Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

• Thread starter Thread starter k984504
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Συνεργασία Aegean - Olympic Air

Ο Ε. Βασιλάκης, στην συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα είπε ότι οι ετήσιες συνέργιες μεταξύ των 2 εταιρειών υπολογίζονται στα 30-35 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, υπερασπίστηκε τη MIG για την επένδυση στην ΟΑ, συνολικού ύψους 400 εκατ.
Ποιος θα το περίμενε ότι θα μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τον άλλοτε «άσπονδο εχθρό»!

Όποιος έχει όρεξη, ας διαβάσει όλη την συνέντευξη στο εξής link:
http://www.metaforespress.gr/index.php? ... C&Itemid=4

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου καθορίζει την τύχη του κλάδου πανγκοσμίως. Η γιγάντωση είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί ένα σχήμα μέσα στον ανταγωνισμό. Μεγάλα ονόματα του κλάδου έχουν η κλείσει η αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Παράδειγμα μεγάλο είναι η Αμερικάν που διαβάσαμε πρόσφατα ότι ξεκολούσαν καθίσματα εν πτήση και ότι πιθανώς να αγοραστεί από τη Γιου Ες Αιργουαις! Επίσης σήμερα είδαμε ότι η Συνγαπόρ σταματάει τα πολύ μακρινά δρομολόγια των 19 ωρών. Μέσα σε αυτό το κλήμα η κίνηση της Αγαίου είναι σωστή. Εκεί που θα φανεί ακόμη πιο έξυπνη είναι εάν σταδιακά επιστρέψει το όνομα της ΟΑ σε σωστά επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού όπου μπορεί να αναδηχτεί η επαναφορά του ιστορικού λογότυπου.

Διάβασε κανείς την απομαγνητοφώνηση της χθεσινής συνέντευξης τύπου Βασιλάκη-Γερογιάννη? Έχει ενδιαφέρον...
:arrow: http://money-tourism.blogspot.gr/2012/10/aegean_26.html

ΥΓ
Εκεί στο 1ο Θέμα είναι πολύ πονηροί... :twisted:

αυτο που λέει οτι ο ναύλος είναι φθηνότερος το πιστέυει? τεσπα οι ερωτήσεις ήταν πολύ στημένες νομίζω...

Η OLYMPIC AIR γενικα θα υπαρχει σαν εταιρια πλεον μετα την συγχωνευση η απλα θα γινει μια δορυφορικη ???
Πχ σαν Olympic Express ??

ermis177":2wtikh5o said:
τεσπα οι ερωτήσεις ήταν πολύ στημένες νομίζω...
Tελειώνοντας την ανάγνωση και παρατηρώτας ποιοί ρώτησαν τί, κι εμένα μου φάνηκε κάπως (όχι για όλους βέβαια) ειδικά αν αναλογιστούμε τα κατα καιρούς μαργαριτάρια που διαβάζουμε. Στημένη, ξεστημένη, δεν νομίζω πάντως ότι υπάρχουν γενικά πολύ εξειδικευμένοι στο αντικείμενο δημοσιογράφοι ώστε να ακούγαμε κάτι διαφορετικό.

ΕΠίσης , το Βήμα έχει σήμερα ένα ρεπορτάζ που εξηγεί γιατί δεν θα χρειαστεί η έγκριση του Αλμούνια...
:arrow: http://www.tovima.gr/finance/finance-business/article/?aid=481214

...και πιθανότατα απαντάει στο γιατί η ΟΑ κόβει δρομολόγια γενικά αλλά και μέσα στις γιορτές...

Τέλος, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι μετά το όχι της κομισιόν, κάποιοι έκατσαν και έκαναν καλά το homework τους δουλεύοντας μεθοδικά εδώ και καιρό την συγχώνευση ή όπως αλλιώς τη λένε...

ΥΓ
2 κομμάτια λείπουν πλέον (απ' το δικό μου τριχο-)παζλ, το ένα είναι η έγκριση της εξαγοράς και το άλλο η Cyprus. Να υποθέσουμε ότι αν εγκριθεί η εξαγορά και τελικά η CY κινείται ανεξαρτήτα πώς οι Κύπριοι θα κυνηγηθούν με θέρμη όπως κυνηγήθηκε η πΟΑ απ΄την Α3?

Το σχέδιο είναι να γίνει θυγατρική της Aegean.

Καί εάν γιά κάποιο λογο(που τώρα δέν υπάρχει σοβαρός)δέν το αφήσουνε ,θα υπάρξει κάποια εταιρία (δορυφόρος)της Α3 ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΓΟΡΆΣΕΙ τήν AIR πάντα,
αλλα επειδή και εδω εχουν γραφτέι πολλά ,εχω γράψει οτι η σκόνη δεν εχει κάτσει,και ν νύχτες σίγουρα θά ειναι γκαστρωμένες,
Ξανατονίζω και ξαναγράφω για΄κάποιούς που ακόμα και τώρα ξεχωρίζουν τήν Handling & MRO οτι καί αυτές ανηκουν στήν MIG,αλλό που δέν ηξερε τι να τίς κάνει,καί πέρα τουτου ,ανατρέξτε στούς Διευθυντές αυτών των εταιριών και θα διαπιστώσετε οτί προερχόμενοι απο ΠΟΑ ΠΑΝΘΕΟΝ GOLDAIR ΚΑΙ κάποια αλλα μικρα καφενεία α καί Τράπεζα ,ειναι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ανεπαρκέστατοι,και παρόλο που τό μόνο κοίνο τους σημείο ειναι η Βυζαντολογία,καί πως θα μείνουν στήν θέση τους ,ακόμα διατηρούνται και κάνουν παιχνίδι αφου τις απαξίωσαν πλήρως ,θα τις αφήσουν οργανικά κουφάρια ,για να ερθει ο μπαταχτ'σης ,ο Γλαρος ,γιά να παει τήν Ελλάδα ψηλά και ολους τους παραπάνω ,εκτός απο αυτούς που εκεί που φτήναν τώρα θα γλείφουν ,στις ατελειωτές σειρές του ΟΑΕΔ

Πάντα δικός σας :wall:

Για πες μας λοιπόν ποιες ειναι αυτες οι ελαχιστες εξαιρεσεις κατα την γνωμη σου εσυ που ξερεις τα πολλα.

Βρε advisor,άσε με να πάω για ύπνο.Θα απαντήσω το πρωί.Όνειρα γλυκά και ασκανδάλιστα...Είπαμε,το μαγαζί δεν βγάζει λεφτά.Το ίδιο αντιμετωπίζει τώρα και η Aegean.Τελικά είναι όλοι ανεπαρκείς;