Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

NFEEFE":2rkwx7ge said:
IATA":2rkwx7ge said:
@OA701: Καμία αντίρρηση. Αλλά αφού ξέρεις κάτι πες μας κι εμάς, καθόμουν και έψαχνα μεσάνυχτα :D
και να σου παρει ολη τη χαρα της ανακαλυψης? :D
Ήταν κι αυτός ένας απ' τους λόγους κ μάλιστα ο φίλος IATA ήταν ο πρώτος που το "μάγκωσε". Τες πάντων, ας λήξει το θέμα με εμένα εδώ, άλλωστε κι εγώ ενδιάμεσος ήμουν, αλλού πρέπει να στραφούν οι προβολείς...

NFEEFE":2rkwx7ge said:
Με αφορμη το ποστ του aakunz...Οκ η ανακοινωση στα πρακτορεια κλπ εγινε. Γιατι ομως δεν ειναι ακομα ανεβασμενα στη σελιδα των εταιριων τα δρομολογια, ωστε να μπορουν να γινονται κρατησεις?
Για δοκίμασε να κάνεις κράτηση στο RHO-CHQ ας πούμε :!:

Εγω εννοω το LHR (για παραδειγμα) δεν φαινεται στην ΟΑ σαν προορισμος στην ιστοσελιδα της, οπως και η SOF στον Α3...!

Όντως υπάρχουν πτήσεις στο booking engine της Αιγαίου που είναι operated by olympic air..εγω θέλω να ρωτήσω πόσο νόμιμο είναι..πάντως βλέπω να έρχεται καμπάνα απο την EU..

Προς το παρόν, ενώ έχουν αποδοθεί κωδικοί πτήσεων για τα δρομολόγια κοινού κωδικού, κάπου φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όχι απαραίτητα νομικής φύσεως. Η ΟΑ δείχνει όλες τις code shared πτήσεις σαν γεμάτες, ενώ η Αιγαίου έχει τις αντίστοιχες δικές της πτήσεις (OA operated) σαν non-ticketable. Ίσως το θέμα είναι τεχνικό (η αντίστοιχη "συνεργασία" των συστημάτων LX και LH, τα οποία κατά σύμπτωση έχουν ΟΑ και Α3, αντίστοιχα, παρουσίαζε αρκετά προβλήματα στα αρχικά στάδιά της συνεργασίας και το code-sharing). Οπότε, προς το παρόν, μην ψάχνετε.

Επιπλέον, πριν από λίγο, ακούστηκε ότι ανακλήθηκε η επιστολή που απέστειλε η Αιγαίου στους συνεργάτες της. :cry:
Προφανώς η αντεπίθεση της "Ενωμένης Αυτοκρατορίας" (credits to OA701) μετετράπη σε "άτακτη οπισθοχώρηση".

Για τον Αύγουστο έχουν ανεβάσει θέσεις στο σύστημα κρατήσεων στην Ολυμπιακή για Λονδίνο και Παρίσι. Επίσης πρόσεξα οτι μάλλον θα ανεβάσουν και θέσεις για Βαρκελώνη, Μπολόνια και Βενετία.

Βαρκελώνη, Βενετία, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μπολόνια, Παρίσι, Ρώμη και SKG-CDG ήταν στη λίστα.

nsap":3hz450r3 said:
..εγω θέλω να ρωτήσω πόσο νόμιμο είναι..πάντως βλέπω να έρχεται καμπάνα απο την EU..

Εντελώς παράνομο! Αρχές Ιουλίου έκανε 2-3 πτήσεις η Olympic για Κέρκυρα με codeshare OA602/A3 4700, αλλά μάλλον κατάλαβαν ότι θα πέσει καμπάνα και κόπηκε το codeshare...

Αν τελικά χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα συγχωνευτούν οι 2 εταιρίες ή θα δούμε την μια απο τις δύο να κλίνει ή και τις 2 να βάζουν λουκέτο. :|

Όταν χρεωκοπήσει η Ελλάδα, αυτό θα είναι ένα από τα ζητήματα που σίγουρα δεν θα μας απασχολούν.

Σωστό και αυτό!!