι το επομενο heading απο το navlog και αναλογα θα οριζεις την πορεια σου
Τα αεροδρομια μπορεις να τα εντοπισεις ευκολα αφου φαινονται και απο ψηλα καθως και απο το atc window χωρις να χρειαζεται να ψαχνεις VOR, συχνοτητες και τετοια...
Και θα ειναι και καπως πιο ρεαλιστικο απο το να αφηνεις απλα το gps να σε πηγαινει και εσυ να εχεις φυγει απο το δωματιο και να πινεις καφε στο μπαλκονι περιμενωντας να φτασεις 50nm απο το αεροδρομιο προορισμου για να αναλαβεις ελεγχο
χα χα χα
Χμμμ....
Δεν ξερω ποσο σε ψυνει...
Ειναι μια λυση για να μην νοιωθεις οτι πεταξες τα λεφτα σου παντως...
Και πιο ρεαλιστικη απο το να χρησιμοποιεις gps

Αγόρασες ένα από τα add on τα οποία εξομοιώνουν κατα μεγάλο ποσοστό το πραγματικό αεροσκάφος. Οπότε έχεις 2 επιλογές

1) Διαβάζεις το manual και χρησιμοποιείς το FMS που σου παρέχει το αεροσκάφος και πετάς με τους αυτοματισμούς

2)Διαβάζεις το manual για να δεις πως χρησιμοποιύνται τα Avionics και πετάς old fashion way με τις βελόνες.

Το να βάλεις GPS σε ένα αεροσκάφος το οποίο παρέχει αρκετα ρεαλιστική εξομοίωση συστημάτων είναι κάπως. Άσε που δεν ειναι απαραίτητο ότι θα δουλέψει κιόλας

Εγώ νομίζω ότι είναι ευκαιρία για να μάθεις κάτι παραπάνω που πιστεύω θα δώσει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Θα σου πρότεινα αρχικά να μάθεις να πετάς με VOR και να διαβάζεις τους χάρτες και μετά να δουλέψεις αν θέλεις και με το FMS.

Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση. Θα προσπαθήσω να πετάξω σαν κανονικός πιλότος... :?

χα χα χα..
Ε, για να ειμαστε λιγο ρεαλιστες παντως, λιγο δυσκολο να μαθεις να δουλευεις το fms....
Οχι τουλαχιστων αν δεν κανεις τρεληηηηηηη προσπαθεια....
Με χαρτες και vor ισως ειναι καπως πιο ευκολο, αλλα και παλι θελει προσπαθεια και μελετη...
Δοκιμασε να κανεις αυτο που σου εγραψα παραπανω..
Θα δεις, θα το απολαυσεις πιο πολυ....

Χμμμ...
Και μια και μιλαμε για ρεαλιστικοτητα, αληθεια, ολοι σας με autorudder πετατε?
Δεν μπορω καθολου να χειριστω το rudder με τα κουμπια ρε παιδια!!!
Μου φαινεται απλα αδυνατον!!!
Ποτε δεν ξερω ποσο ακριβως το εχω πατησει και καταληγω να πηγαινω αλλου γι΄αλλου!!!
Προσπαθω να το απογειωσω και καταληγω να πηγαινω δεξια και αριστερα σαν μεθυσμενος στον διαδρομο με ολο και μεγαλυτερη αποκλιση απο το κεντρο του διαδρομου μεχρι τελικα να βγω απο τον διαδρομο ή το cessnaki μου να γυρισει με τα ποδια αναποδα απο το πολυ παντιλικι χα χα χα......
Χωρις ποδοστηρια ρε παιδια ειναι απλα αδυνατον να χρησιμοποιησεις το rudder!!!!
Τουλαχιστον εμενα ετσι μου φαινεται...
Το κακο βεβαια ειναι οταν εχεις engine failure σε πολυκινητηριο...
Οκ, το rudder trimming στο 737 ή στο 747 βοηθαει, αλλα και παλι πρεπει να βγαλεις το autorudder και να το χειριστεις μονος σου...
Σκετη κολαση μου φαινεται τοτε!!!

Ευχαριστώ και πάλι. Όμως έχω και άλλο πρόβλημα. Με του απελευθερώνω το χειρόφρενο μου σβήνει το Νavigation Display, το οποίο μένει μαύρο σε όλη τη πτήση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί φαντάζομαι ότι στο πραγματικό αεροπλάνο δεν θα γίνεται κατι τέτοιο.

Heh απο οτι διαβαζα σε αυτο
http://atr.flight1.net/forums/forum_pos ... play+blank
οταν κανεις release το parking brake κοβεται και το ground power. Με αποτελεσμα να σου σβηνει τις οθονες.

Στο προ-last post λεει.

"You need to make sure power from the engines is being fed to the instruments when the parking brake is released. I suggest a read of the manual which covers the procedure."
:D

ΥΓ. Δεν το εχω το συγκεκριμενο add-on οποτε... Μπορει να ειναι και εντελος λαθος. But check καλου κακου.