Έξι κύκλοι και δύο γλάροι: μικρές domestic ιστορίες

• Thread starter Thread starter George
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μετά από αρκετο καιρό πάλι ξανα εδώ στο φόρουμ αλλά και σε πτήσεις.
Κως-Αθήνα 17-06-09 ΟΑ731 Αναχώρηση: 07:10 C class(Y class)
Eίχα εκδόσει award πτήση και έτσι πλήρωσα μόνο τους φόρους. Το είχα ζητήσει σε διακεκριμένη αλλά λόγω αλλάγης του αεροσκάφους ήταν οικονομική. Αρχικά η πτήση ήταν προγραμματισμένη με 734 αλλά στην πορεία άλλαξε με Α320 της Blue Wings. Μπορώ να πω πως ήμουν ενθουσιασμένος γιατί θα ξέφευγα από τα συνηθισμένα ενηλικιωμένα Β737 της ΟΑ και επί ευκαιρείας να πέταγα και με μία εταιρεία που δεν είχα ξαναπετάξει.
Ξύπνημα στις 05:35. Αναχώρηση από το σπίτι μου και άφιξη στο αεροδρόμιο στις 6. Εκανα τσεκ ιν και μου έδωσαν 4f. Εφαγα μία τυρόπιτα στο olympic catering (μαζί με ένα motion 6 euro!!!). Στη συνέχεια πέρασα στην αίθουσα αναμονής που περίμεναν και επιβάτες της ΑΒ για ένα Β738. Το αεροπλάνο έφτασε στην ώρα του. Επιβηβαστήκαμε στο 9χρονο Α320. Στην είσοδο μας περίμεναν 2 μέλη του πληρώματος που μας καλοσόριζαν. Χαμογελαστοί και βοήθησαν όλους τους επιβάτες να τακτοποιήσουν τα πράγματα τους. Το εσωτερικό της καμπίνας ήταν αναμενώμενο (ex JetBlue) δερμάτινα γκρι καθίσματα και οθονίτσες σε κάθεκάθισμα. Το service πραγματοποιήθηκε με διαφορετικό τρόπο. Αρχικά πέρασε και μας πρόσφερε κρουασάν. Στη συνέχεια πέρασε με ένα δίσκο με χυμούς και νερά και επιλέγαμα τι θα ποιούμε. Λίγο πριν τα μαζέψουν ξαναπέρασαν μήπως θέλαμε λίγο ακόμα χυμό ή νερό.!!! :great: Μετά πέρασαν και τα μάζεψαν.

Μπορώ να πω πως ήταν μία από τις πιο καλές μου εμπειρίες στο συγκεκριμένο δρομολόγιο και ώρα. Το πλήρωμα ήταν ευγενέστατο και μας εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο.

On time: 10/10
In flight service: 10/10 (4 φορές πέρασαν!!)
Αεροσκάφος: 9/10 (πολύ καλύτερο από τα στενά άβρο της Α3 και σαφώς πιο νέο από τα Β737 της ΟΑ)
Cabin Crew: Πολύ ευγενικοί ΟΛΟΙ τους 9.5/10
Seat pitch: Αρκετά άνετο σε σχέση με Hellas Jet και Air Via(εξίσου νοικιάρικα της ΟΑ) 8.5/10
Σύνολο:94% πολύ καλά :great:

27.06.09, SKG-ATH
A3129, 22:30
A320 (SX-DVU)

Η εξυπηρέτηση του γραφείου εισιτηρίων της Αιγαίου στο "Μακεδονία" θύμησε ΟΑ της δεκετίας του '90. Κακό δείγμα. Συμορφωθείτε.. ξανά. Καθυστερημένη η αναχώρηση του σκάφους για Ρόδο (ελέω αποφάσεων Ελεγκτών Εναέριας όπως ελέγχθη) οπότε και ανακοίνωση καθυστέρησης και για την πτήση μας τουλάχιστον 1:30 ώρας. Η εξιλέωση άκουγε στο σάντουιτς και το αναψυκτικό που η Α3 προίκισε το κουρασμένο μας σώμα δωρεάν. 23:10 άφιξη της Ρόδου, 23:25 έναρξη επιβίβασης εν μέσω συγνώμης. Γνωστός ηθοποιός με λαχτάρα δέχτηκε την θετική απάντηση για πιλοτήριο. Ευχόμαστε να συνεχίσει η εταιρεία την στάση αυτή. Μαζί στην επιβίβαση και άλλο ένα σετ πλήρωμα της Α3 για Αθήνα. Εκκίνηση στις 23:43 για ένα αεροπλάνο που έλαμπε καινουργίλα. Απογείωση στις 23:48 από τον 16 εν τω μέσω βροχής. Όμορφη πυραυλική γωνία ανόδου και διόρθωση μοιρών εντός 30 δευτερολέπτων. Πληρότητα 40%. Το σερβίς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ (δεν σερβιρίστηκα, δεν ήθελα κιόλας) γιατί ο κυβερνήτης ανέφερε αναταράξεις που δεν νιώσαμε ποτέ και το γνωστό κολπάκι για να τελειώνουν γρήγορα τα κορίτσια από τον βραχνά του σέρβις στο σκέλος αυτό. Προσγείωση στις 00:18 στον 21R και γρήγορο τάξι για το ριμόουτ. Στην έξοδο δωράκια για το πλήρωμα με την λεκτική ευχή να ξεχνάνε πάντα τόσο γρήγορα τις αναταράξεις.. Ήταν ήδη 00:38 όταν έμπαινα στο λεωφορείο...νύστααααααααααααα........

€ 27

Γούσταρες σε σχέση με την ΟΑ;
Μπα....
Τίποτα;
ε...την ξανθιά συνοδό φωτιά και η καθαρίλα του -U.
Ζήλεψες τον Ακάλυπτο;
Μπα.. ήμουν πτώμα..
Βρε θα τους ξαναπάρεις;
..Τα λεφτά ήταν λίγα Άρη...

δικός σας

payneful_tales":3awq9ud8 said:
Το σερβίς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ (δεν σερβιρίστηκα, δεν ήθελα κιόλας) γιατί ο κυβερνήτης ανέφερε αναταράξεις που δεν νιώσαμε ποτέ και το γνωστό κολπάκι για να τελειώνουν γρήγορα τα κορίτσια από τον βραχνά του σέρβις στο σκέλος αυτό.

Χωρίς να αμφισβητώ αυτό που αναφέρεις , ότι δηλαδή δεν νιώσατε ποτέ αναταράξεις , μου φαίνεται λίγο επιπόλαιο το συμπέρασμα "γνωστό κολπάκι" και εξηγούμαι.

Αεροσκάφος με 50 επιβάτες (αφού λες πληρότητα πέριξ του 40%) "ξεπετάγεται" σε 5 λεπτά" από πλήρες πλήρωμα.
Επίσης ποιος ο λόγος να κάνουν "κολπάκι" στην μέση του σερβιρίσματος όταν πιο πολύ χρόνο παίρνει η διαδικασία προετοιμασίας και επαασφάλισης , παρά αυτό καθ' αυτό το σερβίρισμα.
Αν ήθελε να "ξεκουράσει" το πλήρωμα , θα μπορούσε να μην το βάλει σε αυτή την διαδικασία εξ αρχής αιτιολογώντας την έλλειψη service σε επερχόμενες αναταράξεις.
Εγώ πιθανολογώ ότι reports από άλλα αεροσκάφη που είχαν περάσει πριν από σας σε εκέινο το σημείο , είχαν αναφέρει αναταράξεις και ο Κ1 είχε προειδοποιηθεί , προφανώς όμως είχε ήδη περάσει το καιρικό αυτό φαινόμενο από τον αεροδιάδρομο που πετούσατε όταν περάσατε χωρίς να υποστείτε και εσείς αναταράξεις.

Η εξυπηρέτηση στο Μακεδονία ίσως και σε άλλα αεροδρόμια φυσιολογικά θα πάσχει για κάποιο διάστημα λόγω αποχωρήσεων και ανανέωσης προσωπικού. Αλλά το "συμμορφωθείτε..ξανά" πιστεύω πως φανερώνει μια στάση..

Οι ελεγκτές από την περασμένη Πέμπτη έχουν αναστατώσει το σύμπαν στο FIR Αθηνών, τα καθυστερημένα slots τα υφίστανται σχεδόν όλες οι πτήσεις και ακολουθεί βέβαια ντόμινο καθυστερήσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημιουργία χάους. Δε μου προξενεί εντύπωση βέβαια που αναφέρεται τώρα.

Το να θέλει ο κυβερνήτης να "ξεκουράσει" το πλήρωμα καμπίνας και να σκαρφιστεί διάφορα απλά δεν υφίσταται. Το να θεωρεί κάποιος ότι και οι άλλοι σκέφτονται όπως ο ίδιος μάλλον είναι σύνηθες στην αγαπημένη χώρα μας.

Aγαπητά μέλη, πιστέψτε με ότι κάποια πράγματα δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Ζω τον μύθο μου αλλού. Όταν ενημερώνεις δε για τον καιρό από το έδαφος ξέρεις και τα βασικά σχετικά ριπόρτ σε μία τόσο μικρή διαδρομή. Δεν θα επεκταθώ. Ο καθένας έχει άποψη, αυτό δεν αλλάζει. Και το Α320 έχει 168 διαθέσιμες θέσεις. Οι παιδικές δε ασθένειες στην αεροπορία δεν γιορτάζουν 10 χρόνια. Ας κάνουν εξτρά σεμινάρια προσωπικού. Αυτή είναι η στάση. Και μία δωρεάν συμβουλή για τον αερολιμενάρχη του "Μακεδονία". Ας πάει κάποιος να κατεβάσει τις φωτεινές καμπανούλες που ανάβουν ακόμα χαρμόσυνα και καλοκαιριάτικα στην Είσοδο Β.

δικός σας

payneful_tales":2mijx6ya said:
Όταν ενημερώνεις δε για τον καιρό από το έδαφος ξέρεις και τα βασικά σχετικά ριπόρτ σε μία τόσο μικρή διαδρομή.

Δηλαδή το report για την ύπαρξη ή όχι αναταράξεων που έδωσε το χ αεροσκάφος πάνω από τη Σκιάθο στο Control, το μαθαίνει το ψ αεροσκάφος στο έδαφος που βρίσκεται στο Μακεδονία? Ότι λένε τα χαρτιά του λέει ο κυβερνήτης σε συνδυασμό με το τί αντιμετώπισε ερχόμενος. Τίποτα δεν προεξοφλεί ότι θα πέσει μέσα στις προβλέψεις. Ειδικά σε μια τόσο μικρή διαδρομή και με αστάθεια στην ατμόσφαιρα. Σε μεγαλύτερες, μπορείς να ενημερωθείς από προπορευόμενα αεροσκάφη στο ίδιο ύψος και να έχεις μια πιο έγκυρη πληροφόρηση. Εκτός αν γνωρίζεις καλύτερα...

Διότι ένα υφάκι τό χεις. Και συμβουλές μοιράζεις και τα πάντα γνωρίζεις. Και για πουλάκια που κελαηδούν έχεις γράψει στο παρελθόν viewtopic.php?f=14&t=1986&st=0&sk=t&sd=a&start=15 (αυτό με τα ευρώπουλα που δεν φαίνονται μου ακούγεται ενδιαφέρον, για λέγε...) και παρατηρήσεις σε έντονο ύφος έχεις κάνει σε μέλη. viewtopic.php?f=14&t=6226 Άκου "αντε μπράβο"! Ώπα! Ζήσε το μύθο σου όπου γουστάρεις, δε θα σε ενοχλήσω άλλο.

Αγαπητέ σατζιτάριους, σου εύχομαι καλές πτήσεις και μάθε να ζεις με τις αλήθειες. Όσο δε για τον αεροπορικό μου πολιτισμό, δεν θα τον αλλάξεις εσύ. Να είσαι πάντα καλά.

δικός σου

payneful_tales":2whq2yfl said:
και μάθε να ζεις με τις αλήθειες.

Βλέπω συνεχίζεις να... μοιράζεις συμβουλές. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι δωρεάν (τι γενναιοδωρία), όπως του αερολιμενάρχη.

Λοιπόν σήμερα γράφω σχετικά με την πρώτη μου επαφή με τη νέα Ολυμπιακή.
KGS-ATH OA736
DH4 SX-BIT

Εφτασα μία ώρα πριν στο αεροδρόμιο του Ιπποκράτη. Το τσεκ ιν έγινε πολύ γρήγορα! Μου έδωσα θέση στη σειρά 4. Αρχικά σκέφτηκα πως θα πονέσουν τα αυτιά μου δίπλα στους έλικες αλλά από την άλλη δεν ήθελα να είμαι προκατελημένος για έναν τύπο αεροσκάφους που δεν είχα ξαναπετάξει. Οπότε το είδα σαν πρόκληση να δω αν θα κάνει θόρυβο.
Το αεροσκάφος SX-BIT έφτασε στην Κω με 10λεπτη καθυστέρηση η οποία την είχαμε και εμείς στην ώρα επιβίβασης. Στο αεροσκάφος μας περίμενε η ευγενέστατη αεροσυνοδός που μας καλοσόριζε με ένα πλατύ χαμόγελο σε μια πτήση της Olympic Air. To αεροσκάφος φαινόταν αλλά και ήταν καινούργιο αφού έχει κατασκευαστεί το 2007. Μπλε-γκρι δερμάτινα καθίσματα και τα προσκέφαλα έγραφαν ''OLYMPIC'' http://www.olympicair.com. Mας μοίρασαν καραμέλες με διάφορες γεύσεις οι οποίες ήταν επώνυμες αλλά δεν θυμάμαι τώρα την εταιρεία. Στη συνέχεια απογειωθήκαμε. Ο θόρυβος στην απογειωση ήταν αρκετά μεγάλος όπως και στα ATR αλλά με το που φτάσαμε σε ένα σημείο και οι επιγραφές για τις ζόνες έσβησαν τότε και ο θόρυβος σταματησε τελείως . Ηταν τελείως αθόρυβο στη συνέχεα της πτήσης έως και την προσγείωση. Το service άρχισε και η ευγενική κοπέλα μας προσέφερε αναψυκτικά και σάντουιτς (το οποίο ήταν χορταστικό!! :great:). Μπορούσαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε καφέ, χυμό life, sprite, cocacola. Καθώς και υγρό μαντηλάκι το οποίο από την μια μεριά έγραφε Olympic Air και από την άλλη MARFIN..Επίσης εδώ θέλω να σειμειώσω πως υπήρχε πλαστικό ποτηράκι διάφανο για τα αναψυκτικά και το χυμό και διαφορετικό ποτήρι αφρολέξ για τον καφέ το οποίο έγραφε Olympic Air πάνω. Επίσης στη θήκη μποροστά από το κάθισμα υπήρχαν 2 περιοδικά το ένα MIGazino και ένα που έγραφε την ιστορία της ΟΑ. :great:

Λοιπόν..
Ώρα αναχώρησης και άφιξης: 8/10 (η 10λεπτη καθυστέρηση)
Πλήρωμα καμπίνας: 10/10 (ευγενέσατο!!)
Χώρος καθίσματος: 9/10 (ήταν οκ για μια πτήση λιγότερη από 1 ώρα)
Inflight meal: 10/10 (υπέραρκετό για μια πτήση 45 λεπτών)
Πρόγραμμα ψυχαγωγίας εν πτήση: 0/0 δεν υπήρχε αλλά δεν χρειαζόταν.
94% άριστα!!! :great:

Μετά από μεγάλη απουσία μου στις πτήσεις της Α3 να μαι πάλι..!!!
Α3227 KGS-ATH 28 Nov 17:25
ΑR1-SX-DVF
Eίχα κάνει τσεκ ιν από το νετ στη θέση 7c. Πήγα στο αεροδρόμιο του Ιπποκράτη 40 λεπτά πριν την πτήση και μόλις είχε προσγειωθεί το αεροπλάνο από Αθήνα. Η επιβιβαση ξεκίνησε στην ώρα της. Πλήρωμα στην πόρτα του αεροσκάφους να καλοσορίζει δεν υπήρχε. Το αεροπλάνο ήταν το SX-DVF το οποίο είναι 9 χρονών. Το Seat pitch του AR1 είναι αυτό που λέμε NO COMMENTS. H αναχώρηση του αεροπλάνου έγινε στην ώρα του. Το service της Α3 ακριβώς το ίδιο. Αναψυκτικό ή χυμό ή καφέ, με ξηρούς καρπούς ή μπισκότο ανάλογα. Φτασαμε on time .
Μπορώ να πω πως πλέον η ΟΑ έχει καλύτερο service από την Α3 η οποία έχει παραμείνει ίδια. Ανανέωση καμοία. Αλλά προτέρημα της Α3 είναι το ontime performance που τη φέρνουν ψηλά.!!

Εχουμε λοιπόν:
Ώρα αναχώρησης και άφιξης: 10/10
Πλήρωμα καμπίνας: 7/10 (Ουτε καλοσόρισμα δεν υπήρχε)
Χώρος καθίσματος: 6/10 ( Καθόλου καλό )
Inflight meal: 8/10 (Ε, παλιά έβαζα 10 αλλά τώρα 8 λόγο ανταγωνισμού)
Πρόγραμμα ψυχαγωγίας εν πτήση: 0/0 δεν υπήρχε αλλά δεν χρειαζόταν.
77.5% Πολύ καλά. Ενοείται πως θα ξαναταξιδεψω. Μετά την ιδιοτικοποίηση της ΟΑ για μένα ρόλο παίζει η τιμή και η ώρα αναχώρησης οπότε δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση ανάμεσα σε ΟΑ και Α3 για μιά πτήση λιγότερο από ώρα.