Flightsim

:6:
Ειναι πραγατικα απιστευτο προγραμμα. Και παντα υπαρχει η δυνατοτητα να κατεβασεις νεες εταιρειες και σχεδια πτησης που να ειναι οσο πιο up-to-date γινεται. Σε γενικες γραμμες (το εχω), προσγειωνεσαι , για παραδειγμα, στην Κω και εχει κατω OA, Aegean, Monarch, Martinair, Tuifly κ.ο.κ.
Ολα τα flightplans ειναι επεξεργασιμα απο το χρηστη, και μπορεις, για παραδειγμα παλι, να βαλεις στην Κω να κατεβαινει 747 Cathay Pacific (ΛΕΩ ΕΓΩ,ΤΩΡΑ). Το μονο μειονεκτημα σ αυτην την παραμετρο ειναι οτι δεν υπολογιζει το προγραμμα τι τυπο θα βαλεις σε τι αεροδρομιο- τα δεχεται ολα. Ετσι, αν βαλεις το 747 στην Κασο, και θα απογειωθει και θα προσγειωθει, απλα θα βγαινει εκτος αεροδρομιου... (εχει πλακα ομως :) )

Ευχαριστω πολυ!
Ακουγετε πολυ ενδιαφερον και θα το κατεβασω.

Εχω φτιαξει ενα scenery για το αεροδρομιο της Λαρνακας, συμπεριλαμβανοντας το νεο τερμιναλ. ΔΕΝ ειναι photoreal, με generic κτιρια το εχω κανει, αλλα μοιαζει αρκετα, ενω εχω προσθεσει δρομους, service roads κλπ βασιζομενος στο Google earth(απο το default, παντως , ειναι σκαλες ανωτερο). Πριν το ανεβασω στα μεγαλα sites για κατεβασμα, θα ηθελα να το τεσταρω, οποτε οποιος ενδιαφερεται και τρεχει FSX, ας μου στειλει με πμ το email του.

γενικές ερωτήσεις για το fs2004[fs9]

θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα γιατί το παίζω το παιχνίδι[το παίζω τώρα..ούτε καλή απογείωση δεν μπορώ να κάνω :D :D ]

1:πως βάζω scenery και πως προσθέτω και άλλα αεροσκάφη;[και μετα το install τι κάνω;]
2:πως κεντραρίζεις το joystik;
3:και μπορέιτε να μου δόσετε μερικά λινκ με την αναβάθμηση του fs9 σε fs9.1

ευχαριστώ εκ των προτέρων :great:

Re: γενικές ερωτήσεις για το fs2004[fs9]

βασικα συνηθως για το scenery, αρκει να μεταφερεις τα περιεχωμενα του scenery στον αντιστοιχο φακελο στον βασικο φακελο του fs και να τα βαλεις σε υψηλη προτεραιοτητα απο τις ρυθμισεις scenery του fs.
Σχετικα με τα αεροπλανα, υπαρχουν δυο ενεδεχωμενα. Ειτε εχουν δικο τους ξεχωριστο setup (οχι τοσο συχνο), ειτε πρεπει να μεταφερεις με το χερι τα αρχεια στον καταλληλο φακελο. Ενα αεροσκαφος χωρις δικο του setup, συνηθως στον φακελο του περιεχει ξεχωριστα τα αρχεια που πρεπει να αντιγραψεις στον φακελο "aircraft" στον φακελο "gauges"και στον φακελο "effects". Καιποιες φορες αρκει να μεταφερεις απλως τον φακελο aircraft στον φακελο τον αεροπλανων στο fs. Συνηθως ωστωσω αναφερεται σαφως η διαδικασια στο readme αρχειο που βαζουν. Παντως η προσθηκη αεροπλανων scenery και addon απαιτει αρκετο πειραματισμο προκειμενου να την καταλαβεις πληρως, και θα βρεθεις αρκετες φορες να εχεις προκαλεσει χαμο στο fs σου. Προσοχη παντα: αν σου βγει μυνημα αντικαταστασης αρχειων κατα την μεταφορα ΠΑΝΤΑ να ξερεις τις κανεις πριν απαντησεις!!! Δεν θα ξεχασω τοτε που κατεστρεψα το αγαπημενο μου atr 42 επειδη προσπαθωντας να εγκαταστησω ενα tupolev μου αντικατεστησε ολα τα gauges και δεν δουλευε τιποτα μετα!!!
Για να κεντραρεις το joystick πας πινακα ελεγχου, μετα ελεκτες παιχνιδιων, υστερα ρυθμισεις, κανεις κλικ στην καρτελα "ρυθμισεις" και μετα μικρορυθμιση (εχω αγγλικα windows και δεν θυμαμαι πως ειναι στα ελληνικα. σε εμενα παντως ειναι callibrate).
Οσων αφορα τη αναβαθμιση, στειλε ενα pm να σου στειλω το αρχειακι αν το θελεις, αλλιως μπορεις να το βρεις και απο το site της microsoft.
Χμμμμ.... ξερω, δεν ημουν ιδιαιτερα σαφης, παντως αν γραψεις το ακριβες σημειο στο οποιο δυδκολευτηκες θα μπορεσω να σε βοηθησω καλυτερα!
Αλλωστε ο πειραματισμος ειναι η πηγη της γνωσης!!!
Παλεψε το λιγο μονος σου, και θα βγαλεις ακρη!!!
Σιγουρα στα αεροπλανα ή στα scenery θα βρεις ενα αρχειακι radme το οποιο θα περιγραφει την διαδικασια!!!

Εχω εγκαταστήσει το fsx εδώ και μια εβδομάδα περίπου και έχουν καεί τα μάτια μου 10 ώρες κάθε μέρα στο pc!!!!!Φοβερό είναι....Ωστόσο έχω ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την ευθυγράμιση με το διαδρομο κατα την προσγείωση ακομα και με μικρά αεροπλάνα... :shock: Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια συμβουλή?????

Υποθετοντας οτι "πετας" σωστα, μηπως δεν ειναι calibrated το joystick σου? Δες settings-->controls-->Joystick-->Properties-->Calibrate και ακολουθα τις οδηγιες.

βρε dimitri ath, ειναι λιγο δυσκολο να εχεις προβλημα μονο με την τελικ ευθυγραμιση...
Δηλαδη πετας κανονικα και απλα εχεις προβλημα οτο να ευθυγραμισεις το αεροπλανο?
Αν ειχες προβλημα με το joystick, τοτε σε οποιοδηποτε σταδιο της πτησης και να ησουν θα ειχες προβλημα...
Ουτε καν να απογειωθεις δεν θα μπορουσες αφου θα εχανες την ευθυγραμιση στον διαδρομο εξ αρχης.
Αν το προβλημα ειναι γενικο, κανε ενα calibrating το joystick μεσα απο τον πινακα ελεγχου οπως ειπε και ο προλαλησαντας.
Αν στο κανει μονο στην προσγειωση, μηπως δεν λαμβανεις υποψιν σου το γεγονος οτι υπαρχουν και crosswinds τα οποια προσπαθουν να σπρωξουν το αεροπλανο σου μακρια απο την νοητη οριζωντια γραμμη με τον διαδρομο?
Χμμμ...
Δεν μπορω να γνωριζω τις γνωσεις σου σχετικα με το θεμα φυσικα, απλα οταν λες οτι το μονο σου προβλημα ειναι η ευθυγραμιση κατα την προσγειωση και οχι γενικοτερο προβληαμ ευθυγραμισης, ειναι το μονο που μου ερχεται στο μυαλλο

Calbrate????????
Εγώ προσωπικά πετάω εδώ και 2 χρόνια........ Είναι τέλιο όταν κάνεις visual approach απο τα 5.000 πόδια :D