COMPUTERISE
First-Class-Member
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?
Λες λοιπόν να έχω χαζέψει από το κουτόχορτο που μας ταίζουν οι πολιτικοί και να είναι ψέμματα ότι η φουκαριάρα η Ο.Α επί χρόνια δεν μπορούσε να πουληθεί σε κανένα? Γιατί άραγε η ρουφιάνα? Ψώρα είχε και δεν την ήθελε κανένας? Λες να είναι συκοφαντίες ότι η εταιρία πήγαινε κατά διαόλου και είχε συσωρεύσει ελλείματα από τότε που ο γέρος ο Καραμανλής την κρατικοποίησε? Λες να είναι παραμύθια ότι κάθε μέρα έμπαινε μέσα και στο τέλος δεν υπήρχε μαντήλι να κλάψουμε και ούτε σεντς όχι για καινούργια αεροπλάνα αλλά ούτε για χαρτοπετσέτες? Λες να είμαι λαϊκιστής επειδή δεν γουστάρω να επιβαρύνεται ο προυπολογισμός και η τσέπη μου από χιλιάδες υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους ενώ η ίδια εταιρία θα μπορούσε άνετα να λειτουργεί με το 1/5 αυτών? Λες να μην ξέρω τι μου γίνεται όταν κυττάω στην Ευρώπη γύρω μου και δεν υπάρχει ούτε μία κρατική εταιρία έστω και για δείγμα? Κάτι τέτοιο θα είναι τελικά... όλα αυτά τα φαντάστικα. δεν μπορώ ο ηλίθιος να σκεφτώ παραπάνω και στέκομαι στα παραμύθια και στη μονομέρια που μου πλασάρουν......
Δν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθεί κάποιος επιχειρηματίας για τις δουλειές που έκανε... το να βγάλεις λεφτά από μια αγοραπωλησία αποτελεί ύβρη ή κρύβει παρανομίες? υπάρχει τίποτε το μεμπτό στην αγοροραπωλησία του ΟΤΕ και της Ο.Α? Αν κάποιος κύριος έχει στοιχεία που να δείχνουν απάτη και παρανομίες ας τα στείλει στον εισαγγελέα αλλιώς ας σωπάσει γιατί γίνεται γραφικός...
Ε και? Τώρα είναι επιχείρημα αυτό? Αν σε κάθε δουλειά που ανοίγαμε είχαμε εξασφαλισμένη την επιτυχία γιατί είχε προηγηθεί μια μελέτη βιωσιμότητας όλοι θα είμαστε πλούσιοι...
Και μετά με κατηγορείτε εμένα για λαικισμό...
Ναι μωρέ αυτά έφταιγαν που η εταιρία πήγαινε για φούντο και τίποτε άλλο, μόνο η διοίκηση... εδώ μιλάμε οτι συσώρευε ζημιές από το 1977 το χαβά σας εσείς για ξεπούλημα...
Krinagoras II":1qng44cl said:Κοινότοπες εκφράσεις, του τύπου "πουλήσαμε την Ολυμπιακή και τώρα απαλλαγήκαμε από τα φορολογικά βάρη", "μας κόστιζε 1 εκατ. ευρώ την ημέρα", "έπρεπε να την αγοράσει η σούπερ εταιρεία Aegean" (είδαμε και αυτή πόσο σούπερ εταιρεία είναι), είναι ό,τι πιο λαϊκίστικο έχει ακουστεί κυρίως από τους πολιτικούς, για να τα πιστεύουν οι γριές και τα ψώνια και να τα αναπαράγουν ωσάν αξιωματικές αλήθειες άτομα που δεν μπορούν να σκεφτούν παραπάνω και απλά στέκονται μόνο στα παραμύθια ή τη μονομέρεια των πραγμάτων που τους πασάρουν.
Λες λοιπόν να έχω χαζέψει από το κουτόχορτο που μας ταίζουν οι πολιτικοί και να είναι ψέμματα ότι η φουκαριάρα η Ο.Α επί χρόνια δεν μπορούσε να πουληθεί σε κανένα? Γιατί άραγε η ρουφιάνα? Ψώρα είχε και δεν την ήθελε κανένας? Λες να είναι συκοφαντίες ότι η εταιρία πήγαινε κατά διαόλου και είχε συσωρεύσει ελλείματα από τότε που ο γέρος ο Καραμανλής την κρατικοποίησε? Λες να είναι παραμύθια ότι κάθε μέρα έμπαινε μέσα και στο τέλος δεν υπήρχε μαντήλι να κλάψουμε και ούτε σεντς όχι για καινούργια αεροπλάνα αλλά ούτε για χαρτοπετσέτες? Λες να είμαι λαϊκιστής επειδή δεν γουστάρω να επιβαρύνεται ο προυπολογισμός και η τσέπη μου από χιλιάδες υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους ενώ η ίδια εταιρία θα μπορούσε άνετα να λειτουργεί με το 1/5 αυτών? Λες να μην ξέρω τι μου γίνεται όταν κυττάω στην Ευρώπη γύρω μου και δεν υπάρχει ούτε μία κρατική εταιρία έστω και για δείγμα? Κάτι τέτοιο θα είναι τελικά... όλα αυτά τα φαντάστικα. δεν μπορώ ο ηλίθιος να σκεφτώ παραπάνω και στέκομαι στα παραμύθια και στη μονομέρια που μου πλασάρουν......
satcorfu":1qng44cl said:νομίζω οτι είναι γνωστός πλέον ο ρόλος του Βγενόπουλου, ο οποίος αγόραζε λίγες- λίγες τις μετοχές του ΟΤΕ και μετά τις έδωσε πακέτο στην Deutsche Telekom, που δεν ήθελε να φανεί εξ αρχής οτι ενδιαφερόταν.. ολα αυτά με το αζημίωτο βέβαια.. Ολα αυτά μια χαρά ακούγονται, κανείς δεν δουλεύει για την "ψυχή της μανας του" .. όμως ο συγκεκριμένος έβγαινε και μίλαγε για την ΟΑ και την "Ελλάδα ψηλά", οι δημοσιογράφοι ( π.χ. εκπομπή του Χατζηνικολάου στο Alter) του έφτιαξαν ενα image σαν τον σωτήρα του Έθνους.. δεν διαφωνώ οτι είναι στυγνός ... money talks ...κλπ , αλλά τουλάχιστον να μήν μας πουλάει και το ύφος του σωτήρα !!!
Δν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθεί κάποιος επιχειρηματίας για τις δουλειές που έκανε... το να βγάλεις λεφτά από μια αγοραπωλησία αποτελεί ύβρη ή κρύβει παρανομίες? υπάρχει τίποτε το μεμπτό στην αγοροραπωλησία του ΟΤΕ και της Ο.Α? Αν κάποιος κύριος έχει στοιχεία που να δείχνουν απάτη και παρανομίες ας τα στείλει στον εισαγγελέα αλλιώς ας σωπάσει γιατί γίνεται γραφικός...
satcorfu":1qng44cl said:Όταν ο Βγενόπουλος έκανε την προσφορά για την ΟΑ, εννοείται οτι είχε προηγηθεί μια μελέτη βιωσιμότητας, στοιχεία κίνησης, δρομολογίων κλπ... δεν αγόραζε και το μαγαζάκι της γειτονιάς...σοβαρός επιχειρηματίας φαίνεται οτι είναι, άρα αυτά τα στοιχεία τα είχε.. η χρονιά που πέρασε δεν είχε καμιά κρίση πετρελαίου, παρά μόνο το ισλανδικό νέφος, που λίγο επηρέασε τις 2 ελληνικές εταιρείες, αντίθετα πολλές ξένες έπαθαν μεγάλη ζημιά...
Ε και? Τώρα είναι επιχείρημα αυτό? Αν σε κάθε δουλειά που ανοίγαμε είχαμε εξασφαλισμένη την επιτυχία γιατί είχε προηγηθεί μια μελέτη βιωσιμότητας όλοι θα είμαστε πλούσιοι...
satcorfu":1qng44cl said:Αν δεν βγαίνει και πληρώνει ζημιές , τότε αφελής είναι όποιος νομίσει οτι τα χρήματα της χασούρας θα βγουν απο κάποιες ιδιωτικές τσέπες, .. πάλι εμείς θα πληρώσουμε , με πιό ακριβό εισιτήριο , ίσως και με αύξηση της τιμής του γάλακτος κατά 5-10 λεπτά...( βλέπε ΔΕΛΤΑ- Μεβγαλ) και αυτή τη φορά δεν θα πεί κανείς υπουργός τίποτα για καρτέλ, όπως δεν θα πεί και τώρα αν συνενωθούν οι εταιρείες , "ξεχνώντας" οσα έλεγε περί ανταγωνισμού- μονοπωλίων κλπ
Και μετά με κατηγορείτε εμένα για λαικισμό...
satcorfu":1qng44cl said:Η αξία της κρατικής ΟΑ, έπεφτε κάθε χρόνο εσκεμμένα, με τις διοικήσεις της να κάνουν οτι μπορούσαν για να πετύχουν το στόχο της μείωσης.. απο ενοικιάσεις wet lease, ακριβά ενοίκια των κτιρίων, μέχρι και κωλυσιεργία - ακριβές τιμές στις συμφωνίες για ground handling με ξένες εταιρείες στα αεροδρόμια και ένα σωρό άλλες ενέργειες που τελικά έφτασαν να πουληθεί η ΟΑ σε τιμή που ούτε τα ακίνητά της να μετρήσουμε δεν είναι λογική !! αυτό στα ελληνικά λέγεται "ξεπούλημα"..
Ναι μωρέ αυτά έφταιγαν που η εταιρία πήγαινε για φούντο και τίποτε άλλο, μόνο η διοίκηση... εδώ μιλάμε οτι συσώρευε ζημιές από το 1977 το χαβά σας εσείς για ξεπούλημα...