Έξι κύκλοι και δύο γλάροι: μικρές domestic ιστορίες

• Thread starter Thread starter George
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
George μη ξεχνάς και το ATR42/72 που συνήθως κάνει τις 904/5
Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει ενδιαφέρον(ATH-SKG-ATH)
Πέταξα 2 φορές και οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν απίστευτες
Εγώ φυσικά το ευχαριστήθηκα

Αυτό που έχω παρατηρήσει τελευταία είναι , ότι ολοένα και περισσότεροι πιλότοι της Αιγαίου έχουν ιδιαίτερη όρεξη στο να δώσουν αρκετές πληροφορίες πριν , κατά την διαρκεία και στο τέλος της πτήσης, δημιουργώντας ένα οικείο και ευχάριστο κλίμα στην καμπίνα. Είναι πολύ καλό να "κελαηδάει ο πιλότος" πριν την απογείωση , όσο και αν φαίνεται λεπτομέρεια αυτό.
Αυτό που μου δημιουργεί λύπη είναι ότι ναι μεν ήξερα ότι η ΟΑ έχει πια ηλικιακά μεγάλα αερ/φη , πολύ κακό catering , καθυστερήσεις (τι να λέμε τώρα!!) , δεν περίμενα όμως να διαβάσω ότι και το ιπτάμενο προσωπικό ξέμεινε απο όρεξη για εξυπηρέτηση. Ίσως ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που πίστευαν στους έξι κύκλους έτσι όπως τους μάθαμε. Μου θυμίζουν πολύ έντονα την αδιαφορία του προσωπικού εδάφους, χρόνια τώρα.

Δεν μας αφηγήθηκες οι πληρότητες στις δύο πτ'ησεις πως κυμαίνοταν ??

Sunshine":1ht5mp5y said:
Δεν μας αφηγήθηκες οι πληρότητες στις δύο πτ'ησεις πως κυμαίνοταν ??
Δεν ξέρω σε ποιον απόλους αναφέρεσαι μιας και υπάρχουν διάφορα ριπόρτ στο τόπικ. Όσον αφορά εμένα :

jerry":1ht5mp5y said:
[..]το έφηβο (μόλις 16χρονο γαρ) SXBGQ και θα φιλοξενούσε στην καμπίνα του καμιά 50αριά άτομα. [..]
Για την γλαρόπτηση.
jerry":1ht5mp5y said:
[..]Η επιβίβαση του σχεδόν γεμάτου αεροπλάνου[..]
Για την ολυμπιακή. ελάχιστες θέσεις άδειες.

SARIDAKIS VASILIS":1kge865a said:
George μη ξεχνάς και το ATR42/72 που συνήθως κάνει τις 904/5
Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχει ενδιαφέρον(ATH-SKG-ATH)
Πέταξα 2 φορές και οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν απίστευτες
Εγώ φυσικά το ευχαριστήθηκα
Ναι, έχεις δίκιο! :wink: Και μόλις πρόσφατα πέταξαν συγγενείς μου με ATR72 SKG-ATH και ήρθαν...χλωμοί! :lol: Τους καθησύχασα φυσικά...

Sunshine":1kge865a said:
ήξερα ότι η ΟΑ έχει πια ηλικιακά μεγάλα αερ/φη , πολύ κακό catering , καθυστερήσεις (τι να λέμε τώρα!!) , δεν περίμενα όμως να διαβάσω ότι και το ιπτάμενο προσωπικό ξέμεινε απο όρεξη για εξυπηρέτηση.
Αντιθέτως, Sunshine, τα στάνταρντς στο ιπτάμενο προσωπικό θα τολμήσω να πω ότι είναι πολύ πεσμένα σε πτήσεις ΟΑ σταθερά τα τελευταία χρόνια. Φυσικά υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά αυτές απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αυτό το βασίζω και σε παρατηρήσεις γνωστών μου ατόμων που εργάζονταν παλιά στις καμπίνες της Ολυμπιακής. Τα σχόλιά τους είναι μερικές φορές απογοητευτικά... Και θα διαφωνήσω μαζί σου για το catering. Αυτό δεν ήταν ποτέ κακό και εξακολουθεί να υπερέχει και σήμερα.

Βέβαια, οι ΟΑ εξακολουθούν να...εκπλήσουν κατά διαστήματα. Η τελευταίες μου πτήσεις με ΟΑ από/προς SKG (ΟΑ902/907) πριν λίγες μέρες είχαν και καλά πληρώματα (όλο χαμόγελο και καλοσύνη) και ιδιαιτέρως καθαρά αεροσκάφη και εξαιρετικό on-time performance. Δε θα σας κρύψω ότι με εξέπληξαν ευχάριστα. Αλλά αυτό είναι κάτι σαν...παιχνίδι τζόγου όπως έχουμε ξαναδιαπιστώσει...

George":wxbf907q said:
Αντιθέτως, Sunshine, τα στάνταρντς στο ιπτάμενο προσωπικό θα τολμήσω να πω ότι είναι πολύ πεσμένα σε πτήσεις ΟΑ σταθερά τα τελευταία χρόνια. Φυσικά υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά αυτές απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αυτό το βασίζω και σε παρατηρήσεις γνωστών μου ατόμων που εργάζονταν παλιά στις καμπίνες της Ολυμπιακής. Τα σχόλιά τους είναι μερικές φορές απογοητευτικά...

Χωρίς να διαφωνήσω στο ότι η Ολυμπιακή έχει πέσει σε σχέση με το παρελθόν,να τονίσω πως σχόλια παλαιώτερων ατόμων (ειδικά αυτών που πρόλαβαν έστω και για λίγο Ωνάση) είναι πολλές φορές και λίγο υπερβολικά αφού τείνουν να συγκρίνουν το τωρινό service με εκείνο το πραγματικά εξωπραγματικό που ήταν υποχρεωμένοι να παρέχουν εκείνοι σε κραταιές εποχές της ΟΑ.Έτσι, ακόμα και το ευρέως αποδεκτό σήμερα στα μάτια τους φαίνεται απλά απαράδεκτο..

Evangelos":3cxd7m1e said:
......Έτσι, ακόμα και το ευρέως αποδεκτό σήμερα στα μάτια τους φαίνεται απλά απαράδεκτο..

Αν έχουν πέσει τα standard σε πολλές Ευρωπαϊκές και σε όλες τις Αμερικανικές εταιρείες αυτό δεν σημαίνει πώς είναι "ευρέως αποδεκτό" .

Υπάρχουν ακόμα αρκετές εταιρείες που παρέχουν κορυφαίο service και μάλιστα σε ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με αυτούς που έριξαν τα standards .

Θα μπορούσε και η Ο.Α να ήταν κάτι ανάλογο αν ήθελε και να είναι ο "Luxury Carrier " της Ευρώπης.......

Αλλά ας αρχίσουν από τα απλά: Ενα χαμόγελο στον επιβάτη , μια βόλτα στην καμπίνα μήπως κάποιος χρειάζεται κάτι κλπ.......

George":2i88x4he said:
Ναι, έχεις δίκιο! Και μόλις πρόσφατα πέταξαν συγγενείς μου με ATR72 SKG-ATH και ήρθαν...χλωμοί! Τους καθησύχασα φυσικά...

Είναι γεγονός αυτό. Όσες φορές έτυχε να πετάξω με το συγκεκριμένο τύπο και εγώ άκουγα τα χειρότερα από το κόσμο. Δεν κρύβω βέβαια ότι και εγώ όπου μπορώ τον αποφεύγω στις πτήσεις μου. Θεωρώ ότι ίσως και να ήταν ο λόγος που η Air greece δεν είχε το επιθυμητό για αυτήν κοινό. Φυσικά δε λησμονώ ότι θεωρείτο η πιο οικονιμική λύση για τις εταιρείες , ειδικά σε προορισμούς με μικρά αεροδρόμια (όπως τα πολλά ελληνικά νησιά) , θεωρώ προσωπικά όμως ότι ήταν η καλύτερη απόφαση λ.χ. για την Αιγαίου που απέσυρε από το στόλο της τον τύπο αυτό, αρκετά νωρίς. Ίσως είναι λάθος να χρησιμοποιείται σε προορισμούς που το κοινό έχει συνηθίσει να πετα με 737.

αυτό ειναι αλήθεια..ειδα την διαφορα στα LF της Α3 και της ΟΑ στο skg-jmk από τοτε που η Α3 αντικατεστησε τα ελικοφορα με τα αβρουδακια και μετα με 737 την υψηλη σεζόν..τιγκα τα 737...

Ένα απο τα συνηθυσμένα ταξίδια μου απο Κω για Αθ και αντίστροφα.
KGS-ATH
OA731 05/08/2008

Στο Κω-Αθ επέλεξα ΟΑ καθώς καλύτερη τιμή (86 euro) αλλά και πρωί πρωί 07.10 αναχ.
Η πτήση ήταν on-time το αεροσκάφος ήταν SX-BKF ''Διών'' με νέο ''livery'' :lol: :lol:
Πολύ άνετο seat pich καθόμουνα παράθυρο στο 21F. Πεντακάθαρο αεροπλάνο και ευγενέστατο πρωσοπικό!

ATH-KGS
A3227 13/08/2008

Στο Αθ-Κω επέλεξα την Α3 επειδή είχε κλείσει ο μπαμπάσ μου απο καιρό αυτήν την πτήση και είπα να πάω και εγώ!
H πτήση πραγματοποιήθηκε με Avro και είχε μία ώρα καθυστέρηση!(και τη μισή ώρα καθυστέρησης μέσα στο full Avro!!!!)
Τραγικό το seat pich(Αφού δεν μπορούσα να ανοίξω την εφημερίδα μου!!!). Βέβαια έρχεται και ένα θετικό που τι άλλο απο το service της Α3 που πάντα είναι εξαιρετικό! To πλήρωμα ήταν ευγενικό! (Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η 2η φορά που πετυχένω άντρα Ι/Σ σε πτήση της Α3).

Βαθμολογία:
Κω-Αθ με ΟΑ (On time:10, seat pich: 9.5, service: 9, Προσωπικό:8,5) 9,25 για την ΟΑ!
Αθ-Κω με Α3 (on time: 7, seat pich :6, service:10, Πρωσοπικό: 9,5) 8,1 για την Α3!

Δρομολόγιο: KGS-ATH-KGS
Αεροπορική Εταιρεία: Olympic Airlines (operating by Hellas Jet)
Τιμή εισιτηρίου: 158 euro
Προχθές πραγματοποίησα μία συνηθισμένη πτήση εσωτερικού. Επέλεξα ΟΑ για τιμή (σαφώς καλύτερη ΟΑ 158ευρώ, Α3 262ευρώ!!!) και για ώρα αναχώρησης η οποία ήταν βραδινή και προλάβαινα άνετα! Έκανα λοιπόν web check in και από τι είδα είχε παραπάνω θέσεις και σειρές από ένα Β734 της ΟΑ και υποψιάστηκα Α320! Πήγα στο αεροδρόμιο να παραδώσω αποσκευή και από τι μου είπαν όντως ήταν Hellas Jet και Α320! Το αεροπλάνο έφτασε με 20 λεπτή καθυστέρηση! Και αφού ήρθε και κατάλαβαν ότι αυτό είναι άκουσα διάφορα όπως είναι ξαδερφάκι της ΟΑ, είναι η Πάνθεον, είναι Ισπανικό κλπ κλπ..! Επιβιβαστήκαμε η θέση μου ήταν 1c! Προς έκπληξη μου διαπίστωσα πως με την υπεύθυνη καμπίνας έχω ξαναταξιδέψει!
Πολύ ωραίο αεροπλάνο με ταπετσαρίες μωβ γκρι καθίσματα! Αφού απογειωθήκαμε και άρχισαν να μας σερβίρουν τα γνωστά κατέβηκαν μικρές lcd οθόνες πάνω από τα καθίσματα και έδειχναν που βρισκόμαστε τι υψόμετρο κλπ σε ελληνικά και αγγλικά!
Φτάσαμε ουσιαστικά 10 λεπτά καθυστερημένοι και όλα Οκ!
Service-Εξυπηρέτηση πληρώματος: 10 (Πολύ εξυπυρετικό το πλήρωμα της Hellas Jet! Μπράβο τους!)
Αεροσκάφος (http://www.airliners.net/photo/Hellas-J ... _id=NEXTID):10 Πολύ Καλό καθαρό και με οθονούλες!
Συνέπεια ώρας:9.2 (Το δεκάλεπτο..)
Τιμή εισιτηρίου: 10 (Σε σχέση με άλλες εταιρείες και λόγω τριημέρου)
Γεν βαθμός: ‘’Αριστα’’ 9.8
Η επιστροφή σύντομα με ATR-72