Re: Σύγκρηση Egnatia με Oxford Aviation Training
Vangelis":2t7oo4vb said:
Θα ήθελα να μου πείτε για το αν είναι καλό να πάω στην egnatia σαν φθηνή λύση και σαν καλύτερη που μου φαίνεται η να πάω κάπου στο εξωτερικό ας πούμε στη Oxford Aviation Training και αν παίζουν ρόλο η σχολές επειδή και κάπου άκουσα ότι το ATPL μπορώ να το βγάλω και στην Ρόδο που μένω από την FAAS
Αγαπητέ " Vangelis "αν θέλεις να ακούσεις μια συμβουλή από τον "πατέρα σου", παρόλο οτι δεν ανήκω άμεσα στο χώρο, αλλά από άλλη θέση με μεγάλη εμπειρία ειδικού οικ.συμβούλου στο διεθνή χώρο. Εχω όμως ενημέρωση επί των θεμάτων αεροπορίας καθότι γνωρίζω αρκετά( μέλος της οικογένειάς μου είναι πιλότος ) Ερχομαι να απαντήσω στις όμορφες ανυσηχίες σου και την αγάπη σου για την αεροπορία ,αφού θέλεις να γίνεις commercial Pilot.
Πρέπει οπωσδήποτε να έχεις υπόψη σου σοβαρά / όχι επιπόλαια ( για την ηλικία σου )
1. Λατρεία για το αεροπλάνο ( ομως δεν είναι αρκετό )
2. Αυτογνωσία επιπέδου γραμματικών γνώσεων, διότι είναι MUST του επαγγέλματος ιδιαίτερα σήμερα , για να γίνεις σωστός επαγγελματίας ( κύρια Μαθηματικά+Φυσική ) + Αφοσίωση +ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!
3.Φυσική και ψυχική υγεία
4.Υγιή σχέση με τους γονείς σου
5. Σωστή επιλογή Σχολής ( Πανεπιστημιακού επιπέδου !! Αυτό να το προσέξεις !! Μόνο ΜΙΑ είναι σήμερα στην Ευρώπη και αργότερα κατά JAR , πολλοί θα εκπλαγούν στο χώρο της αεροπορίας, για το ποιά σε λίγο καιρό θα είναι τα standards σπουδών !! θα ήταν ίσως άλλη μια που δεν υπάρχει πλέον/ Πέρθ/Αγγλία, αλλά νομίζω εξίσου καλή είναι της British Aerospace )
6.Τελευταία αναφέρω το ΚΟΣΤΟΣ, όμως θα βρείς τον τρόπο είτε μέσω των γονέων σου είτε με Δάνειο ΑΡΚΕΙ να θέλεις να γίνεις ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΕ ...ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ,ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΠΙΛΟΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΠΡΩΤΟΝ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ( ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΗΟΥΣ ΣΤΡΑΤΑΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ SUPER UP TO DATE FLYING TECHNOLOGY & FLYING BY WIRE ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΝΙΑΣ 11)
ΣΧΟΛΙΑ
1. Η Αμερική μπορεί να παράγει ασφαλή αεροπλάνα, μπορεί να είναι πολύ καλή σίγουρα σε άλλους κλάδους επιστημών ( κι εγώ μεταπτυχιακό είχα κάνει στο Columbia, παρόλο που ήθελα να πάω στο LSE/UK ), καλή και η FLIGHT SAFETY όμως EXPRENIENCE, QUALIFICATIONS, TRADITION, TRAINING KNOW HOW etc.βρίσκονται πάντα στην Ευρώπη.
2.Η Ελλάδα μας πάρα πολύ καλή με όλα μας τα κακά κουσούρια και λαμπρά μυαλά, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στο αεροπορικό Θέμα ΚΑΙ είναι πλύ νωρίς ακόμα για επιλογές ( δυστυχώς η καπιταλιστική μας κοινωνία , πάντα παίζει με τους καλούς ) για να πειραματισθείς σε Ελληνικές Σχολές ακόμα!!ΟΥΤΕ και στη ΣΕΧΟΑ τώρα!!
Μην ακούς κανένα , μην πειραματίζεσαι και το όποιο κόστος θα το αποσβέσεις σύντομότατα!!
Μήν χάνεις χρόνο ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ Ο,ΤΙ ΑΚΟΥΝΕ!! , ΔΗΛΑΔΗ >> ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΥΜΠΕ ΚΑΙ ΚΟΦΤΕΣ ΣΤΗΝ Α3 +ΟΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ !! ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΥΡΙΩς ( ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ) ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ )
ΦΥΓΕ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ AB-INITIO ΟΞΦΟΡΔΗ FROZEN ATPL !! ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ 10΄ ( GROUND SCHOOL + FLYING TRAINING ) ΚΑΙ ΞΕΧΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ, ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, CPL ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ κλπ.
ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
[/b]