Ερωτησεις PPL

• Thread starter pan90
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Σχετικά με το PPL για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει μια εκπαιδευτική σειρά αποκλειστικά για το PPL προσφέρω τη σειρά της Οξφόρδης με όλα τα βιβλία για τα εξεταζόμενα μαθήματα στην ΥΠΑ
καθώς και τα ερωτηματολόγια των μαθημάτων της ΥΠΑ στην Αγγλική γλώσσα μαζί με έναν αναγωγέα στην τιμή των 200 ευρώ.Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει pm ή ας τηλεφωνήσει στο 6974946886.Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα βιβλία και τα ερωτηματολόγια είναι σε άριστη κατάσταση.

ΝΙΚΟΣ. :great:

Καλησπέρα και από εμένα.
Είμαι 17 και έχω πολλά όνειρα για το μέλλον ένα εκ των οποίων είναι να γίνω ιπτάμενος. Έχω πάρει το Flying Training του Trevor Thom και είμαι κατενθουσιασμένος. Το διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον και μαθαίνω πολλά. Έχω κάποιες ερωτήσεις πάνω στα πτυχία όμως.
Πρώτον, φαντάζομαι ότι όλες οι σχολές και αερολέσχες παρέχουν διαφορετικού επιπέδου γνώσεις στους μαθητές. Ο μαθητής βγαίνει κάπου χαμένος αν πάει σε μια άγνωστη; Για παράδειγμα η αερολέσχη Μυτιλήνης, η οποία δεν είναι και τόσο γνωστή, έχει μικρότερο κύρος από άλλες γνωστότερες π.χ Μεγάρων ή Αθηνών; Έχετε ακούσει κάτι γι αυτή;
Δεύτερον, για να φτάσεις μέχρι το ATPL (ή καλύτερα το CPL που με ενδιαφέρει περισσότερο) πόσα χρήματα θέλει περίπου και πόσο χρόνο;
Τρίτον, πώς δίνεις, αφού έχεις πάρει το PPL, για νυχτερινό, ενόργανο κ.ο.κ μέχρι να φτάσεις στο μέγιστο; Νέοι κύκλοι μαθημάτων;

Με συγχωρείται αν υπήρχαν οι παραπάνω ερωτήσεις εδώ και δεν τις είδα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γεια σας !! ειμαι 15 και εχω μεγαλο κολλημα με τα αεροπλανα και θα ηθελα στο μελλον να ασχοληθω με την πολιτικη αεροπορια! Αν παρω το PPL μπορω να δουλεψω στην Aegean ? Υπαρχει καποια σχολη εκτος απο την Ικαρων που να μπαινεις με βαθμους και οχι με χρηματα αλλα να εχει το αποτελεσμα που ονειρευομαι? Ευχαριστω εκ τον πρωτερον :)

Αγαπητε-η u2 με το ppl μπορεις να κανεις οτιδηποτε εκτος απο non-revenue flight που σημαινει απλα να νοικιασεις ενα αεροπλανο και να πας βολτα με την παρεα σου αλλα οχι να μεταφερεις επιβατες επι πληρωμη.
Το ppl ειναι η αρχη του δρομου μονο...μετα πας για commercial licence, οργανα κτλ κτλ.θα τα βρεις ολα εδω μεσα ;)
Τωρα για το οικονομικο... :(

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! :) Δεν μπορω να πω οτι ηθελα να το ακουσω αυτο.. :( Εχω κανει αρκετη ερευνα σχετικα με τα οικονομικα...και μονο για το ppl ειναι πολλα τα λεφτα για μενα .... και ας μην αναφερω τα αλλα... δεν υπαρχει ομως κατι σαν υποτροφια ας πουμε σε καποια σχολη για να γινω πιλοτος στη Aegean ? πρεπει απαιτητα να παω σε ιδιωτικη σχολη (που στην περιπτωση μου αυτο δεν γινεται με καμια)....?? υπαρχει καποια λυση για τα οικονομικα η θα πρεπει να παρατησω το ονειρο μου....??? :( :( :( :( :(

ΥΓ συγνωμη που γινομαι κουραστικη αλλα δεν εχω πολυ χρονο στη διαθεση μου για να διαβασω ολο το φορουν πολυ προσεκτικα....μπορειτε παρακαλω αν γινεται να μου απαντησετε περιληπτικα παρακαλω.... ευχαριστω πολυ
υ2

Οταν λες υποτροφια τι εννοεις? Να σε "σπουδασει" η εταιρεια με την προοπτικη να σε προσλαβει κιολας? Αν εννοεις κατι τετοιο το ξεχνας. Εδω τα παιδια πανε με κομπλε με πτυχιο και με type rating (επειδη εισαι καινουργια, ας πουμε με "ειδικευση" επι ενος τυπου αεροπαλανου πχ. airbus 320) βγαζοντας τους ακομα κι απ αυτο το εξοδο και παλι βρισκουν πορτες κλειστες. Δεν ξερω να σου πω αν μπορεις να παρεις δανειο καταναλωτικο-φοιτητικο. Δεν θελω παντως να σε απογοητευσω αλλα αν το οικονομικο και για το ppl ειναι ζορι ειναι πολυ δυσκολο να συνεχισεις. Για μενα κατσε διαβασε καλα, φυγε για Αμερικη οπου τα πραγματα ειναι πολυ οικονομικοτερα, μεινε εκει οσο μπορεις λιγοτερο, για να μην πληρωνεις διαμονες κλπ και γυρνα μετα για τη μετατροπη ή κατσε εκει σαν εκπαιδευτης και σιγα σιγα κατι θα βρεθει.
Αφου εισαι μαθητης ακομα και αν σε ενδιαφερει αποκλειστικα το πιλοτολικι, τοτε εξοικονομισε χρηματα απο "περιττα" φροντιστηρια κλπ αφου μονο το απολυτηριο χρειαζεσαι..

Ευχαριστω για την απαντηση! κατι θα βρω που θα μου παει...

Flightinstict":3mb2w79w said:
Για μενα κατσε διαβασε καλα, φυγε για Αμερικη οπου τα πραγματα ειναι πολυ οικονομικοτερα, μεινε εκει οσο μπορεις λιγοτερο, για να μην πληρωνεις διαμονες κλπ και γυρνα μετα για τη μετατροπη ή κατσε εκει σαν εκπαιδευτης και σιγα σιγα κατι θα βρεθει.

Εχω ξανακουσει οτι η εκπαιδευση στην Αμερικη κοστιζει λιγοτερο... Αλλα αν παει ενας Ελληνας εκει, συνολο δεν θα του βγουν οσα θα εδινε και για μια σχολη της Ευρωπης???Εχει πολλα εξοδα και εκτος σχολης και σπουδων..Και μετα αν θελησει να γυρισει στην Ευρωπη αλλα ποσα χιλιαρικα στις μετατροπες...
Ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα; :rolleyes: ( Μιλαω για ενα integrated course απο το 0 ως το fΑΤΡL )

Περιμενω την απαντηση σου :D

με 70 ευρω την ωρα μονοκινητηριο και 140 δικηνητηριο αν πας διαβασμενος και ξεπετας τη σχολη ε δεν νομιζω να ξεπαραδιαστεις

Μιλαω σε περιπτωση που πας Αμερικη και σε παρουν απο το 0 για να σε φτασουν μεχρι το ΑΤΡL ... Εκει ειναι τοσο μεγαλη διαφορα απο τις Ευρωπαικες σχολες?? Αν ναι, ποσα?