Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ captain tromara γιατι πραγματικα βαζει ενα αλλο προβληματισμο εκ των εσω..Του ευχομαι οτι καλυτερο και να ειναι ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ που χαρη της ενοποιησης να ειναι απαραιτητος και οχι να περισευει πλεον...

Οταν η Ο.Α. «είδε» την Aegean

Η πρώτη συζήτηση μεταξύ O.A. και AegeaAirlines έγινε πριν από ένα χρόνο ακριβώς. Χωρίς αποτέλεσμα. Μεσολάβησε η γνωστή ένταση των σχέσεων ανάμεσα στον κ. Ανδρ. Βγενόπουλο και στον κ. Θ. Βασιλάκη, αλλά, η οικονομική κρίση και οι συνεπακόλουθες επιπτώσεις της στις αερομεταφορές τους έφερε πιο κοντά. Αλλωστε, η ελληνική αγορά είναι μάλλον μικρή για να «σηκώσει» δύο εταιρείες αυτού του μεγέθους.

άρθρο απο την http://www.kathimerini.gr

Συνέντευξη του Αντώνη Σιμιγδαλά της Olympic Air στο Flightglobal σήμερα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον οι 2 τελευταίες παράγραφοι:

Unlike the solution for another long-failing European carrier Alitalia, which teamed with rival carrier Air One, Greece's two leading carriers are going it alone. Simigdalas believes ultimately a healthier position for the Greek market would see the two co-existing in different market areas. "You don't need two carriers duplicating each other, what you need is two carriers supplementing each other," he says. "At the moment there is a large amount of competition. Perhaps eventually that will change, as each of us sees where our advantage is and this is how it comes naturally in a market economy. There is room for more than two, but they have to find their own niches.

"I believe we have to have a solid system to cover all aspects of air transport that are necessary in this country," he says. "That means, maximising connectivity. In my book that should have been maximised long ago."
(flightglobal.com 16.02.2010)

Μια ακόμα είδηση λοιπόν .

Κόσμος που πέρασε από toulouse ως συγκυβερνήτης πρέπει να περάσει τώρα σε προπέλα. Μερικοί είναι ενήμεροι από τώρα ειδικά αυτοί που ήταν για περάσουν σύντομα σε κυβερνήτες.

και κάτι ακόμα.

Πρέπει να βρεθεί και μια φόρμουλα σε κοινή πολιτική μισθών.Το θέμα έχει τεθεί ήδη.
Πρέπει να γίνει κατηγοριοποίηση από την αρχή----από μηδενική βάση .

billos_340":2qy4sc26 said:
ΠΤο να έρθει η "εύκολη" στην Ελλάδα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου.Ποτέ δεν θα την προτιμήσω.προτιμώ να δώσω κάποια ευρώ παραπάνω και να πετάξω με άνεση και οχι να έχω στον νου μου να έχω ψιλά στην τσέπη μπας και με ποιάσει κόψιμο στα 35.000 πόδια....αυτές οι εταιριές για εμένα είναι γελοίες.Το να σου βάζουν το δόλωμα των 50 ευρώ και στο τέλος να πετάς με 150.Φυσικά και θα πετάξω με ολυμπιακή η αιγαίου με τις κουκλάρες αεροσυνοδούς και τις φαγητάρες τους που σκάς απο φαϊ.

Άλλη μια βαρύγδουπη ελληναράδικη δήλωση, που εξηγεί γιατί -ακόμα και αν έρθει η εύκολη με ATH-SKG στα 40 ευρώ a/r-πάντα θα υπάρχουν θύματα να πληρώνουν τουλ.διπλάσια χρήματα για μια ημίωρη πτήση. Ακόμα και αν το "κόψιμο" δεν κοστίζει τίποτα στην "εύκολη". Να 'χαμε να λέγαμε, ο έλληνας θέλει να πληρώσει καπέλο γιατί έχει μαγκιά.

ΥΓ: Από τα γραφόμενα του κυρίου συνάγεται "εύκολα" ότι δεν έχει πετάξει ποτέ με easy άλλωστε

Ποιες θα ειναι οι επιπτωσεις μαι τετοιας συνεργασιας αν γινει?Αναφερομαι στους υπαλληλους,ιπταμενους και μη.

Κάτι ακούγεται ότι αύριο θα υπάρχουν περισσότερα νέα για την τελική συγχώνευση των δύο και ότι το μόνο θέμα που δουλεύουν αυτή την στιγμή είναι το ποσοστό που θα έχει η κάθε μια από τις εταιρείες στην συγχωνευμένη τελική εταιρεία που θα έχει πτητικό έργο και handling.

Καλημέρα σας,

Εγώ πάντως εμπιστεύομαι το ένστικτο μου και βλέπω ένα σχήμα με πλειοψηφικό πακέτο της Αιγαίου, αναλογία 65%-35% με μικρή απόκλιση προς τα πάνω,πρόεδρο τον κ. Βασιλάκη αλλά επί της ουσίας τα νήματα θα κινεί ο κ. Βγενόπουλος για πολλούς και διαφόρους λόγους.Θα λειτουργήσει με περίπου 5000-5500 συνολικό προσωπικό,ιπτάμενο και μη και ο θεός βοηθός για τους υπόλοιπους.

H νΟΑ μόνη της αυτή τη στιγμή έχει 5400....

πρεπει να παρουν αποφασεις και για την olympic handling.ο διαγωνισμος για τα αεροδρομια σε 8 μερες ληγει.