Ερωτησεις PPL

• Thread starter pan90
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Παιδια θα θελα μια βοηθεια. Εχει κανεις τις λυσεις του ερωτηματολογιου απο τις γενικες αεροπορικες γνωσεις (general knowledge) στα ελληνικα? Ειναι σε ολες η απαντηση Α ή αλλαζουν? Ευχαριστω

Όλες το Α

Παίδες να ρωτήσω και εγώ κάτι.Είναι λίγο διαφορετική βέβαια η ερώτηση από αυτά που λέτε εδώ.Το λοιπόν: Μήπως μπορεί κανείς να μας περιγράψει έτσι με απλά λόγια το πρώτο του solo?Όχι από τεχνικής άποψης.Σαν εμπειρία.Φόβος,άγχος?Πώς το αντιμετωπίσατε?΄Ήταν πιο εύκολο τελικά από ότι νομίζατε?Κάποιο απρόοπτο?

Αγχος δεν χρειαζεται και ουτε υπαρχει λογος. Συνηθως επιλεγονται μερες με καλο καιρο και οσο γινεται απνοια και με χαμηλη κινητικοτητα στο αεροδρομιο. Εχω ακουσει απο παιδια οτι επηρεαστηκαν λογω βαρους απο την απουσια του εκπαιδευτη στο performance αλλα εγω δεν ειχα δει διαφορα. Χαλαρα και ανετα και δεν θα υπαρξει προβλημα. Το μονο που εχω να συμβουλεψω ειναι μεγαλη προσοχη στο ταχυμετρο, γιατι απο κει γινονται τα λαθη

Μάλιστα.Ευχαριστώ!
Απλώς έλεγα ότι πρώτη φορά μόνος σε αεροπλάνο κάποιο άγχος είναι λογικό να υπάρχει όσο να πεις.

Θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο (Flightinstict) και να πώ οτι, το οποιοδήποτε άγχος θα πρέπει να έχει εξαληφθεί προηγουμένως στις πτήσεις dual και οτι δυστυχώς είναι ενας παράγοντας για πολλά λάθη.
Χρειάζεται καλή προετοιμασία, καλή εκπαίδευση σε αυτό που θα κάνει, πρίν το κάνει και πάνω απο όλα καλή γνώση του αντικειμένου, σε επείγουσα κατάσταση που μπορεί να προκύψει.
Επίσης η καλή συνεργασία με τον εκπαιδευτή παίζει σημαντικό ρόλο πριν το πρώτο solo.

Θα συμβούλευα κάποιος με ιδιαίτερο άγχος να μην επιχειρήσει πτήση solo μόνος, παρά μόνο όταν αισθανεθεί σίγουρος.

Λίγο άγχος δικαιολογημένα θα υπάρχει αλλά και αυτό θα πρέπει να έχει εξαληφθεί πρίν την Vrotate

άγχος θα υπάρχει πάντα στο πρώτο σόλο όσο κι αν προσπαθήσεις να το αντιμετωπίσεις.είναι το πρώτο σου σόλο,η πρώτη φορά που πετάς ολομόναχος χωρίς την σιγουριά του εκπαιδευτή.είσαι εσύ και το αεροπλάνο,τέλος.απ τη στιγμή που πέταξα το πρώτο σόλο,κάθε επόμενη φορά είχα περισσότερο άγχος όταν πετούσα με τον εκπαιδευτή παρά μόνος,ίσως γιατί έπρεπε να αποδείξω ότι όντως είμαι ικανός να το πετάω μόνος.δεν ξέρω αν με πιάνεις,αλλά έτσι λειτουργούσα αν και πάει αρκετός καιρός απο τότε

Εγω θα σου έλεγα να αφήσεις το άγχος έξω από το αεροπλάνο. Ξέχασέ το τελείως και μην κάνεις καθόλου σκέψεις του στιλ ωχ είμαι μόνος μου και τα σχετικά.
Κανε ότι κάνεις σε κάθε μάθημα.
Εμένα το 1ο solo μου φάνηκε πιο ευκολο απ' ότι νόμιζα.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά :)
Δεν έχω αρχίσει ακόμα εκπαίδευση, απλώς ήθελα να ξέρω την εμπειρία του πρώτου σόλο.

παιδια ειμαι καινουργιος εδω και ειδα απο τον emilek πιο πανω τη συζητιση για το ppl στα 16...πραγματι μπορεις απο τα 16 να ακολουθησεις καποια μαθηματα και μετα να μπεις σε καποια σχολη εταιριας???