Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

@computerise
έχουμε μια εταιρία, ένα μαγαζί, μια επιχείρηση που κάνει μια σοβαρή επένδυση... ο επιχειρηματίας ξοδεύει ένα σοβαρό ποσό για την υλοποίηση της, προσλαμβάνει κόσμο, επενδύει σε υλικοτεχνική υποδομή... αυτό το μαγαζί, η εταιρία, η επιχείρηση μετά από έξη μήνες ένα χρόνο αρχίζει να μπάζει, να μπαίνει μέσα... ο επιχειρηματίας χάνει ένα σοβαρό ποσό και βλέπει πως οι συνθήκες άλλαξαν και τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα υπολόγιζε...

εδώ έχουμε μια αντίφαση ! κάποιος κάνει ΣΟΒΑΡΗ επένδυση και μετά απο 6 μήνες οι συνθήκες άλλαξαν... τί άλλαξε ? η κίνηση περίπου ίδια είναι, το καύσιμο δεν αυξήθηκε... άρα είτε δεν είναι σοβαρή επένδυση, σοβαρός επιχειρηματίας, είτε αυτό ήταν προσχεδιασμένο...έχω την εντύπωση οτι και οι 2 εταιρείες προσπαθούν να βγάλουν μια εικόνα αναπάντεχης ζημίας, ώστε να περάσουν πιο εύκολα τη συγχώνευση...
αν η ζημιά προήλθε απο τον δήθεν ανταγωνισμό των 2 εταιρειών, που διέθεταν φτηνά εισιτήρια για κάποιο διάστημα,η Aegean επέκτεινε τα δρομολόγιά της κλπ κλπ, μήπως αυτά έγιναν στο "πόδι" ? δεν υπήρξαν πριν μελέτες για κάθε τέτοια κίνηση ? που είναι οι σοβαροί επιχειρηματίες ?
μερικοί, δυστυχώς νέοι στην ηλικία, δεν έχουν καταλάβει - και δυστυχώς ΘΑ το καταλάβουν με τον σκληρό τρόπο- οτι το μοντέλο του καπιταλισμού που ακολουθείται στη χώρα μας είναι μπάσταρδο απο όλες τις πλευρές, δεν ακολουθείται κανένας κανόνας, ενώ ο στοιχειώδης κρατικός έλεγχος δεν υφίσταται... στην πατρίδα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ υπάρχει σαφώς μεγαλύτερος κρατικός έλεγχος σε τέτοια θέματα. Βαράμε το σοσιαλισμό, λές και είναι μίασμα, ενώ και εδώ εφαρμόστηκε μπάσταρδο μοντέλο με τη πιο χυδαία λαϊκίστικη( αυτός ο όρος άλλαξε νόημα) μορφή του, που επέπλευσαν οι φελλοί !!

το μαγαζί λέμε πάει κατά διαόλου, μπαίνει μέσα και εσεις μιλάτε ότι ο Βγενόπουλος και κάθε Βγενόπουλος θα γράφει ζημιές και θα συντηρεί μια πεθαμένη επιχείρηση μη και τον πούνε κυνικό... το καλύτερο κάνει... αν γίνει η συγχώνευση δεν θα χάσει την δουλεία του όλος ο κόσμος ενώ αν μπει λουκέτο θα μείνουν όλοι στο δρόμο... τι διάολο δεν το καταλαβαίνετε?

OXI, φίλε μου δεν το καταλαβαίνω... απάντησε μου εσύ που τα ξέρεις αυτά !! γιατί τότε πήρε ο "σοβαρός" Βγενόπουλος την ΟΑ, δεν πέρασε δα και τόσο διάστημα που να αλλάξουν τα δεδομένα προς το χειρότερο ώστε να παίρνει άφεση αμαρτιών, για την εικόνα που πλασάρει τώρα περί ζημιών. Μέσα σε 7-8 μήνες απο το ξεπούλημα και τα μεγαλόπνοα σχέδια, εμφανίζει άλλη εικόνα, ΑΡΑ επανέρχομαι στη θέση που είχα διατυπώσει και σε προηγούμενο Post : αυτό που βλέπουμε τώρα ήταν προσχεδιασμένο, με μοναδικό στόχο να περάσει η ΟΑ στον Βασιλάκη, κάτι που δεν θα ήταν εύκολο απο την αρχή.. Βγενόπουλος σε ρόλο μεσάζοντα και πάλι !!!
Αν τελικά η ΕΕ δεν εγκρίνει τη συγχώνευση, θα ρίξουμε το φταίξιμο στην επιτροπή ανταγωνισμού για τους εργαζόμενους που δεν θα ξέρουν τι να κάνουν? ή θα τους πεί κανείς : "tough luck" ψάξτε αλλού, αφού είσαστε ηλίθιοι και πιστέψατε τον "Ελλάδα ψηλά" !!!

@gmmour
Δεν είναι δουλειά ούτε του κράτους, ούτε της κοινωνίας, ούτε του κάθε πολίτη χωριστά, να μεριμνά για την πολιτική και τις θέσεις εργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

και όμως είναι !!! το γράφει και το Σύνταγμα !!! αλίμονο άν το κράτος δεν μεριμνούσε για την εργασία του πολίτη...δεν υπάρχουν κανόνες ?? αν πραγματικά το πιστεύεις αυτό , ειλικρινά λυπάμαι... εκτός αν είσαι όντως βολεμένος απο τον μπαμπά και το παίζεις υπεράνω.. αλλιώς κάνε μια βόλτα στη Βόρεια Ελλάδα και πήγαινε να υποστηρίξεις την άποψη αυτή !!!

Να υποθέσω δηλαδή πως πιστεύεις οτι ο Βγενόπουλος έσπρωξε κάτι δις για να αγοράσει την Ο.Α, να πάρει καινούργια αεροπλάνα, να στήσει την εταιρία και να προσλάβει κόσμο τον οποίον πληρώνει κανονικότατα για να κάνει την πλάκα του? Του περισεύανε δηλαδή και τα σκόρπισε? Μήπως όμως πιο λογικό φαίνεται το άλλο σενάριο? Αυτό που λέει ότι στην πορεία κατάλαβε πως αν συνεχίσει να πολεμάει με την Α3 σε λίγο καιρό θα εξοντωθούν και οι δύο και καλύτερα θα ήταν να συμμαχίσουν μπας και κάνουν κάτι πραγματικά καλό και βάλουν και κανένα φράγκο στην τσέπη?
Αλλά εγώ αγαπητέ θα προχωρήσω και πιο κάτω και για την οικονομία της κουβέντας θα ασπαστώ το δικό σου σενάριο αυτό του προσχεδιασμού ... δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να έχει προαποφασιστεί και προσχεδιαστεί μια τέτοια συγχώνευση? Μίλησες για μπάσταρδο Ελληνικό καπιταλισμό και θα συμφωνίσω... το λογικό ήταν να υπάρχει από την αρχή μια μεγάλη εταιρία όπως υπάρχει στην Γαλλία στη Γερμανία στην Αγγλία και δεν ξέρω εγώ που αλλού... φαντάσου όμως στο φρενοκομείο που λέγεται Ελλάδα να έβγαινε από την αρχή ο Βγενό και να έλεγε... τα έχω βρει με τον Βασιάκη και σκοπός μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φτιάξουμε μια πραγματικά μεγάλη υγιή εταιρία που να μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη και στον κόσμο... φαντάζεσαι τι θα γινόταν? πόσοι και πόσοι γραφικοί θα έβγαιναν στα κανάλια και θα μίλαγαν για ξεπουλήματα και αηδίες , τι πόλεμος θα γινόταν και τι απεργείες θα είχαμε... σας ενοχλεί το αυτονόητο ρε γαμώτο και παντού ψάχνεται για φαντάσματα... ο κακός Βγενόπουλος που πήρε για ένα κομμάτι ψωμί την Ο.Α ενώ αυτή θα μπορούσε να πουληθεί σε μαχαραγιάδες για 10 τρις!! Να το ξαναπώ... το κοντέρ γράφει 2010 και όχι 1977... κρατικές εταιρίες πάπαλα, η Cubana έμεινε μόνο... δεν είναι κακό ένας ιδιώτης να κάνει δουλειές και να βγάζει λεφτά... καταλάβετέ το... και το άλλο πτώμα ο ΟΣΕ πρέπει χθες να πουληθεί... έχω δει και κάτι φοβερές αφίσες που βγάλανε άλλοι εργατοπατέρες και μας ρωτάνε αν φανταζόμαστε την Ελλάδα χωρίς τρένα... τουλάχιστον αυτοί εκτός από θράσος έχουν και χιούμορ...

Μίλησες για σοσιαλισμό που πολλοί βαράνε... κανένας δεν τον βαράει... τον βάρεσε μέχρι θανάτου η ιστορία και εκεί κάπου στα 1989 μας τελειώσε... απολιθώματα ευτυχώς για σένα υπάρχουν... πήγαινε μέχρι την Πιονγκ Γιάνγκ και θα βρεις τον παράδεισό σου... εκεί όποιος βαράει τον τοπικό σοσιαλισμό κερδίζει διακοπές διαρκείας στα ορυχεία και στα γκουλάκ...

Α και κάτι τελευταίο... για πες μας δηλαδή τι μπορεί να κάνει το κράτος και το σύνταγμα όταν μια μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση βάλει λουκέτο? Αν ο επιχειρηματίας αποζημιώσει μεχρι δεκάρας τους απολυμένους εργαζομένους και μετά κλείσει το μαγαζί του το κράτος θα τον βάλει τιμωρία και θα του κόψει την σαββατιάτικη έξοδο? Δεν με εκπλήσει που τα γράφετε όλα αυτά με εκπλήσει που πραγματικά τα πιστεύετε σαν σωστά...

satcorfu":24k3cj3q said:
...
@gmmour
Δεν είναι δουλειά ούτε του κράτους, ούτε της κοινωνίας, ούτε του κάθε πολίτη χωριστά, να μεριμνά για την πολιτική και τις θέσεις εργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

και όμως είναι !!! το γράφει και το Σύνταγμα !!! αλίμονο άν το κράτος δεν μεριμνούσε για την εργασία του πολίτη...δεν υπάρχουν κανόνες ?? αν πραγματικά το πιστεύεις αυτό , ειλικρινά λυπάμαι... εκτός αν είσαι όντως βολεμένος απο τον μπαμπά και το παίζεις υπεράνω.. αλλιώς κάνε μια βόλτα στη Βόρεια Ελλάδα και πήγαινε να υποστηρίξεις την άποψη αυτή !!!

Είναι τρομερό το ότι πιστεύεις ότι εσύ κατέχεις την μοναδική αλήθεια που αρμόζει στους ανθρώπους που δεν είναι βολεμένοι.
Ε όχι λοιπόν, ούτε ο μπαμπάς μου με έχει βολέψει (ούτε έχει τη δυνατότητα ούτε το θέλω), μεγάλωσα στη Βόρεια Ελλάδα όπου εργάζονται και οι γονείς μου και τα προς το ζειν τα βγάζω μόνος μου με βάση τις γνώσεις μου και τις σπουδές μου. Και είμαι φιλελεύθερος και νέος και δεν φοβάμαι τις απειλές ότι ΘΑ νιώσω στο πετσί μου τον καπιταλισμό όπως γράφεις παραπάνω...
Τον μπάσταρδο σοσιαλισμό της Ελλάδας πάντως τον έζησα στο πετσί μου και δεν τον θέλω, επίσης τον άκρατο καπιταλισμό, όπως τον χαρακτηρίσεις, τον έζησα και αυτόν ζώντας στις ΗΠΑ και τον γνωρίζω και τον προτιμώ απέναντι στο δικό μας καθεστώς...
Η χώρα μας χρειάζεται απελευθέρωση από την τρομοκρατία του υπάρχοντος, αχαρακτήριστου, status quo (αν αλλάξουν τα πράγματα όλοι θα πεινάσουμε, θα πεθάνουμε, θα γυρίσουμε στον μεσαίωνα και άλλα τέτοια φαιδρά)... Η νεολαία όχι μόνο δεν βλάπτεται από την απαγκίστρωση της χώρας από το σύστημα του παρελθόντος, αλλά ωφελείται γιατί αν συνεχιστεί το status quo, θα πρέπει εμείς, η νεολαία, να πληρώνουμε τα φαγοπότια και τις στρεβλώσεις της τριαντακονταετίας και βάλε μετά τη μεταπολίτευση.

Αν αναφέρεσαι στο άρθρο 22 παρ. 1 του Συντάγματος:
1. H εργασία απoτελεί δικαίωμα και πρoστατεύεται από τo Kράτoς, πoυ μεριμνά για τη δημιoυργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πoλιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση τoυ εργαζόμενoυ αγρoτικoύ και αστικoύ πληθυσμoύ.
Όλoι oι εργαζόμενoι, ανεξάρτητα από φύλo ή άλλη διάκριση, έχoυν δικαίωμα ίσης αμoιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.
Το Σύνταγμα, δεν γράφει πουθενά ότι είναι μέριμνα του κράτους να μην κλείνουν ιδιώτες και να μην απολύουν κόσμο. Το Σύνταγμα γράφει για προστασία του δικαιώματος στην εργασία! Με το να παρέχει το κράτος κίνητρα για αύξηση της ανταγωνιστικότητας (βλ. απελευθέρωση απολύσεων και άρση περιορισμών στην αγορά όπως τα κλειστά επαγγέλματα και άλλες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που αποτελούν τροχοπέδη στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα), με το να αποδαιμονοποιήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και να περιορίσει τον δημόσιο τομέα στα απολύτως απαραίτητα εποπτικά του καθήκοντα ώστε αυτός να μην απομυζά με τους υψηλούς του μισθούς και τις μηδαμινές απαιτήσεις όλο το ενδιαφέρον της δημιουργικής νεολαίας, με το να παρέχει βοήθεια στους ανέργους να επαναμορφωθούν και να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, η πολιτεία προάγει την απασχόληση. Το κακό είναι ότι στη χώρα μας όλα τα βλέπουμε υπό το ψευτοσοσιαλιστικό μας πρίσμα...

Τεσπά, αυτά... Αν δεν ξέρεις σε ποιον μιλάς, μην μιλάς...

COMPUTERISE":f1yi2sp0 said:
έχουμε μια εταιρία, ένα μαγαζί, μια επιχείρηση που κάνει μια σοβαρή επένδυση... ο επιχειρηματίας ξοδεύει ένα σοβαρό ποσό για την υλοποίηση της, προσλαμβάνει κόσμο, επενδύει σε υλικοτεχνική υποδομή... αυτό το μαγαζί, η εταιρία, η επιχείρηση μετά από έξη μήνες ένα χρόνο αρχίζει να μπάζει, να μπαίνει μέσα... ο επιχειρηματίας χάνει ένα σοβαρό ποσό και βλέπει πως οι συνθήκες άλλαξαν και τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα υπολόγιζε... οι λύσεις είναι δύο ή να συνεχίζει να βάζει λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο και τελικά να φαλήρει τελείως ή να βάλει λουκέτο για να μειώσει την χασούρα του... εσείς φωστήρες μου αν βρεθείτε σε αυτή την θέση τι από τα δύο θα κάνατε?

Αν ημασταν σε αυτη τη θεση, δεν θα μπαιναμε στο Παναθηναικο..

Εγω θα ηθελα να μαθω το εξης...Απο την στιγμη που ο κος Βγενοπουλος αγορασε την ΝΟΑ και επρεπε να κρατησει το 65% του πτητικου εργου γιατι καταργει γραμμες και δημιουργειται μονοπωλιο???
Αραγε εδω τι πρεπει να πουμε?

gmmour":3nxei55m said:
Αν αναφέρεσαι στο άρθρο 22 παρ. 1 του Συντάγματος:
1. H εργασία απoτελεί δικαίωμα και πρoστατεύεται από τo Kράτoς, πoυ μεριμνά για τη δημιoυργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πoλιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση τoυ εργαζόμενoυ αγρoτικoύ και αστικoύ πληθυσμoύ.
Όλoι oι εργαζόμενoι, ανεξάρτητα από φύλo ή άλλη διάκριση, έχoυν δικαίωμα ίσης αμoιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.
Το Σύνταγμα, δεν γράφει πουθενά ότι είναι μέριμνα του κράτους να μην κλείνουν ιδιώτες και να μην απολύουν κόσμο. Το Σύνταγμα γράφει για προστασία του δικαιώματος στην εργασία!

Αν διαβάσεις τί είχες γράψει πρίν και μπορούσες να καταλάβεις τί σημαίνει "μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης...." μάλλον δεν θα υποστήριζες οτι
Είναι κρίμα ενας νέος άνθρωπος - ελπιζω οτι έτσι είναι - να μην πιστεύει σε κοινωνικό κράτος , τώρα ίσως να μην το χρειάζεσαι , αλλά να ελπίζεις οταν θα φτάσεις τα 45-50 να μην έχεις το άγχος της επόμενης μέρας, θα είναι δυσάρεστο να θυμάσαι τις παλιές καλές μέρες που είχες τη δυνατότητα προγραμματισμού της ζωής σου.. !!!

Τεσπά, αυτά... Αν δεν ξέρεις σε ποιον μιλάς, μην μιλάς...
Συγγνώμη κύριε, έχετε απόλυτο δίκιο, δεν ήξερα σε ποιόν μιλούσα !!! θα προσέχω ιδιαίτερα σε ποιόν απευθύνομαι σε αυτό το forum !

SX-Petros":2ar28lpx said:
Εγω θα ηθελα να μαθω το εξης...Απο την στιγμη που ο κος Βγενοπουλος αγορασε την ΝΟΑ και επρεπε να κρατησει το 65% του πτητικου εργου γιατι καταργει γραμμες και δημιουργειται μονοπωλιο???...
Αν δεν κάνω λάθος, το ποσοστό του 65% αφορούσε το μέγιστο ποσοστό του πτητικού έργου που του επιτρεπόταν να διατηρήσει.

gmmour":35ymfmxi said:
Πεποίθησή μου είναι ότι σε μια ελεύθερη αγορά, η επιλογή της θέσης εργασίας είναι σημαντική.

Εσύ το λες ατομισμό, δεν συμφωνώ... Ο καθένας έχει ευθύνη για τις πράξεις του! Ευθύνη του κράτους και της κοινωνίας είναι να βοηθά τον άνεργο, όχι να δημιουργεί προσχώματα στις απολύσεις, ούτε να βοηθά να παραμείνουν ανοιχτές προβληματικές επιχειρήσεις, γιατί το ίδιο δεν έχει διαμορφώσει κατάλληλη πολιτική υποστήριξης και επανένταξης των ανέργων. Δηλαδή, το βάρος της υποστήριξης των ανέργων βαρύνει το κράτος και δεν πρέπει να μετακυλύεται στις επιχειρήσεις (π.χ. ως δυσκολία στις απολύσεις)!

Η δουλειά του κράτους είναι να βοηθάει τους ανέργους αλλά και να φροντίζει ώστε η ανεργία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Οπότε ναι, είναι υποχρέωση του η δημιουργία αναχωμάτων για το μετριασμό ή αποτροπή απολύσεων. Όπως επίσης είναι υποχρέωση του η επιμόρφωση κ διευκόλυνση των ανέργων για την επανένταξη στην αγορά εργασίας.

By the way που είδες οτι Ελλάδα είναι σοσιαλιστική χώρα??

fotis":1grf5fbl said:
Αν δεν κάνω λάθος, το ποσοστό του 65% αφορούσε το μέγιστο ποσοστό του πτητικού έργου που του επιτρεπόταν να διατηρήσει.
Εισαι 1000% σωστος...!

Να προσθέσω-γιατί πολλά γράφτηκαν-ότι πρέπει να εργάζονται και οι υπάλληλοι-εργάτες (ιδιωτικού-δημοσίου τομέα) για να υποστηρίζεται ο τζίρος των εμπόρων-επιχειρηματιών.
Χρυσή ισορροπία χρειάζεται,την οποία χάσαμε δυστυχώς στο δρόμο προς την "ανάπτυξη" και πάμε πλέον από το ένα άκρο στο άλλο...
Ας μην αλληλοκατηγορεί λοιπόν ο ένας κλάδος τον άλλο...

Ειρήνη υμίν !