Flightsim

Αν σκοπός σου είναι να πετάξεις online (που για μένα είναι απείρως πιο fun) δεν χρειάζεσαι liveries. Οι virtual airlines είναι εικονικές αεροπορικές που μπαίνεις και πετάς τα προγράμματα πτήσεων (κάνουν και άλλα πολλά, αλλά αυτό είναι το βασικό). Οι servers του VATSIM εμφανίζονται στο drop down του Squawkbox.

Ο IVAO έχει άλλο pilot client - νομίζω λέγεται IvAP αλλά δεν είμαι σίγουρος και δεν το γνωρίζω σαν software καθόλου.

Αν χρειάζεσαι περαιτέρω βοήθεια, μέσω του Teamspeak του HvACC μπορώ να σε βοηθήσω.

fsx και add-ons

θελω λιγη βοηθεια .θελω να μου πει καποιος πιο ειναι το add-on για το fsx που να περιεχει ground enviroment για την ελλαδα (αεροδρομια,επιγεια εξιπηρετηση και αλλα).

Θα έλεγα να μην ασχοληθεις και πολύ με το fsx.........

Εγώ τον είχα εγκατεστημένο, εδώ και δύο χρόνια έπαιζα offline μια χαρα, απλά και μόνο επειδή δεν ήξερα πολλά πράγματα.
Προσπάθησα να μπω online, είδα, ρώτησα, έμαθα (special thanks to mrk) μου έδειξαν κάποια παιδιά που ήδη πετούν εδώ και καιρό online τις διαφορές, και κατέληξα να κάνω εγκατασταση τον fs9 και να μπορώ τώρα πια να έχω και καλά sceneries, και μια πιο όμορφη "πτητική" εμπειρία.

Ο fsx είναι πιο μπροστά από πλευράς "εικόνας" του προγράμματος, υποτίθεται πιο εξελιγμένο λογισμικό, αλλά από την άλλη είναι πολύ βαρύς, χωρίς αυτό να σου προσφέρει τίποτα απολύτως στην πράξη, εκτός από προβλήματα......

Προσοχή ότι τα sceneries της HST όσο και της GAP είναι ΜΟΝΟ για 2004. Υπάρχει στη σελίδα της HST το mesh terrain και το coastlines που ναι μεν βελτιώνει αισθητά την εικόνα του scenery αλλά μέχρι εκεί. Ελληνικά freeware sceneries για FSX δεν υπάρχουν - και το ίδιο ισχύει και για paywares αν και δεν παίρνω όρκο...

Να ρωτησς ξερετε που μπορω να βρω της livery olympic air

fsgreece.com και α3χχ http://rapidshare. com/files/ 282799527/ AIRBUS_OLYMPIC_ AIR.rar

Παιδια μια ερωτηση σχετικα με το FSX...ειμαι αρχαριος και δεν γνωριζω πως μπορεις ενω πετας ή κανεις προσγειωση-απογειωση να δημιουργησεις βιντεο με σκοπο επειτα να ανεβει στο youtube.
πρεπει να εχω καποια εξτρα προγραμματα να τρεξω παραλληλα με το FSX? ποια ειναι η διαδηκασια και τα βηματα που πρεπει να κανω?
Και μια δευτερη ερωτηση ...υπαρχει δυνατοτητα να μου λεει και ταχυτητα το atc γιατι σε καποιες προσγειωσεις που εκανα αλλα και γενικοτερα καθως ημουν σε πτηση δεν εγινε καμια αναφορα για τη ταχυτητα (εννοω να αυξησω ή να μειωσω) κατι που γινεται αν κανεις την εκπαιδευτικη δοκιμαστικη προσγειωση που εχει το FSX στο st.marteen οπου ο πυργος σου λεει αναλυτικα πορεια-υψος-ταχυτητα μεχρι να προσγειωθεις.
Sorry αν βρισκομαι εκτος θεματος αλλα σιγα-σιγα προσπαθω να λυσω ολες μου τις αποριες μιας και το κολλημα ειναι μεγαλο με το παιχνιδι αυτο :)

Ευχαριστω!

για την πρωτη ερωτηση,αυτο που εχω να πω ειναι οτι δεν εχω ασχοληθει ποτε με τετοιου ειδους πραγματα και ισα ισα μου τη σπαει οταν παταω στο utube να δω κατι σε real thing και εμφανιζεται οτι ειναι απο το fs.αντιθετα,βρισκω πολυ χρησιμα τα tutorials για τα διαφορα addons

για τη δευτερη,ο πυργος (στην πραγματικοτητα αλλα και διαδικτυακα) ορισμενες φορες λογω της κυκλοφοριας σου δινει ορισμενες οδηγιες για περιορισμους ταχυτητας ή αντιθετα σου διευκρινιζει οτι δεν υπαρχει περιορισμος ταχυτητας(συνηθεστερος οχι πανω απο 250kts/10.000ft ).απο κει και περα μπορει στην φαση της προσεγγισης(established σε localizer κτλ) να σου πει "reduce to minimum approach speed" που ειναι η ελαχιστη ταχυτητα προσγειωσης Vref=1.3Vso.αυτα ομως δεν νομιζω να υπαρχουν στον συγκεκριμενο προσομοιωτη.αν θες περισσοτερο ρεαλισμο δοκιμασε liveatc feeds ή μαθε να πετας καλα και γραψου σε ivao ή vatsim